Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

joi, martie 15

despre romanitate

autor: Ghita Bizonu'


Ini cer scuze, dat dintai trebe sa prezint premizele.
De ceva timp bantui si pe Critic Atac. Multa lume “buna” fina intelctual, articole cu 3 referinte la auctori de autoritate si subsol incarcat de titluri si autori, deh mediu “academic” si “stiintific” . Referinte la filozofi, sociologi, psihologi si ce mai incape. Autorii toba de carte cu cate 2 diplome sau macar masterate , unii unviversitari , psiholgi, sociologi, psigiatri si alti piscicoli in diverse ologii. Te-ai astepta sa aiba propuneri inteligente (adica aplicabile cu oaresce sansa de succes) , sa ofere explicatii pertinete despre societate , societatea romaneasca .
Ei as! Minus referintele doctissime nivelul este acelasi cu ”profunzimea” Dilemei .. la nivelul alaora care cred ca Alchimistul lui Coelho e o carte profunda ce dezvaluie mistere lumii (ei as! Daca ai citt in copilarie 1001 de nopti ai toata filozofia lu’ Coelho si ceva in plus). Nivelul este cel al scadarilor din Piata Universitatii – PDL, PSD fura prin rotatie! BOR e nasha, romanii e rai si nationalisti. Romanii e tampiti. Ei vor democratie ca in Atena lu Pericle si agora. Ma rog fata de cei din Piata in 1990 stima lor si mandria e Grecia si nu Germania da’ pastreaza linia : azi Orban e bun ca e ungur.

Ieri am pus urmatoarul post interpelare:

O femeie a taiat gatul copilului ei. Cica l-a facut “jertfa” .
Daca aia era ortodoxa crez ca unii pe aici percutau pana acu’ sa condamne “ortodoxismul” (da si grecii ortocodcsi!) insa nashpa e penticostala. Asta imi aduce aminte ca atunci cand pastoru voivod al tiganilor isi marita fiica (de 13 ani!) nimeni nu a zis nimic de religie …nice etnica lui da’ s-a zbierat Romania cah!
“Problemul” este in ce hal a putut decadea societatea romana , in astia 22 ani de cand scapa de comunism si a intrat sub diverse influente civilizatoare din Bestika precum pastori neoprotestanti (je vous salue monsierur K!) , elitisti Soroscizati , diversi amatori de pestera lu’ Palton , filocatolici care injura BOR, “internationalisti” pRostmoderni si alte astfel de “specii” iluminate. Ca pana acu actu de credinta (auto da fe) al romanului cinsta in a picta “ereticii” si “paganii” in focurile iadului , a pupa poala popii si a face parastase (obicei nu chiar crestin) sio daca toate improturile bestice e chiar bune!
Se invartz pe aici unii care cica e antopologi, filozfi ,sociologi si alti … ologi plini de citate din autori recepte. Ii rog sa ma ilumineze ca altfel dupa cum stiti voi gasi io o explicatie …. mai protocronista.
Pana una alta ex occidnte lux ca si putregaiul este fosfoescent ….

la care unu ce pare a fi “senator de drept” si senior al locului baron (desi proaspat aparut) intelectual samd imi da peste nas:

Maestre, dumneata iti dai cu parerea de ani de zile in orice domeniu: literatura, istorie, sociologie, antropologie, economie, politica, religie etc… dar ma rog dumitale, esti bun sa ne spui si noua, celor care te citim, ce pregatire ai? Dumneata fara doar si poate vei fi absolvit o facultate si vei fi dobandit o diploma care sa te califice in a emite opinii documentate si profesioniste intr-un anumit domeniu; ei bine, care este acest domeniu, daca esti bun sa ne spui?

Si deci sa trecem la felul principal :
1)Io, profan fara studii recepte masterizari, doctorate samd am cerut o explicatie de la niste insi presupusi experti: sociologi, psihiatri, antropologi unii cadre universitare intr-o problema de .. sa zicem psihologie sociala. De la niste experti care va sa zica. Exact asa cum un profan (fie el si Liiceanu) se duce la mecanicu’ auto :mestere mi se pare ca “bate” ceva la esapament si parca haraie si transmisia cand bag intr-a treia.. Ce o fi ?
Ma rog cu ameninterea ca voi cauta singur raspunsul… cf nivelului meu scazut. Normal as zice.
2)Ei “expertii” imi zic ce te bagi ba unde nu iti fierbe oala? Nu ai studiile necesare sa te procupe cestii din astea. Adica te duci la mecanicu auto ca iti haraie transmisia, el iti schimba cauciucurile si apoi ioti zice : “Ce ba te pricepi la auto? AI facut scoala de mecanici ?!?”
Deci eu ca om de rand nu am dreptul sa cer o parere – presupus avizata – in domenii sociale fiindca nu am “calificarea” necesara !!?
Deci problemele societatii romanesti nu merita sa fie dezbatute cu membrii “de rand” ai societatii romanesti. Atea sunt doar ptr cei “inteligenti” care scriu despre ce cred ei ca au crezut Nietzche si Schopenhauer despre industrializarea socialista …Observatiile empirice nu au ce cauta .. importa doar filozofeala despre ce a scris Arendt, Adorno samd.
Nu are rost sa ne interesam de societatea in care traim, trebuieste sa ne sincronizam cu subectu de senzatie al zilei : azi Grecia.. vai de ea! Ca Romania e si mai jalnica decat Grecia nu are importanta. Important e sa murim noi de grija Greciei! Sau de a Europei. Sau de ce vor ailalti si sa strambam nasu cand e vorba de Romania. Cateava luni in urma erau tiganii – ma rog sunt saraci , isa cum este majoritatea romanilor?!
Si in plus .. este ciudat sa tipi ca vrei democratie directa dupa model atenian si in caelasi tim sa zici unui cetatean : ba da pe tine ce te califica sa vorbesti? Maine va fi ba da ce te califica sa votezi?! Democratie ….
Voi a zice ca in Romania ultimilor 22 de ani nu se cauta solutii adaptate local se miamutaresc solutii “europene”, “americane” se trucheaza realitatea* si normal ca rezulatele sunt pe masura – dezastru! Dezastru economic, social, populational.
Si bine-ntels cultural . (si adaug – in lipsa unui raspuns satisfactor al “expertilor” societatea dezvolta raspunsuri alandala – religizitate deliranta, reveniri la legionarism, superstitii samd)
La noi se vorbeste mult despre o pretinsa “elita” . Insa aceasta elita nu poate da o solutie problemeleor noastre fiindca ea genereaza aceste probleme !

*na de o pilda. Sunt unii isterici care sub influenta corectitudinii politice si a favorizarii defavorizatilor vorbesc, scriu despre tiganii din Romania de parca ar scire despre negrii din Alabama la 1950. Sursa lor de inspiratie este Mississiooi burning. Bun filmu INSA actiunea se petrece in America . Pe la nopi nu a existat KKK si nici atatea prejudecati rasiale …

Un comentariu:

blogideologic spunea...

@ Ghiţă
Nu trebuie să te miri, ori să te plângi, de „papara” cea bună primită de la un baron al feudei ideologice pentru dominarea românilor ortodocşi construită la CriticAtac. Pentru mine, asta arată că baronii de la CriticAtac nu sunt capabili să construiască un discurs românesc. Mai de mirare este ceea se întâmplă de vreo doi ani la Universitatea BB Cluj. Unde „profesorul de psihologie” Daniel David încearcă să devină rector printr-un discurs ideologic dominator anti-românesc şi anti-România. Care, apud profesorul universitar Daniel David, trebuie să se „internaţionalizeze”. Cât despre bunul simţ elementar sau raţiunea carteziană la profesorul Daniel David, atunci trebuie să exclam, ca bun ortodox român ce sînt : „Dumnezeu cu mila!” Deşi are studii în psihologie, iar nu în psihiatrie, profesorul Daniel David oferea consultaţii clinice pacienţilor infantili târâţi acolo de părinţii lor, împotriva dorinţei pruncilor mai înţelepţi ! L-am întrebat, pe blogul său plin de laude faţă de „ideologia dominatoare” căreia îi aparţine şi i-a permis ascensiunea stratosferică, dacă şi-a dat un examen de rezidenţiat în practicarea domeniului. A şters întrebarea supărătoare. La o inspecţie mai atentă a blogului, am constatat că profesorul universitar Daniel David nu a urmat o facultate de medicină, totuşi el a oferit într-un cadru universitar organizat consultaţii medicale ! Ce se întâmplă oare la Universitatea BB Cluj ? Oricum, avusesem deja pe vremuri o experienţă neplăcută cu profesorul Oliviu Gherman ce rîdea grobian de biologul Emil Racoviţă, bunul meu prinţ moldav. Sunt lucruri pe care nu le uiţi, nu le ierţi.