Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

joi, martie 15

PUTIN, Russia, UE


PUTIN, Russia EU, originally uploaded by badboypp.

autor: N. Raducanu


Pe 20 februarie, Putin a tinut un important discurs in fata sefilor armatei, publicat si in “Rossiiskie Novosti” si intitulat “A fi puternic este garantia securitatii nationale a Rusiei”. Prezint aici cateva pasaje din acest discurs ignorat de majoritatea publicatiilor romanesti:
.Probabilitatea unui razboi global al puterilor nucleare este redusa, caci aceasta ar insemna sfarsitul civilizatiei. Dar atat timp cat tinem uscat “praful de pusca” al rachetelor nucleare strategice, faurite cu dificultati uriase de parintii si bunicii nostri, nimeni nu va incerca o agresiune de proportii impotriva noastra”.
•“O mare, chiar hotaratoare importanta, o poate avea folosirea in scopuri militare a spatiului cosmic, ca si utilizarea de arme pe baza de noi principii fizice (radiatii, geofizice, ondulatorii, genetice, psihofizice s.a)”
•“Experienta anilor trecuti a a dovedit ca potentialul de dezvoltare a vechei structuri ramase de la URSS este complet epuizat. Ea nu mai corespundea nici cerintelor actuale, nici a celor de perspectiva. A trebuit sa construim o Noua Armata, una de tip modern, mobila, aflata in permanenta in conditii de lupta.” [...] In locul vechilor tipuri de unitati (divizii, regimente etc.) infanteria nu are acum decat 100 de brigazi generale si speciale, mult mai bine echipate cu artilerie si aviatie si care pot fi aruncate pe teatrele de lupta in decursul unei singure zile. Soldatii sunt chemati sub arme 12 luni, iar ei nu se vor mai ocupa decat de pregatirea militara, fiind scoase din armata functiile gospodaresti, aprovizionarea, cazarea etc. care sunt efectuate de alte firme pe baza de contract.”O atentie deosebita se va da educatiei militare. S-au creat 10 mari centre stiintifico-educative.
•“Intreaga conducere a armatei s-a modificat si redus. Sunt acum doar 4 mari regiuni militare: de apus, de sud, de centru si de rasarit, carora li s-au transmis si fortele aeriene, de aparare antiaeriana si fortele maritime. Iar de la 1 decembrie 2011 a aparut si un nou tip de unitate militara : cea a apararii fata de amenintarea rachetelor venite din cosmos.”
•“Sarcina noastra e intarirea flotei militare in extremul orient si in nord, in spatiul Arcticii, unde forte militare straine desfasoara in ultimul timp o activitate sporita. In general vor intra in urmatorii 10 ani la dispozitia armatei: 400 rachete balistice intercontinentale bazate la sol saupe vase, 20 de submarime de tip nou, 50 de vase de razboi, 100 de aparate cosmice cu destinatie militara. Peste 600 de avioane, 28 de complete de rachete tip C-400, 38 complete de rachete tip « Viteaz », 10 complete de rachete tip « Iscander-M », 2.300 tancuri moderne, 2.000 tunuri autopurtate, si 17.000 unitati de tehnica auto cu destinatie militara. “
•“In ultimii 4 ani salarizarea militarilor rusi a sporit de 4 ori, iar pensiile militare – de 1,6 ori, ofiterilor, subofiterilor, soldatilor si familiilor lor li se construesc anual 25.000 locuinte. In prezent in armata rusa sunt angajati cu contract 220.000 ofiteri si 186.000 sergenti si soldati. Anual numarul acestora va creste in urmatorii 5 ani cu 50.000 anual. Se prevede ca pana in 2017, din numarul de un milion al militarilor din armata rusa, 700.000 il vor forma “profesionistii”, adica ofiteri, sergenti si soldati angajati cu contract. Iar pana in 2020 numarul recrutilor chemati sub arme se va reduce la 145.000”
•In fine, o mare parte a cuvantarii a fost consacrata importantei complexului militar-industrial (CMI) “unde este concentrat cel mai inalt potential tehnic si intelectual al tarii.” Acest domeniu trebuie insa modernizat, pentru a inova si produce feluri noi si competitive de armament, paralel cu achizitionarea de modele de armament de peste hotare. Trebuie revizuit sistemul de incheiere a contractelor dintre stat, firmele industriale si universitati in domeniul apararii. “URSS a murit si din cauza ca au fost sufocate initiativele de piata in economie, ignorandu-se interesele oamenilor”. [...] “Modernizarea CMI este locomotiva ce trage dupa sine multe alte ramuri: metalurgia, constructiile de masini, chimia, electronica, s.a. Desvoltarea acestui sector doar prin interventia statului nu este eficienta, iar in perspectiva – chiar imposibila. Trebuie stimulata participarea firmelor private la desvoltarea CMI, asa cum se procedeaza in SUA si alte tari industriale.” [...] “Fara a epuiza fortele tarii, ci desvoltandu-le, este posibil ca armata si CMI sa asigure Rusiei suveranitatea, respectul partenerilor si o pace solida.”

Niciun comentariu: