|                                                                                                                                                                                                                                        |                                                                                                                                                                                                 Ce stiam pana mai ieri, nu mai      este valabil azi...                                      Un ou este o capodopera neintrecuta a      naturii. El contine aproape toate vitaminele si microelementele necesare      pentru intarirea sanatatii. Motiv temeinic ca sa-l folosim si ca medicament Au trecut timpurile cand domina o teorie gresita, precum      ca ouale contin colesterol daunator. Ultimele cercetari medicale arata ca      in componenta lor se gasesc lecitina, holina si colesterol "bun".      Ficatul nostru foloseste colesterolul din ou pentru producerea de secretii      biliare si formarea de celule noi; lecitina hraneste creierul si dizolva      depunerile aterosclerotice din vasele sanguine, iar holina este foarte      importanta pentru imbunatatirea memoriei si eliminarea toxinelor din ficat.
 Ouale sunt un depozit adevarat de vitamine A, K, E, grupa B, niacina,      biotina si acid folic. Dupa cantitatea de vitamina D, de care      ducem lipsa aproape toti, ouale sunt pe      locul doi dupa uleiul de peste. In ou se afla combinatia optima de      microelemente: fosfor, fier, cupru, mangan si cobalt, iar in coaja - Ca si      Mg. Ouale contin si niste fermenti cu efect antimicrobian, antiedemic si      antiinflamator.
 Dar asta nu inseamna ca      de acum inainte trebuie sa incepem ziua cu omleta, ou fiert sau ochiuri,
                                     ca sa nu epuizam      pancreasul si tractul digestiv, care inca nu "s-au trezit". 
 Nutritionistii recomanda:
 
 * Sa mancam ouale dupa ora 14, cand      organismul asimileaza mai bine nutrientii din ou, mai ales in perioada      septembrie-iunie, cand organismul are nevoie crescuta de vitamine.
 * Pentru intarirea imunitatii si imbogatirea organismului cu      vitamine si microelemente se prepara mancaruri in care ouale se combina cu      zarzavat, legume si frunze verzi de papadie, trifoi, podbal, tei, artar      dulce si urzica.
 * Pentru copii si tineri este util consumul      zilnic de ou, iar la varsta a treia sunt de ajuns 2-3 oua pe saptamana.
 * Ca sa pastram nutrientii din ou si sa asiguram asimilarea lor,      ouale de gaina se tin pe foc un timp scurt, pana se intaresc putin (omleta      sau oua fierte).
 * Ouale crude nu sunt sterile. Coaja lor are multi pori prin care respira      viitorul pui, dar si prin care microbii patrund inauntru. De aceea se recomanda sa spalati bine ouale, chiar si      inainte de fierbere, ca sa preveniti salmoneloza.
 
 Vindecatorii recomanda:
 
 Din mosi-stramosi ouale au fost folosite de romani atat pentru vindecare,      cat si pentru indeletniciri      magice.
 1. Pentru tratarea arsurilor,      vracii de la tara amestecau doua albusuri cu o lingura de ulei si o lingura      de frisca. Cu acest amestec se ungea locul afectat de cateva ori pe zi.
 2. Pentru tusea provocata de o raceala      puternica se amesteca bine 2 oua crude, 2 capatani de usturoi      pisate si 100 g de osanza topita. Se frectioneaza cu alifia obtinuta      talpile, apoi gleznele si in continuare pana la genunchi, timp de 3 zile.
                                      3. Furunculoza si abcesul se      trateaza cu efect bun folosind un "aluat" obtinut din 2      galbenusuri crude, 1 lingura miere de albine, 1/2 lingurita de sare si      putina faina. Se obtine un amestec asemanator cu argila umeda. Se modeleaza      o turtita care se aplica pe furuncul si se tine pana la spargerea lui, datorata      antibioticului natural din ou.4. Pentru vindecarea ranilor si arsurilor se      foloseste si o alifie preparata din oua fierte tari. Se scot galbenusurile      din 5 oua si se prajesc in 100 g de unt topit sau untura, pana se obtine o      masa omogena, de culoare maro, cu care se ung de doua ori pe zi locurile      bolnave, ranile, ulceratiile, arsurile etc. Alifia se pastreaza la      frigider, in sticluta de culoare inchisa.
 5. In tratarea psoriazisului se      foloseste alifie care contine albus de ou. Intr-un vas de sticla se      amesteca 5 linguri de vaselina curata, 1 lingura crema de corp pentru      copii, 1 lingura miere de albine si un albus de ou. Toate componentele se      bat 20 minute cu furculita sau se amesteca cu mixerul, pana se obtine un      unguent solid, care se va pastra in borcane inchise etans, in frigider.      Locurile afectate se freaca cu alifia obtinuta, de 2 ori pe zi, un timp      indelungat. In primele doua luni, efectul nu se observa, iar apoi pielea se      curata repede. Pe locul afectat ramane o pata pigmentata diferit de      culoarea naturala, dar cu timpul pata dispare.
 6. Pentru diminuarea durerii in      articulatiile inflamate se prepara un amestec din 2 linguri      de sare si 1 ou. Ingredientele se bat bine, se intind pe o bucata de tifon      impaturit sau pe un prosopel de bumbac si se infasoara articulatiile      bolnave. Pe masura ce pansamentul se usuca, se mai aplica din amestec de      3-4 ori.
 7. Persoanele cu ulcer stomacal sau      duodenal pot sa-si rezolve problema cu un amestec din 2      albusuri de ou crude, 1,5 linguri miere de albine si 15 g de unt. Amestecul      incalzit pe baie de aburi se bea cu 2 ore inainte de ora obisnuita de      trezire, dupa care se mai sta in pat 2 ore, intai pe partea dreapta, apoi      pe spate si pe partea stanga. Regimul dureaza 6 luni.
 8. Pentru vindecarea ranilor,      taieturilor, mai ales pe degete, batranii folosesc si acum o      metoda straveche. Se sparge un ou crud, se desprinde de coaja pielita alba      si se infasoara taietura cu ea (pe partea umeda). Se panseaza cu o fasa de      tifon. Pielita se lipeste strans de deget dupa ce se usuca, protejeaza rana      de infectie si favorizeaza procesul de granulare. In functie de gravitatea      problemei, se lasa pe deget 7-10 zile.
 
 Leacuri cu coaja de ou
                                     Au trecut      timpurile cand se considera ca lipsa de calciu provoaca numai rahitism la      copii si osteoporoza la batrani. Cercetarile medicale au dovedit ca      insuficienta de calciu afecteaza sistemul cardio-vascular, provoaca      aparitia celulelor canceroase, nervozitate, scadere de memorie, insomnie,      iar la femeile aflate la menopauza apar crampe la muschii pulpei. Dar      calciul din ou regleaza si procesul de crestere a celulelor, tesuturilor,      participa in procesul de metabolism, este indispensabil in activitatea corecta      a sistemului nervos si in contractia musculara. Calciul asigura coagularea      sangelui si o imunitate buna. El este elementul principal care asigura      PH-ul corect in organism. Toate calitatile enumerate ne ajuta sa mentinem o      stare de sanatate buna.Concomitent cu descoperirile      medicale, farmaciile s-au umplut cu tot felul de preparate de calciu, mai      ieftine si mai scumpe, dar numarul de bolnavi tot nu scade, deoarece noi nu      avem nevoie de orice fel de calciu, avem nevoie doar de calciu organic,      usor asimilabil. In natura exista doua feluri de asemenea calciu - in      corali si in coaja de ou. Atata timp cat in Romania nu exista corali,      ramane sa ne indreptam atentia asupra cojilor de ou, care contin aproape      90% din elementul-minune calciu.
 Preparate din coaja de ou
 
 * Cea mai simpla metoda de imbogatire a      organismului cu microelementul calciu este prepararea citratului de calciu,      obtinut din 2 g coaja pisata amestecata cu 1 lingura suc de lamaie proaspat      stors. In varianta asta, calciul se asimileaza aproape in totalitate si nu      provoaca aparitia de pietre la rinichi si in vezica biliara sau depuneri in      articulatii si in vasele sanguine.
 Cea mai potrivita perioada pentru luarea citratului este intre orele 19-20,      deoarece calciul se asimileaza mai bine pe timpul noptii. Este bine ca toti      oamenii peste 40 de ani, mai ales femeile in perioada de premenopauza, sa      consume regulat, in mod deosebit iarna, citratul de calciu, nu neaparat      pentru profilaxia osteoporozei, dar mai ales pentru intarirea tuturor      sistemelor organismului.
 * Pulberea de ou (obtinuta      prin pisarea si cernerea cojilor bine spalate) se da copiilor incepand de      la varsta de 6 luni, adolescentilor si neaparat femeilor insarcinate. O      cura dureaza o luna, cu pauza de o luna. Curele se repeta.
                         * Balsam din ou. Li se      recomanda persoanelor cu boli ale aparatului locomotor, cardio-vascular,      astm bronsic, parodontoza, exfolierea unghiilor, alopecie (caderea      parului), crampe musculare nocturne si insomnie. Un borcan de 3 litri se      umple cu oua de casa, dar mai bine cu oua de prepelita bine spalate si      uscate. Peste oua se toarna suc de lamaie, ca sa fie cu 2 degete deasupra      lor.              Borcanul se inchide cu capac de plastic si se lasa 2      saptamani la racoare. Dupa dizolvarea cojilor, amestecul se agita energic      cu o lingura de lemn, in asa fel ca peliculele sa se rupa. Amestecul se      strecoara prin sita, peliculele si bucatelele de coaja ramasa nedizolvata      se arunca, iar in lichid se adauga 250 ml coniac de calitate (in loc de      conservant) si, dupa dorinta, 200 g miere de albine. Se consuma cate o      lingura, de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa sau la 40-60 minute      dupa masa. Balsamul se foloseste cu succes si in caz de fractura, deoarece      ajuta la formarea rapida a calusului osos.Culoarea cojii nu are importanta, conditia principala este ca ouale sa fie      proaspete, de la gaini sau prepelite sanatoase, cel mai bine sa fie din      gospodaria proprie. Efectul maxim se obtine daca se folosesc oua de      prepelita, care au o componenta mai bogata de microelemente.ATENTIE: ouale de rata, gasca sau de la pasarile      salbatice nu se folosesc pentru tratamente
 
 Alchimia      albinelor F.F.F.      IMPORTANT DE STIUT SI PUS IN PRACTICA
 
  
 "Lector al Asociaţiei Naţionale      pentru Terapii Complementare din România şi profesor de istorie la Târgu      Jiu , Vasile Andriţoiu a descoperit proprietăţile miraculoase ale mierii,      căutând leacuri pentru a se trata pe sine şi pe cei apropiaţi lui. Astăzi      este unul dintre cei mai vestiţi apiterapeuţi din România, cu participări      constante la conferinţele internaţionale de apiterapie şi cu rezultate      spectaculoase în vindecarea unor boli, cărora medicina alopată le oferă de      obicei speranţe minime.
 Domnule Andriţoiu, de ce este mierea, acest elixir auriu, un aliment atât      de lăudat?
 Să facem mai întâi puţină istorie...E bine să ştiţi că albina a apărut pe      pământ înaintea omului. Arăta ca o larvă şi se hrănea cu ferigi. Apoi      treptat, când flora s-a dezvoltat, i-au crescut aripi şi a început să zboare      pe flori, să adune nectar. Dar ea a funcţionat dintotdeauna ca un adevărat      laborator zburător, care adună acest nectar şi polenul pentru a-şi hrăni      urmaşii. Noi oamenii, o jefuim. S-au găsit desene pe pereţii peşterilor din      Spania, datând din epoca de piatră, ce ilustrează modul în care oamenii      preistorici culegeau fagurii de miere folosindu-se de fum. Albina a memorat      în codul ei genetic că fumul reprezintă pericol. Când simt fum, albinele      îşi umplu guşile cu miere de rezervă şi pleacă. Când guşile sunt pline,      nu-şi mai pot îndoi abdomenul să înţepe. De aceea, unii apicultori, mai      puţin experimentaţi, afumă când umblă în stup.
 
  În Egipt şi în India antică mierea era      considerată un dar al zeilor. Se pare că mana care a fost dată poporului în      drum spre Ţara Canaanului era de fapt miere. Sf Ioan Botezătorul s-a hrănit      în deşert cu miere. Soldaţii din India antică primeau înainte de luptă o      punguţă de piele plină cu miere care se lega la brâu. S-au găsit papirusuri      care îndeamnă la consumul de miere pentru că . Elevii din      Egiptul antic, ce primeau în raţia lor miere, erau mai sănătoşi şi puteau      învăţa mai bine decât ceilalţi. Nu era doar un aliment extraordinar de      hrănitor şi energizant, ci şi un antiseptic şi un conservant de excepţie.      Trupul lui Alexandru Macedon a fost îmbălsămat într-un sicriu cu miere şi      propolis. Mai târziu, în Evul Mediu, aproape toate mănăstirile aveau stupine, iar ţăranii ce aveau casă pe      pământul mănăstiresc erau obligaţi să plătească o danie în miere şi mai      ales ceară, pentru fabricarea lumânărilor. Documentele amintesc existenţa      unei ceri verzui în Moldova , care nu scotea fum la ardere, din care se      făceau lumănări ce ardeau în palatele dogilor din Veneţia . Dar să revin la      întrebarea dumneavoastră. De ce toată această faimă ? Ei bine, pentru că      mierea conţine toate vitaminele, mineralele, enzimele cunoscute vreodată în      lumea medicală. Are toţi aminoacizii esenţiali cunoscuţi, ceea ce o face o      hrană proteică de excepţie, are glucide şi chiar hormoni. Sunt foarte multe      asemănări între organismul uman şi produsele stupului. Dacă Dumnezeu ar      vrea, ar putea crea un om din substanţele care se găsesc în stup, pentru că      toate se regăsesc şi în corpul uman. Inclusiv hormonii, care sunt de o      asemănare uluitoare cu cei umani şi care nu au nici o contraindicaţie sau      efect negativ, faţă de cei de sinteză. Doar că, evident, consumarea      produselor cu potenţial hormonal trebuie făcută numai sub îndrumarea unui      specialist. În plus, mierea este perfect igienică, antiseptică şi un      antibiotic de excepţie. Orice microb, inclusiv agentul patogen al ciumei      bubonice, care în Evul Mediu a distrus oraşe intregi, dacă stă în miere,      este ucis. În miere, bineînţeles într-una de calitate, nu rezistă nici un      microb. Ştim că petreceţi nenumărate ceasuri în stupină, pentru a      studia viaţa albinelor. Povestiţi-ne şi nouă câte ceva din ceea ce aţi      observat mai interesant la ele.
 
  După ce a ieşit din celula ei, albina rămâne în stup ca albină tânără, ca      mamoş, adică doică pentru larve, pe care le hrăneşte cu lăptişor de matcă      secretat de nişte glande din cap. În primele trei zile hrăneşte toate      larvele, apoi lăptişor de matcă, care este hiperestrogenic şi dezvoltă      caracterele feminine, primeşte numai regina , iar albinele şi trântorii      primesc altfel de hrană care duce la androgenizare, adică la dezvoltarea      caracterelor masculine. Este o  determinată de hrana pe care o      primesc, pentru ca fiecare albină să fie pregătită pentru rolul pe care îl      are în cadrul coloniei. Albinele obişnuite trebuie să producă miere. La      început, pleacă în căutarea nectarului albinele cercetaşe. Zboară în arii      concentrice, largi de până la 6 km , apoi se întorc şi execută un dans      deasupra urdinişului, un dans ce explică în ce direcţie se află sursa, cât      de bogată e, cam care este distanţa şi alte repere. Cel care a descifrat      dansul albinelor cercetaşe a primit premiul Nobel. Apoi pleacă celelalte      albine, adună cu limba nectarul de pe flori şi când umplu guşile cu nectar      se întorc spre casă. Încă de pe drum albina începe prelucrarea acestui      nectar, secretă nişte enzime care dau valoare mierii şi care o deosebesc de      zahăr. În stup, depune în ramă acest nectar care este foarte lichid. În      cursul nopţii albinele lucrătoare se aşază într-o anumită ordine şi încep      să bată din aripi în timp ce altele iau nectarul dintr-o celulă şi-l mută      în alta şi iar şi iar, până ce acest aer încărcat cu vaporii din nectar      iese prin urdiniş. Se numeşte vânturare. Mierea vânturată natural de albine      este densă, ajunge la o consistenţă de maximum 18% apă şi conţine foarte      multe enzime, căci la fiecare mutare în altă celulă i se mai adaugă enzime,      mai ales inhibină, care este un antioxidant redutabil. Cu cât o miere este      mai vânturată, cu atât este mai bogată în enzime. La final, albinuţele      tinere depun pe fiecare celulă o peliculă de ceară, o căpăcesc. Atunci când      fagurele este căpăcit 2/3 din suprafaţă, mierea e bună de recoltat. Ca să      închei răspunsul la întrebarea pe care mi-aţi pus-o, pentru un kilogram de      miere albina trebuie să aducă în stup 4 litri de nectar, din care jumătate      este apă, ce va fi vânturată.
 
 
  Cum ne putem da seama că mierea pe care o cumpărăm este de calitate? Cel      mai sigur indiciu este greutatea. O sticlă de un litru ar trebui să aibă      1,450 kg miere. Cam asta e densitatea mierii faţă de apă. Apoi este gustul,      dar gustul mai poate înşela. Există mieri drese cu zahăr fiert cu plante,      din care lipseşte polenul. Urmele de polen din miere sunt un indicator      categoric al plantelor din care provine mierea, dar numai specialiştii cu      aparatele lor pot depista dacă mierea e falsificată. Apoi, important de      ştiut, mierea cristalizează. Dacă sunt cristale mari, ca sarea grunjoasă,      mierea e bună, dar a avut cam prea multă apă, deci albinele n-au mutat-o de      suficiente ori din celulă în celulă, prin urmare, nu i-au adăugat      suficiente enzime. Mierile bine vânturate sunt mai onctuoase, au cristale      mai mici, mai finuţe. Nu ar trebui cumpărată mierea care stă pe tarabe în      plin soare. Aceea are cu 40%mai puţine calităţi. Mierea este creată de      albine la întuneric, ea nu trebuie expusă luminii solare, ci doar la lumina      încăperii şi la o temperatură constantă , ce nu depăşeşte sub nici o formă      40 de grade. Unii stupari ştiu că oamenii se feresc de mierea zaharisită, fiindcă      suspectează că e făcută cu zahăr. Nimic mai fals. Totusi, ca să-şi vândă      mai bine marfa, ei o fierb la 90 de grade, ca să nu mai cristalizeze. Ca      gust, devine un pic mai bună, dar pierde enorm în calitate. La acea      temperatură toate enzimele sunt distruse, mierea rămâne doar un zahăr      lichid. De aceea, mierea nu se pune nici în ceaiul fierbinte. Toate mierile      bune zaharisesc după câteva luni, deci dacă vreţi să fiţi sigur că luaţi o      miere naturală, cumpăraţi una zaharisită. O altă metodă de a testa mierea      este întoarcerea borcanului cu fundul în sus. Înăuntru trebuie să se creeze      o bulă de aer în formă de pară. Dacă bula urcă repede spre fundul      borcanului, înseamnă că este o miere cu multă apă în ea, deci nevânturată      suficient. Bula trebuie să urce lent, ceea ce arată că mierea este coaptă,      maturată, bună de consum şi vânturată natural, de către albine, deci      culeasă când fagurii au fost căpăciţi pe trei sferturi. Uneori, stuparii,      pentru a grăbi producţia, recoltează mierea înainte să fie căpăciţi şi o scot      la soare în butoaie să mai evapore din apă, pentru a elibera fagurii mai      repede, pentru o nouă miere.. Mierea obţinută astfel este mai lichidă şi      foarte săracă în enzime.
 
  Ce alte produse ale stupului folosiţi      în cadrul tratamentelor pe care le recomandaţi ? O colonie produce,      desigur, mult mai multe lucruri decât miere. Lăptişorul de matcă este un      fel de vitamină naturală, cel mai energizant aliment care a fost creat      vreoată de lumea vie. Nu există ceva mai energizant. Se administrează cu      prudenţă, în functie de afecţiune şi niciodată la voia întâmplării.      Polenul, elementul mascul al florii, este un rezervor de acizi ribo şi      dezoxiribonucleici. Are o      valoare colosală în alimentaţia şi medicaţia umană. Este un aliment      impresionant de complet, conţine toţi aminoacizii esenţiali şi neesenţiali,      care îl transformă într-o hrană proteică absolut completă. Polenul este      adus pe picioruşe, descărcat de alte albine, aşezat în faguri, îmbunătăţit      cu enzime, frământat cu puţină miere şi apoi bătut şi lipit în celulă cu      capul, cu mişcările berbecului. Masa proteică ce se creează se numeşte      păstură. Viitorii trântori primesc ca hrană şi păstură. Are o valoare      biologică mai mare decât polenul simplu, pentru că este suplimentată cu      enzime. Un grăunte de polen are 2 învelisuri, exină şi intină, şi nucleul      care este cel mai valoros. Unii oameni mănâncă polen degeaba pentru că,      datorită unor deficienţe, sucurile gastrice nu pătrund intina şi nu pot      dizolva nucleul, ca atare substanţele nu se asimilează. Păstura este un      polen care, în condiţiile de umiditate şi căldură din stup, suferă un      proces controlat de fermentare care face ca nucleul să iasă din intină,      devenind sută la sută asimilabil. Căpăceala de pe faguri are şi ea o      importanţă medicală mare, căci conţine un antibiotic extrem de important în      bolile aparatului respirator, care este însă distrus imediat de soare.      Căpăceala trebuie extrasă într-o încăpere unde nu intră soarele şi depozitată      în vase cu pereti opaci.
 
  Propolisul este o răşină pe care albinele o recoltează de pe mugurii unor      arbori. O depozitează pe picioarele din spate, o aduc în stup, unde este      descărcată de către alte albine. Uneori procesul durează şi două zile.      Rolul major al propolisului este de a fi principalul medicament cu care se      menţine sănătatea coloniei.. Cu el se lipesc ramele între ele, se astupă      crăpăturile stupului. Substanţele volatile care se evaporă din propolis      menţin sănătatea coloniei. Apilarnilul, este un triturat larvar din larvele      de trântori, recoltate în a noua zi de stadiu larvar. Bătrânii din Ardeal      îl numeau lapte de taur. Este practic un concentrat de hormoni steroidieni,      substanţa care stă la baza tratamentului făcut de cabinetul nostru în      bolile autoimune. Mai există ceara, care este folosită în cosmetică, are      aplicaţii medicale şi multe aplicaţii industriale. Dar şi veninul, arma de      apărare a albinei, din care s-au obţinut extracte standardizate, cu efecte      pozitive în tratarea artritelor, poliglobuliilor, a reumatismelor şi      bolilor autoimune. Câtă miere avem voie să mâncăm? Ar trebui consumate      zilnic1- 3 grame pe kilogram corp, ceea ce înseamnă cam 120 de grame la o      persoană de 60 de kg. O linguriţă de miere aşa cum o scoatem din borcan are      cam 12 grame . În timpul copilăriei este însă indicată o doză mai mare.      Copiii au un consum mai ridicat de energie, ard mai multe calorii. Din      păcate, deseori medicii spun că consumul de miere de către copii produce      botulism. În România sunt mii şi mii de stupari, n-am văzut niciodată      copilul unui stupar bolnav de botulism. Neînţelegerea provine din faptul că      produsele apicole au fost asimilate produselor animale, iar produsele de      origine animală pot provoca botulism copiilor. Ce tipuri de boli pot fi      vindecate cu produse apicole? Absolut toate. Produsele apicole intervin      inclusiv în cancere. Am avut markeri tumorali negativaţi prin apiterapie.      Mierea şi derivatele au capacităţi antitumorale, antivirale, combat toate      tipurile de anemie şi, în anumite dozări, ajută imens în leucemii.
 
  Hepatitele virale sau autoimune, cele toxice, cirozele pot      fi vindecate apiterapeutic. Avem cazuri unice în lume în care hepatita      virală C a fost negativată. Este un caz pe care, de altfel, l-am prezentat      într-o conferinţă internaţională de apiterapie. Efecte foarte importante au      şi în tratarea bolilor autoimune. Avem singurele cazuri de vindecare din      lume. Apiterapia, prin corticosteroizii pe care îi conţine, înlocuieşte      perfect corticoterapia de sinteză, însă fără dezavantajele şi efectele      secundare ale acesteia. Produsele apicole ajută la fixarea calciului, care      nu are nevoie doar de vitamina D2, ci de încă 22 de elemente, minerale,      vitamine, enzime şi hormoni pentru a deveni bioactiv. Multe fete tinere      care au ovare polichistice sunt de fapt hipocalcemice. Multe mămici      hipocalcemice dau naştere unor copii ce fac bronşite astmatiforme de mici.      Bolile autoimune nu se vindecă până ce calciul nu ajunge la valori normale      or corticoterapiile de sinteză spală calciul. Apiterapia vindecă      infertilitatea, fibroamele, chisturile ovariene, dar şi endometrioza (noi      avem singurele cazuri din Europa vindecate fără operaţie). Unde puteţi fi      găsit de cei care vor să încerce produsele dvs? Mă găsesc în comuna      Bălăneşti nr 336 din Jud Gorj, aproape de Târgu Jiu. Centrul medical se      numeşte Apiregia Imunostim, cuprinde mai multe laboratoare, în care creăm      produsele. Dintre ele, 48 sunt deja autorizate ca suplimente alimentare. În      curând vom avea şi laborator propriu de analize medicale, căci nu oferim      nici un tratament până nu vedem diagnosticul clar. Iar stupina noastră se      află pe un deal cu un nume predestinat, Dealul Prisăcii. Este un deal cu o      floră spontană completă. De primăvara, de când înfloreşte alunul, salcia,      cornul, până toamna tarziu, cu tot felul de floricele. Mai mult decât atât,      în apropierea stupinei creşte o orhidee foarte rară, care seamănă perfect      cu o tijă pe care s-a aşezat o albină. Oamenii din zonă îi spun      albinuţă." |  | 
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu