Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

marți, august 13

9 fructe hibrid pe care trebuie sa le incerci macar o data in viata
Pregateste-te sa descoperi niste fructe de care nu ai auzit niciodata, dar pe care s-ar putea sa le gasesti intr-o buna zi la supermarket. Nu sunt niste fructe "extraterestre", realizate in laborator, nu au nimic de-a face cu GMO (organismele modificate genetic), ci sunt creatii ale unor agricultori plini de imaginatie.

1. Blood Lime
Este o combinatie intre Finger Lime (Citrus australasica), o lamaita rosie de origine australiana si mandarina Ellendale, care este la randul ei un hibrid. Blood Lime. Are un gust dulce, usor picant.


2. Tayberry
Este o combinatie intre mure si zmeura si inglobeaza beneficiile acestor doua fructe: are nivel ridicat de pectina, o fibra solubila excelenta pentru digestie.


3. Pluot
Pluot este o combinatie dintre pruna si caisa. Acest fruct are gust ca prune, dar textura unei caise.
4. Plumcot
Plumcot este predecesorul fructului pluot: un hibrid de prima generatie intre o pruna si un cais. Plumcot este insa greu de crescut, iar asa s-a ajuns la cultivarea de pluot.
5. Peacotum
Peacotums este un hibrid piersici / caise / prune. Fructul moale are textura unei piersici, dar gustul este o combinatie intre prune si caise.
6. Tangelo
Este un hibrid dintr-o mandarina si fie un pomelo, fie un grepfrut. Tangelo este insa mai mare decat mandarina si fara gustul amar specific grepfrutului. Este suculent, ca mandarina.
7. Oroblanco
Acest fruct ciudat este o incrucisare intre pomelo si un greptfrut alb. Este mai putin amar decat un grapefruit.
8. Rangpur
Rangpur este un fruct amar realizat prin combinarea mandarinei cu lamaia. Gustul este foarte acid si poate fi folosit ca un inlocuitor pentru lime.
9. Pineberry
Acest fruct este o incrucisare intre Fragaria chiloensis (o specie de capsuni din Hawaii) si capsunele obisnuite. Pineberries sunt insa mai mici si au o aroma usoara de ananas.

Niciun comentariu: