Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

marți, octombrie 30

Goji (Lycium Barbarum)

Beneficiile fructelor goji

Deoarece abundă în proteine, vitamine (A, C, B1. B3, B5), minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, zinc), fibre, aminoacizi, fructele goji au multe efecte benefice pentru organism:
Sunt o sursă importantă de antioxidanţi care încetinesc îmbătrânirea pielii
Scad colesterolul rău
Previn degradarea vederii, datorită conţinutului bogat în betacaroten, luteină şi zeaxantină
Sunt bune pentru persoanele anemice, deoarece au un conţinut ridicat de fier şi fibre
Cresc imunitatea deoarece sunt bogate în polizaharide
Ajută sistemul endocrin, reglând nivelul hormonal
Întăresc oasele şi ligamentele datorită conţinutului ridicat în minerale, în special calciu protejează sănătatea oaselor.


Reţete cu goji: cum se mănâncă

1. Foloseşte goji în smoothie-uri
De exemplu, un smoothie recomandat de Dr. Oz pentru proprietăţile lui anti-îmbătrânire este cel care combină fructele goji cu laptele de migdale. Ca să-l prepari ai nevoie de: 1 cană cu lapte de migdale (amestecă un pumn de migdale cu un pahar de apă pentru a obţine lapte pe care-l poţi strecura apoi), un pumn de fructe de pădure congelate, 1 pumn de fructe goji, 1 linguriţă de maca pudră şi o jumătate de banană. Amestecă toate ingredientele în blender.

2. Batoane cu goji pentru un creier sănătos
Combinate cu diverse nuci, seminţe, fulgi de ovăz, miere de albine, fructele goji adaugă un plus de nutrienţi. Dr. Oz recomandă pe site-ul său o reţetă de batoane cu goji care au grijă de sănătatea creierului tău. Ca să le prepari ai nevoie de: 1 cană cu nuci crude, 1/2 cană cu seminţe de pin, 1/4 cană cu seminţe de susan, 1/2 cană cu seminţe de dovleac, 1/3 cană cu fructe goji, 1/2 cană cu caise uscate. Poţi să le păstrezi amestecul ca atare pentru a-l avea mereu la îndemână sau dacă adaugi puţin ulei de cocos/palmier, miere de albine şi lapte vegetal vei obţine un aluat lipicios. Îl torni într-o caserolă tapetată cu folie alimentară, îl presezi, îl laşi la frigider şi îl tai sub formă de batoane.

3. Foloseşte-le în cerealele de la micul dejun
Dacă obişnuieşti să consumi cereale cu lapte dimineaţa, adaugă şi 1 lingură de goji în acest amestec.

4. Adaugă-le în terciul de ovăz sau alte amestecuri
După ce ai stins focul de la terciul de ovăz, adaugă şi o lingură de goji. De asemenea, de câte ori faci orez cu lapte, pune şi câteva goji la final. Alte amestecuri asemănătoare în care poţi să adaugi goji sunt budincile sau terciurile de quinoa/amaranth.

5. Amestecă-le în blender cu cătină
Pentru a obţine un suc plin de vitamina C, amestecă în blender 1 lingură de goji cu 1 lingură de cătină, miere de albine, puţină zeamă de lămâie şi apă.

6. Amestecă-le în iaurt
Dacă preferi iaurtul la micul dejun, alege variantele simple şi adaugă în el 1 lingură de goji, câteva nuci zdrobite şi puţină miere de albine.

7. Foloseşte-le pentru a decora deserturile
Fructele goji aduc un plus de culoare, dar şi de nutrienţi pentru deserturile pe care le prepari.

8. Presară câteva fructe goji peste salatele pe care le faci
Un alt truc pentru a integra fructele goji în alimentaţia ta zilnică este acela de a le presăra peste salatele de crudităţi pe care le consumi.

Niciun comentariu: