Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

miercuri, mai 9

folosirea limbii franceze




Preşedintele ales al Franţei, Francois Hollande, a afirmat că, atunci când participă la reuniuni ale liderilor de partid din Europa, este neplăcut pentru el să audă cum prieteni de-ai săi - români, polonezi, portughezi, italieni - vorbesc în engleză, adăugând însă că înţelege necesitatea folosirii limbii engleze în conversaţiile ''informale''.

Întrebat de un jurnalist dacă vorbeşte limba engleză, mai ales că se apropie data de 18 mai, când se va întâlni cu preşedintele american Barack Obama pentru prima oară la summit-ul G8 de la Camp David, Hollande a răspuns în engleză:”Yes, I speak English, more fluently than the former President. But a French President has to speal French” ("Da, vorbesc engleza, chiar mai fluent decât fostul preşedinte. Dar un preşedinte al Franţei trebuie să vorbească franceza”).

"Dincolo de glumă, credeţi că este important ca şeful statului francez să vorbească limba comună a diplomaţiei internaţionale?”, a revenit jurnalistul. "Este nevoie să o înţelegi şi să poţi să ai schimburi de vederi directe cu interlocutorii tăi. Dar eu mă simt ataşat de limba franceză şi de francofonie. Când participam la reuniunile şefilor de partide din Europa, mi s-a părut uneori neplăcut să aud prieteni români, polonezi, portughezi, italieni vorbind engleza, dar recunosc că în plan informal se pot stabili contacte în această limbă. Dar eu voi apăra peste tot folosirea limbii franceze”, a răspuns Hollande.

Niciun comentariu: