Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

joi, mai 10

Despre François Hollande cu fiul sau, Thomas

Fiul cel mare al noului preşedinte francez vorbeşte despre viaţa de familie alături părinţii săi - Francois Hollande şi Segolene Royal. Vreme de 34 de ani, din 1973, când s-au cunoscut, şi până în 2007, când cuplul a anunţat că “se separă”, Francois şi Segolene, fără se se fi căsătorit vreodată, au devenit părinţii a patru copii. Primul a fost Thomas, care s-a născut în 1984. Au urmat Clemence, care are acum 26 de ani, Julien care are 24 de ani şi Flora, care a împlinit 19 ani.

Francois şi Segolene s-au despărţit în 2007, la o lună după ce Segolene suferise înfrângerea în alegerile prezidenţiale, în faţa lui Nicolas Sarkozy. Francois i-a dat încă o lovitură după câteva luni, când un site francez a publicat amănunte despre relaţia fostului secretar general al Partidului Socialist cu ziarista Valerie Trierweiler, care acum a devenit o Primă Doamnă neoficială a Franţei, deoarece ea şi Francois nu s-au căsătorit încă.

Thomas şi-a adus aminte de viaţa trăită alături de părinţii şi de fraţii şi surorile sale. “Masa în familie era întotdeauna un moment important pentru el, însă Francois avea o viziune foarte restrictivă despre familie. Se limita numai la femeia şi copiii lui. Detesta mesele la care venea toată lumea ... părinţi, bunici, unchi , mătuşi, veri. În seara de Crăciun, de pildă, nici nu se punea problema să invite pe cineva. Nici el, nici Segolene nu erau prea apropiaţi de familiile lor”, a dezvăluit Thomas pentru Paris Match.

Un tată atent şi afectuos

Dealtfel, Francois Hollande este “un tată atent, responsbil, prezent, unul dintre cei mai afectuoşi taţi, foarte apropiat. Îi place să-şi îmbrăţişeze copiii. Când eram mici, făceam o grămadă de lucruri împreună cu el. Chiar şi atunci, aşa mici cum eram, purtam cu el discuţii pe un ton serios, ca între oamenii mari. Cu fetele, Clemence şi Flora, care sunt acum una medic, iar cealaltă studentă la Psihologie, tata mergea la cumpărături şi le lua hainele pe care şi le doreau. Cu Julien, care este acum realizator de scurt-metraje, împărţea pasiunea pentru cinematografie. Duminica mergeau împreună să caute DVD-uri la Virgin şi vizionau diferite filme, franceze şi americane. Cu mine, avea mai degrabă discuţii legate de sport. În timpul anului şcolar mergeam să vizionăm meciurile de la Paris, iar în vacanţa de vară, pe cele din Monaco şi Cannes. Jucam şi tenis. Ne trezeam şi noaptea să vizionăm meciuri de box din Statele Unite”, a mai povestit Thomas.

Împăciuitor

Fiul cel mare al preşedintelui spune că atunci când erau unele certuri în familie, Francois încerca să aplaneze lucrurile şi îşi învăţa copiii să facă la fel. În schimb, se enerva când vreunul dintre copii răsturna pe masă sau spărgea vreun pahar. “În familia noastră nu sunt oameni trişti. Ne place să glumim. Francois ne făcea să râdem”, a dezvăluit Thomas, care a mai spus că părinţii lui nu au urmărit să facă politică cu copiii lor sau să-i îndrepte într-o astfel de direcţie. Francois şi Segolene, care era şi ea membră a Partidului Socialist, iar la un moment dat devenise secretar-general, cinau întotdeauna cu copiii, de luni până joi, iar de vineri până duminică se duceau fiecare dintre ei în circumscripţia sa electorală, când erau în campanie. Dar niciodată nu şi-au forţat copiii să îi însoţească.

Nişte carnivori

Lui Francois i-a plăcut la nebunie să meargă la cumpărături, în supermarket, când locuiau în Boulogne-Billancourt, în special la sfârşit de săptămână. Thomas spune că era consens. “Ştia că suntem o familie de carnivori, dar ştia să ne cumpere şi cerealele preferate ale fiecăruia dintre noi. Mai şi gătea din când în când. Chestii simple, gen braserie ... carne, cartofi ...”

Principalul defect: întârzie

“Principala calitate a lui Francois este bucuria de a trăi. Principalul său defect este însă faptul că tot timpul e în întârziere! Nu suportă pur şi simplu să facă ceva în avans. Are o viziune personală, particulară, despre punctualitate. Dacă merge la film, trebuie să ajungă după reclame, cu un minut-două înainte ca filmul să înceapă. Aşa face şi cu trenurile şi avioanele”, a dezvăluit Thomas. El mai spune că tatălui său i-au plăcut dintotdeauna lucrurile simple şi că “nu este un materialist, obsedat să acumuleze, să strângă avere. Poartă mereu acelaşi ceas de mână, un Swatch. Nu se ataşează de lucruri, pentru el este mult mai important să îşi trăiască viaţa de zi cu zi. Viaţa cu el este agreabilă. Am fost şi suntem o familie veselă. Se discuta prea puţin despre politică în familia noastră. Segolene era cea care ne citea poveşti. Francois ne povestea câte ceva din Istorie, despre Revoluţie. Nu s-a schimbat nici în timpul campaniei. Eu cu fratele şi surorile mele ne-am întâlnit cu el la prânz în fiecare duminică şi la cină de două-trei ori pe săptămână. Era însă un pic mai grav. Cuvintele lui începuseră să capete greutate, ca şi cum atunci când spunea ceva, era un răspuns definitiv. Am simţit uneori că, dacă spunea NU când îi sugeram ceva, era un NU indiscutabil. Am simţit autoritatea care se degaja din el. Când va fi la Elysee, o să-l văd mai rar. Dar nu asta mă înspăimântă. Mă înspăimântă numai acest context, în care se aşteaptă o schimbare esenţială. Sper că va fi la înălţime! ...”

Învingătorul, cu avionul privat Falcon spre Paris
Nici bine nu se număraseră voturile în seara alegerilor prezidenţiale de duminică, că Francois Hollande, candidatul socialist care în campanie promisese taxe mai mari pentru cei bogaţi, nu s-a urcat în limuzină, ci într-un avion Falcon-900 privat. Trebuia să meargă de la Tulle la Paris, pentru a serba victoria cu electoratul său, dezvăluie Daily Mail în ediţia online . Tabloidul britanic precizează că o oră de zbor cu un asemenea avion costă 15.000 de euro. Cursa între Tulle şi Paris a durat 45 de minute. Acolo îl aşteptau susţinătorii lui, la un concert şi o petrecere în cinstea victoriei sale în alegeri.
În urmă cu o lună însă, când campania celor doi contracandidaţi se înfierbse înfierbântase, Hollande, care poza mai degrabă ca un om de rând, criticând aspru apetitul pentru lux manifestat de Sarkozy, le promisese alegătorilor că, dacă va ieşi învingător, va călători numai cu trenul.
După acest episod care l-a trădat, Hollande s-a ales cu critici pe Twitter, utilizatorii acestei reţele de socializare comparându-l cu Sarkozy şi punându-i imediat eticheta de "ipocrit".

Niciun comentariu: