Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

luni, mai 14

Adrian Paunescu,istoria si Botosanii

Pe vremuri. Adrian Paunescu a venit la Botosani cu cenaclul "Flacara". A descins intr-o dupa amiaza si s-a cazat, cu catel ,cu purcel, la cel mai bun hotel din oras de atunci :Rapsodia. Toti membrii cenaclului au mancat la restaurantul hotelului pe banii gazdelor. Paunercu inca de la inceput a fost nemultumit de ciorba de vacuta pentruca avea prea putina carne. I-au adus alta cu carnea de la doua ciorbe. A fost tot nemultumit " Bine bai, voi aici la Botosani, aveti numai vacute? N-aveti si vaci?" L-au multumit punand carnea de la patru ciorbe. Nu i-au placut muraturile. Imediat, insasi secretara cu propaganda , tovarasa Graur, a fugit acasa u masina partidului pana acasa si i-a adus din muraturile casei. AU vrut cu totii sa bea Fernet cu gheata. Restaurantul nu avea gheata . A urmat un scandal urias, seful restaurantului a zis ca are el in birou un frigider si va aduce gheata. Cheful indelungat al ansamblului risca sa-i usture rau la punga pe bietii culturnici asa ca au aranjat cu seful restaurantului sa spuna ca nu mai are Fernet. Cu greu s-au dus sa se culce. Secretara cu propaganda a intrebat o chelnarita " Unde are ,mai fata,seful vostru frigider in birou?" "N-are nimic ! A trimis paznicul pe acoperis si a luat niste turturi "
A doua zi pentru a se drege , ansamblul a vrut sa joace fotbal si sa manance seminte de dovleac. Fiind iarna, stadionul era inchis. A cauta seful clubului sportiv, au gasi echipament (cu greu marimea lui Paunescu) si au trimis masina partidului la o tiganca sa faca rost de samburi de bostan. La spectacol era obligatorie prezenta culturnicilor. Dar se duceau cu placere.Ca sa spun drept, biletele se epuizau repede si lumea se inghesuia la spectacolele cenaclului . In timpul unor scene in care ,dupa socotinta bardului, multimea trebuia sa aclame , avazut ca lumea nu-i prea entuziasta. Dintr-odata s-a repezit la un ins care nu se ridicase in piciooare si a inceput sai se adreseze direct bestelindu-l : "Dumneata, nu esti cu noi ? Traim in miezul unui ev aprins, si-l dam insufletirii noastre vama.Cei ce nu ard dezlantuit ca noi, In flacarile noastre se destrama." Bietul om o sfeclise. Era activist de partid, lucra la cadre , era mic de inaltime si nu se vedea ca se ridicase in picioare. Chiar il chema Micu.
Dar, cum toate au un sfarsit pe lumea asta ansamblul si-a facut treaba si aplecat. Comitetul a platit toate cheltuielile la restaurant dar n-a vrut sa recunoasca bautura luata de artisti la plecare ,pentru drum.
Cand a venit ansamblul a doua oara seful restaurantului a refuzat sa-i mai serveasca cu ceva pana nu platesc ceeace luasera data trecuta. Consemnez pentru istoria presei romanesti ca in revista Flacara a aparut un articol despre slaba organizare de la Botosani si artistii care s-au sacrificat, slavind nemancati Partidul ,Ceausescu si Poporul . Cine-i curios poate verifica......... Si au trecut anii .. Adrian Paunescu se sterge de scuipaturile din Piata Universitatii si intra in partidul lui Verdet si chiar mai avea ceva care aducea cu Ansablul Flacara. Dar, da Dumnezeu si vine Paunescu la Botosani la Conferinta Judeteana a Partidului Socialist al Muncii. In PSM Botosani cine credeti ca ocupa o functie de conducere? Micu. Ajunsese chiar consilier municipal. Si pentruca venise libertate la putere i-a zis de la obraz lui Paunescu sa nu mai calce ,cu asa zisa Flacara noua, pe la Botosani unde nu are bun renume si i general la Botosani nu aduce nici un vot ci dimpotriva. Paunescu s-a suparat, a scris in presa Bucuresteana ca Micu este un prost si a trecut la Iliescu. Si am incalecat pe o sea....

desandu

Niciun comentariu: