Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

marți, august 3

Nu trebuiau împuşcaţi "ca nişte animale" soţii Ceauşescu

Ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov a declarat cu ocazia ultimei sale vizite recente la Bucuresti, in prezenta fostului presedinte Ion Iliescu, ca sotii Ceausescu nu trebuiau impuscati "ca niste animale", indiferent cat de grea era situatia in Romania.

"Un asemenea gest nu poate fi acceptat", a spus Gorbaciov, cunoscut pentru antipatia pe care a avut-o fata de fostul dictator roman. Parintele perestroikai a apreciat insa libertatea de exprimare si democratia pe care au adus-o evenimentele din decembrie '89.

El a facut aceasta declaratie la iesirea de la dineul pe care l-a avut cu o serie de personalitati, intre care fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

Ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov a declarat miercuri ca s-a hotarat sa revina in Romania - pentru prima oara de la caderea lui Ceausescu - pentru ca la anul implineste deja 80 de ani si a vrut sa-l intalneasca pe fostul presedinte, pe care l-a cunoscut de mult timp, aluzie la Ion Iliescu.

"Am vrut sa ma intalnesc cu fostul dumneavoastra presedinte, pe care l-am cunoscut de mult timp", a spus Mihail Gorbaciov la sosire pe aeroportul Baneasa din Bucuresti. "Am hotarat sa vin, pentru ca la anul implinesc 80 de ani, deja timpul trece foarte repede", a adaugat parintele perestroikai.

Mihail Gorbaciov a venit in Romania la invitatia unei firme private pentru a participa la lansarea unui nou cotidian, "Puterea".

De altfel, Gorbaciov a fost foarte curtenitor la adresa presei din Romania. "As vrea sa va salut, prieteni din Romania, si ca intotdeauna presa ne ajuta sa stabilim acest contact foarte repede", a spus laureatul premiului Nobel pentru Pace.

Prima vizita a lui Gorbaciov in Romania a avut loc intre 25 si 27 mai 1987, la doi ani dupa ce preluase conducerea Uniunii Sovietice, cand, potrivit unor documente din epoca, nu a fost deloc incantat de Ceausescu. A revenit totusi in Romania, doi ani mai tarziu, in iulie 1989, cand Bucurestiul a gazduit lucrarile Comitetului Politic Consultativ al statelor participante la Tratatul de la Varsovia. La 4 decembrie 1989, Ceausescu si Gorbaciov au mai avut o intalnire oficiala la Moscova. Dupa ce Gorbaciov a refuzat o invitatie la vanatoare in Romania, Ceausescu s-a intors in tara extrem de iritat si hotarat sa continue rezistenta in fata schimbarilor initiate de URSS. Trei saptamani mai tarziu Ceausescu era executat la Targoviste.

De altfel, rolul lui Mihail Gorbaciov in inlaturarea dictatorului roman a fost unul covarsitor. "Ceausescu s-a suparat foarte tare, cand eu, in mod public, la o mare adunare, am vorbit despre transparenta, despre reforma", a marturisit Gorbaciov, potrivit unor documente publicate de Adevarul. Potrivit unor marturii, cei doi ar fi fost la un moment dat pe punctul de a se incaiera, fiind despartiti de bodyguarzi.

Nascut la 2 martie 1931, Gorbaciov a condus Uniunea Sovietica din 1985 pana in 1991. Incercarile sale de reforma au dus la incheierea Razboiului Rece, la incetarea monopolului politic al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice si la prabusirea Uniunii Sovietice. Practic, impreuna cu fostii presedinti americani Ronald Reagan si George Bush si cu fostul cancelar german Helmut Kohl, a readus libertatea in Europa de Est. A primit Premiul Nobel pentru Pace in 1990.
Iliescu: Si eu l-as fi lasat in viata pe Ceausescu
Fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu a declarat joi ca l-ar fi lasat in viata pe Nicolae Ceausescu "ca sa vada ce a ramas dupa el", dar ca fostul dictator a "generat" o alta decizie cand a ordonat sa se deschida focul asupra manifestantilor de la Timisoara si Bucuresti.

Fostul sef al statului spune ca reactia lui Mihail Gorbaciov, care a apreciat ca sotii Ceausescu nu ar fi trebuit impuscati "ca niste animale", a fost o reactie umana fireasca.

Gorbaciov: Sotii Ceausescu nu trebuiau impuscati "ca niste animale"

"Si eu am spus ca ar fi fost preferabil sa fi avut un proces firesc, normal, in conditii normale, si eu personal l-as fi lasat in viata ca sa vada ce a ramas dupa el, dar nici el, nici altii nu pricep conjunctura in care ne aflam. El o pricepe (n.r. Mihail Gorbaciov), dar unii se fac ca nu pricep. Atunci mureau oamenii si asta a fost factorul care ne-a determinat sa luam aceasta decizie a unui proces organizat in conditii exceptionale, ca sa curmam varsarile de sange generate de acea diversiune lansata in seara de 22 decembrie, care voia sa impiedice structurarea unei noi forme de putere provizorie, care ne-a costat vieti umane", a explicat Ion Iliescu, la Realitatea FM.

Fostul presedinte a subliniat ca s-a dovedit ca aceasta decizie a fost cea corecta deoarece imediat dupa proces au incetat actiunile miliare.

"Asta a fost conjunctura, trebuie inteleasa situatia concreta. Ca sentiment uman, sigur, e de preferat sa nu fie asa, ci altfel, si noi am fi preferat.. dar el a generat asa ceva, Ceausescu, cand a luat decizia sa deschida foc la Timisoara, la Bucuresti, si asta a creat situatia pe care noi am cunoscut-o, pe care alte tari nu au avut-o. Noi nu am avut sansa polonezilor, a cehilor sau a altora, a unei tranzitii pasnice, si asta datorita lui Ceausescu, asa ca, intr-un fel, el a platit faptele proprii", a explicat Iliescu.

Ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov a declarat miercuri, la Bucuresti, in prezenta fostului presedinte Ion Iliescu, ca sotii Ceausescu nu trebuiau impuscati "ca niste animale", indiferent cit de grea era situatia in Romania.

"Un asemenea gest nu poate fi acceptat", a spus Gorbaciov.
Iliescu: I-am sugerat lui Gorbaciov sa mai sparga prejudecatile despre Revolutie
Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, miercuri, dupa intalnirea cu fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, ca i-a sugerat acestuia sa mai sparga din "prejudecatile si fabulatiile" potrivit carora in decembrie 1989 "n-ar fi fost revolutie" si ca noul regim ar fi cerut "sa vina rusii".

"El este o personalitate care ramane pentru istorie si i-am sugerat ca diseara (la lansarea ziarului Puterea, n.red.) sa mai sparga din prejudecati si fabulatii care se tot vehiculeaza la noi, ca au ramas oamenii cu mintea intarziata, care sunt marcati intr-o maniera veche, depasita de abordare, care repeta, de fapt, prejudecatiile lui Ceausescu si afirmatiile lui in legatura cu Revolutia romana, cum ca n-ar fi fost revolutie, ca nu a fost autentica, ca nu populatia, ca KGB-ul a stimulat si asa mai departe", a spus fostul sef de stat, citat de Mediafax.

"Ca noi am fi cerut sa vina rusii sa ocupe Romania. Sunt nebuni, pur si simplu, oamenii acestia. Ei aveau trupe in Ungaria, in Cehoslovacia, in Polonia si in Germania si nu au intervenit. Dar sunt minti ratacite si bolnave la noi, care intretin aceste fabulatii si asemenea teme", a spus Iliescu, dupa intrevederea avuta cu Gorbarciov la un restaurant bucurestean.

In opinia lui Iliescu, vizita lui Gorbaciov la Bucuresti este un moment important pentru Romania. Fostul presedinte a precizat ca a mai avut intalniri cu Mihail Gorbaciov in 2005, la Torino, in 2007 la Budapesta si ca se vor intalni din nou in Luxembourg.

"In asemenea imprejurari, la o masa, discutia este mai degajata si mai lejera. Sigur ca, fiind si oameni politici, abordam intr-un fel, atingem anumite aspecte de interes comun si amintiri si probleme - preocupari actuale. Nici de asta data nu am facut exceptie din acest punct de vedere", a declarat Iliescu.

"In primul rand cred ca este un moment important. Revine presedintele Gorbaciov dupa 20 de ani in Romania. Inainte de '89 s-a intalnit de doua ori cu Ceausescu. In '87 si '89 a si spus cateva despre atmosfera apasatoare care domina aceste intalniri si, mai ales Ceausescu era intr-o faza a decrepitudinii - stiti foarte bine - si am trait aceste lucruri si le-am suportat", a mai spus el.

"Deci vine intr-un alt context astazi. Vine intr-un alt context si in ceea ce-l priveste - un om care tine de societatea civila. Dar a ramas un om activ, a creat o fundatie", a spus Ion Iliescu.
Iliescu, Constantinescu si Tender au luat pranzul cu Gorbaciov
Pe lista de invitati care au luat pranzul miercuri cu fostul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov s-au aflat fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu, dar si oameni de afaceri, printre care si Ovidiu Tender.

Reporter Virtual noteaza ca cifra initiala de 22 de persoane agreate s-a schimbat si a ajuns la 28.

Intalnirea a avut loc la Casa di David din Capitala, incepand cu ora 13.15.

Mihail Gorbaciov a fost insotit de consilierul sau, Pavel Palzchenko.

Conform sursei citate, la intalnire au participat cei doi fosti presedinti ai Romaniei, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, precum si ambasadorii Alexander Churilin (Rusia) si Andreas von Mettenheim (Germania).

Lista celorlalti participanti: Rasvan Radu, presedinte Unicredit Tiriac Bank, Thierry Millet, CEO Orange Romania, Nicolae Badea, Computerland, Mihai Georgescu, GM Wrigley Balkans, Marian Alecu, Dan Fischer, Bobby Paunescu, Doru Bostina, Bostina & Asociatii/Attorneys, Florentin Tuca, Zbarcea & Associates/Attorneys, Sebastian Ghita, Asesoft, Bogdan Enoiu, McCann Erickson, Adrian Baicusi, CEO Transelectrica, Liviu Tudor, Vestco Industries SA, Ovidiu Tender, Tender Group, Horia Ciorcila, CEO Banca Transilvania, Adrian Thiess, News & Media Investments Ltd. London, Hans Juergen Thiess, Alecu Racoviceanu-Puterea, Mihai Craiu - Media Consulta, Horia Mihalcescu, Alexandru Dobrescu -Presedinte KLM Romania si Viorel Catarama-Elvila Grup.

De securitatea acestei intalniri s-au ocupat Vladimir Novikov si Gennady Kormilitsin (ambii de la Serviciile de Securitate Ruse), iar seful dispozitivului din partea romana a fost col. Vasile Nalbaru.
Gorbaciov: Nu cred ca romanii isi doresc cu adevarat scutul anti-racheta
Nu cred ca romanii isi doresc cu adevarat scutul anti-racheta, a declarat, miercuri, fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, aflat la Bucuresti pentru o intalnire cu personalitati politice din tara noastra.

Intrebat daca vor aparea schimbari relatia Romania-Rusia dupa ce Romania va gazdui elemente din scutul anti-racheta, Gorbaciov a raspuns ca Romania este "stat suveran" si poate decide ce doreste, insa ca romanii trebuie "sa se gandeasca bine" la o astfel de decizie.

"Daca Romania este o tara suverana si daca vreti sa aveti un scut antiracheta e treaba voastra (...). Cand apare asa ceva e interesant si scopul, asa ca ganditi-va bine", a declarat fostul lider sovietic, intr-un interviu pentru Realitatea TV.

Gorbaciov a adaugat ca, in luarea unor astfel de decizii, Guvernul trebuie sa tina cont si de opinia romanilor.

"Puterea din Romania trebuie sa lucreze luand in considerare ce cred oamenii, si eu nu cred ca cetatenii Romaniei vor acest scut. Daca il vreti, e treaba voastra", spune Gorbaciov.

Fostul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov a participat miercuri o intalnire privata cu 22 de persoane, printre care fostii presedinti ai Romaniei Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

La dineul cu fostul lider sovietic au luat parte Ion Iliescu si Emil Constantinescu, ambasadorii Alexander Churilin (Rusia) si Andreas von Mettenheim (Germania), dar si numerosi oameni de afaceri, printre care si Ovidiu Tender si lideri ai unor companii influente din Romania precum Orange, Unicredit Tiriac Bank sau Banca Transilvania.

Gorbaciov a facut si declaratii cu privire la Revolutia Romana, spunand ca sotii Ceausescu "nu trebuiau impuscati ca niste animale", dar si ca intalnirea pe care ar fi avut-o cu George Bush la Malta pentru a stabili inlaturarea regimului Ceausist este "doar un mit".
Urmasul lui Stefan cel Mare revendica Moldova si Tara Romaneasca
Un tanar din Suceava crede ca este mostenitorul lui Stefan cel Mare si cere in instanta Moldova si tara Romaneasca.

Cornel Cernoschi a dat in judecata statul roman, Senatul, Camera Deputatilor, Presedintia si Guvernul, inca din 2007, in incercarea de a-si recupera mostenirea, dupa ce bunica sa i-a spus ca este urmasul domnitorului Stefan cel Mare, transmite Mediafax.

Procesul nu s-a incheiat nici pana in ziua de astazi, pentru ca tanarul poate face apel de fiecare data cand cererile sale sunt respinse de instanta.

Urmas al lui Stefan cel Mare, vrea sa i se dea Moldova ... sau o casa

In aceste conditii, Cernoschi a aparut si miercuri in fata Tribunalului Bucuresti, unde a deschis pana acum sase dosare, pentru a cere statului roman dreptul de a administra toate proprietatile publice din Moldova si Tara Romaneasca, in limita posibilitatilor.

Desi nu are sorti de izbanda, ba chiar a fost si amendat de doua ori, pentru introducerea unor cereri de rea-credinta, suceveanul nu se lasa descurajat si continua lupta in instanta cu satul roman, irosind timpul si banii contribuabililor.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ioana Vârsta şi-a „conspirat“ soţul, om de paie al lui Vîntu, în declaraţiile de avere
Curentul - marţi, 03 august 2010

Anonim spunea...

Analii-ştii fecaloizi dela REALITATEAtv
Televiziunea paraliticului fizic şi mental escrocul Vântu Sorin Ovidiu, REALITATEATV, a devenit buda comunală a tot felul de aşazişi anali politici care îşi deversează dejecţiile mentale. Printre cei mai de seamă fe.ca.lo.izi anali se numără ALIEN-atul cap de mort Cristian Tudor Popescu, efeminatul cârtiţă secu Hurezeanu, fonfăitul Boda, pseudofelcerul Val Vâlcu, ţiganul Racoviceanu, sonatul Ciuvică chirpici, imbecilul Andon, poponarii Răzvan Dumitrescu şi Cornel Nistorescu, capsomanul Bogdan Chiriac, scroafa Dragoteasca, cre.tino.idul Robert Turcescu, escrocul turnător la secu Soiosul Roşca Stănescu, schizofrenul Mircea Dinescu precum şi turma de capre behăitoare în frunte cu Şincai şi Creţuleasca. La aşa patron aşa slugi lichele.


dobitoacele ca dobitoace
Să nu facem discriminări. Şi lichelele dela Antene care sunt defecaţii ale dobitocului Voiculescu Dan sunt de aceeaşi teapă ca şi cei dela REALITATEATV. Printre ei numesc pe Pelticul comunist turnător Cristoiu, sonatul Leptopist Stan, homalăul Gâdea, cre.tin.ul Ciutacu, porcul Bogdan Teodorescu, îmbălsămatul Bolcaş şi imbecilul Badea Mircea.

Anonim spunea...

Calul troian al lui Vîntu, în mijlocul scandalului Ridzi

Anonim spunea...

Dar de generalul SRI Maranda de la MTS?
Maranda a fost sef la E, protectia SRI. A fost, ulterior iesirii din SRI, angajat al Rompetrol - Patriciu.
A fost adus in minister personal de Ridzi. Maranda a fost implicat in festelirea rezultatelor aduse de ofiterii care l-au prins pe Timofte in flagrant cu Sorin Ovidiu Vantu, turnandu-i din dosarele secrete ale SRI.
Cadrele respective au fost indepartate iar Maranda si-a consolidat pozitia pe langa Timofte, servindu-l pe SO Vantu.
Adus in MTS Maranda s-a purtat ca un zbir, Monica Ridzi transferandu-i acestuia - desi nu era angajat oficial, toata prerogativele ei de autoritate. Nimeni nu stia cine este acest securist cu aere de plutonier pana cand nu a lasat tot el sa transpire ca el este marele mahar al institutiei, seful de cadre al ministerului. A luat la mana toate dosarele si a decis personal cine vine sau nu in minister. Tot el a girat-o si pe Ioana Varsta, tovarasa de viata a lui Horia Mihalcescu, subordonatul umil al lui Vantu.

Ioana Elena Varsta, partenera lui Mihalcescu este fata de ofiter de Securitate, familia sa este foarte bogata, iar ea a lucrat la Talpes, prieten de familie, pana in 2008.

Mai sapati mai investigatorilor, nu mai asteptati totul de- moaca, ca Tolontan care a primit de fapt de la Mirela Neagu tot materialul care a generat scandalul.

Nu va asteptati ca si la Udrea sa avti succes. Acolo e totul blindat. Nu uitati ca Ministerul Turismului are camera de documente secrete, are un numar de cadre - ofiteri acoperiti sau nu cu mult mai mare decat orice alt minister - inafara de MAPN si MI desigur asta a fost o gluma...ha.ha. de ce rad doar eu...sanse de a penetra pe langa sau pe dedesuptul lui Udrea sunt zero, asa ca va sfatuiesc luati alt minister la rand - dupa ce, si daca, lamuriti ce cauta SRI-stul Maranda de la Rompetrol si Vantu la MTS al PDL, MTS condusa de o ministreasa al carei barbat a fost consiliat de Red APPle, o firma de-a lui Vantu care a lansat-o pe Udrea in viata publica si a consiliat-o inainte de a se face "om politic"...ha. ha. din nou, buna sarada "jurnalistilor"?