Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

sâmbătă, august 21

Bine de stiut: Curiozitati din categoria Alimente

Stiati ca doua pastile cu ulei de peste zilnic impulsioneaza creierul
copiilor sa se dezvolte in trei luni cat s-ar dezvolta in trei ani?

Un studiu realizat de cercetatorii italieni asupra populatiilor din
sudul Europei arata ca exista o proportie inversa intre frecventa
utilizarii cepei in alimentatie si riscul de aparitie al mai multor
forme de cancer: bucal, esofagian, colo-rectal, laringian, de san,
ovarian, de prostata, renal. La fel ca usturoiul si prazul, ceapa
prezinta capacitatea de a acumula seleniu din sol, o substanta
protectoare impotriva aparitiei cancerului. Consumul de ceapa (cel
putin jumatate de ceapa cruda pe zi) a fost asociat, intr-un alt
studiu francez, cu o reducere de cel putin 50% a riscului de aparitie
a cancerului de stomac, dar si cu o reducere semnificativa a
incidentei cancerului de san.

Sucul de morcov este un pretios ajutor al celor care sufera de
digestie dificila sau lipsa poftei de mancare. Morcovul este bogat in
substante anti-oxidante ca vitamina A, dar si alte vitamine si
minerale, atat de necesare organismului uman. O cura de zece zile cu
suc proaspat cicatrizeaza ranile facute de ulcer si imbunatateste
vederea, mai ales a celei pe timp de noapte.

Un consum moderat de bere poate imbunatati functiile sistemului cardiovascular.

Sunt mai mult de 20 000 de feluri de bere?

Singurul aliment ce nu se deterioriaza este mierea.

In secolul al 16-lea, in Anglia, berea facea parte din micul dejun?

Consumul zilnic a trei cesti de cafea sau a sase cesti de ceai
imbunatateste capacitatea de memorare a femeilor in varsta, dar nu are
nici un efect asupra memoriei barbatilor, potrivit unui studiu
realizat in Franta, care a fost publicat in revista medicala
Neurology. Cercetatorii au examinat legatura dintre consumul de
cofeina si performantele intelectuale "cognitive" (memorie, limbaj,
logica). Cauza pentru care cofeina influenteaza doar memoria femeilor
ar putea fi metabolizarea in mod diferit a cofeinei de catre barbati
sau o interactiune hormonala, este concluzia medicilor.

Cafeaua: multe studii sustin ca este o sursa de antioxidanti si scade
riscul de diabet, ceva din boabele ei scade incidenta cirozei si
bolilor pancreasului.

Vinul rosu e un ingredient esential pentru a ne mentine in forma, se
stie de mult timp ca ajuta la prevenirea cancerului si la protejarea
arterelor. Unele studii arata insa ca exista un antioxidant care se
gaseste in strugurii rosii din care se face vinul, numit resveratrol.
Acesta imbunatateste anduranta muschilor, reduce afectiunile gingiilor
si aparitia bolii Alzheimer.

Cei care isi incep ziua cu doua oua la micul dejun pierd de doua ori
mai multe kilograme decat cei care tin diete drastice, sustin
nutritionistii de la Universitatea de medicina din Louisiana (SUA),
intr-un studiu efectuat pe o mie de femei obeze. Succesul oului este
determinat de continutul bogat in cele mai bune proteine, ceea ce
confera aceeasi energie ca si mancatul unei fripturi, dar are un numar
mult mai mic de calorii. Si asta, indiferent de modalitatea de
preparare.

Merele, nu cofeina (cafeaua), sunt mai eficiente sa ne trezeasca dimineata.

Dieta naturista presupune si multe reguli pe care multi oameni nu le
pot urma. Cu toate acestea, daca incercam sa ne apropiem cat mai mult
de acestea vom observa, in timp, imbunatatiri. Iata care sunt regulie
mai sus-mentionate: Consuma cel putin 2 litri de lichide pe zi, Nu
trebuie sa bei lichide in timpul mesei, Nu se recomanda sa consumi
multe feluri de mancare la o masa si ai grija cum le combini, Vinul de
tara se bea cu moderatie cu o jumatate de ora inaintea mesei, Fructele
trebuie mancate inaintea celorlalte alimente, pentru a asigura o
digestie mai buna, Este bine ca fiecare sa consume alimente din tara
in care s-a nascut. De exemplu noi, romanii, am putea sa inlocuim
lamaia cu catina alba, Produsele din cereale trebuie consumate fara sa
le distrugem principiile nutritive prin modul de preparare, Vitaminele
sintetice realizate chimic nu isi indeplinesc rolul la fel de bine ca
cele naturale deci trebuie inlocuite.

In ultimul timp, studiu dupa studiu arata beneficiile ciocolatei:
contine antioxidanti care previn anumite tipuri de cancer, iar anumite
substante pot chiar sa previna dementa. Consumati ciocolata cu cel mai
mare continut de cacao. Cea care are prea mult zahar face mai mult rau
decat bine.

Un espresso are mai putina cafeina decat o ceasca de cafea.

Treizeci de grame de fistic zilnic ne feresc de riscul de a ne
imbolnavi de boli cardiovasculare ca infarct, accident cerebral sau
embolii, sustin cercetatorii de la Universitatea de medicina din
Pennsylvania (SUA). Pe langa fistic, nucile, migdalele si alunele de
padure neprajite reduc atat nivelul colesterolului rau, cat si al
grasimilor nesanatoase din arterele sanguine. Studiul, efectuat pe
trei mii de adulti, timp de cinci saptamani, a micsorat nivelul
colesterolului si trigliceridelor cu pana la 30%, reducand astfel
riscul de formare a cheagurilor de sange care blocheaza arterele.

Consumul exagerat de sunca poate afecta plamanii, potrivit unui studiu
realizat de o echipa de cercetatori americani din cadrul Universitatii
Columbia, New York. Si asta din cauza faptului ca sunca, slanina si
alte produse din carne afumata contin nitriti utilizati pe post de
conservanti. Persoanele care au consumat produse din carne afumata de
cel putin 14 ori pe luna au prezentat de doua ori mai multe riscuri de
a face bronsita si emfizem, boli care produc ingustarea cailor
respiratorii si obstructioneaza fluxul de aer. In plus, persoanele
care mananca sunca de mai mult de cinci ori pe saptamana prezinta cu
60% mai multe riscuri de a dezvolta cancer la vezica urinara, fata de
cei care mananca mai rar acest produs.

Pentru a sti care sunt alimentele care ajuta organismul sa-si refaca
fortele, trebuie sa cunoastem cateva dintre acele legume si fructe
care, nepreparate, ne ofera vitaminele de care avem nevoie. Trebuie
tinut cont de faptul ca excesul alimentar duce la obezitate, boli si
imbatranire prematura, si toate acestea pot fi simplu evitate. Deci
iata ce trebuie sa mancam pentru a nu mai ajunge in vecinatatea
farmaciilor. Pentru vitamina A: morcovul, rosiile, spanacul, salata,
patrunjelul verde, ceapa verde, mararul, adica legumele
galben-portocalii si verde inchis. Alimentele bogate in vitamina E
sunt: germenii de cereale, uleiurile presate la rece din soia, porumb,
floarea-soarelui, masline. Vitamina C au: citricele, ardeiul gras,
hreanul si macesul. Una din cele mai mari concentratii de vitamina C o
are patrunjelul verde. Calciu gasim in: iaurt, lapte, telemea, nuci,
morcovi, varza, gulie, mere. Pentru fier trebuie sa mancam: spanac,
galbenus, cacao, stafide.

Regimul alimentar mediteranean, bogat in uleiuri vegetale si peste,
este la fel de benefic pentru persoanele care sufera de maladii
cardiace ca si regimul alimentar foarte strict, sarac in grasimi, este
concluzia Asociatiei americane de cardiologie. Dieta mediteraneana
consta in consumul marit de fructe, vegetale, seminte si peste,
cantitati mici de carne rosie si o cantitate relativ mare de grasimi
provenind din uleiul de masline si nuci. Prezenta acidului gras omega
3, prezent in cantitate mare in aceste alimente limiteaza crizele
cardiace sau accidentele cerebrale. Dieteticienii au recomandat
tuturor bolnavilor sa consume zilnic o cantitate maxima de 200 de
grame de colesterol, iar procentul zilnic de calorii provenind din
grasimi sa fie limitat la 30%.

Trebuie sa zdrobiti usturoiul inainte de a-l gati sau manca, pentru
a-i pastra proprietatile anticoagulante, utile in prevenirea bolilor
cardiovasculare si a emboliilor (astuparea arterelor cu un cheag de
sange). Alicina este enzima din usturoi care impiedica formarea
trombilor de sange. Cercetatorii de la Universitatea din Cuyo,
Argentina, au comparat efectul anticoagulant al usturoiului gatit
intreg sau zdrobit. Rezultat: copt sau fiert, usturoiul isi pastreaza
efectul anticoagulant mult mai mult daca este zdrobit inainte de a fi
pus in mancare. Important este ca perioada de fierbere sa nu
depaseasca trei minute, si sa nu fie gatit la microunde, deoarece isi
pierde toate proprietatile curative.

Beneficiile unui anume compus din boabe de cacao sunt atat de mari,
incat acesta poate rivaliza cu penicilina si anestezicele, sustine o
echipa de cercetatori americani care si-au publicat un studiu amplu in
revista Chemistry & Industry. Ingredientul cu pricina se numeste
epicatechina si poate reduce riscurile de aparitie a unor boli grave,
precum infarctul sau insuficienta cardiaca, a indicat Norman
Hollenberg, profesor de medicina la Scoala de medicina Harvard.

Doua pastile cu ulei de peste zilnic impulsioneaza creierul copiilor
sa se dezvolte in trei luni cat s-ar dezvolta in trei ani, sustin
cercetatorii din Marea Britanie. Creierele copiilor care au primit
zilnic capsule cu acizi grasi Omega-3 si Omega-6 au dezvoltat mai
multa materie cenusie, ceea ce a dus la cresterea memoriei pe termen
scurt si a capacitatii de invatare. In plus, timp de trei luni ei au
redus cantitatea de mancare de tip fast-food, bauturi carbogazoase si
au facut mai mult sport.

Ciocolata, ale carei efecte pozitive cardiovasculare au fost deja
demonstrate, este benefica si pentru creier, pentru ca imbunatateste
circulatia sangvina cerebrala, este rezultatul a doua studii
prezentate de medicii americani. Substanta antioxidanta continuta de
boabele de cacao a crescut semnificativ fluxul sangvin in creier, si
acest lucru este benefic in tratarea persoanelor in varsta care au
suferit mici atacuri cerebrale si sufera de dementa. Trei cesti de
cacao zilnic va feresc de hipertensiune arteriala si pierderea
memoriei.

Dieta alimentara bogata in fibre (30 de grame zilnic) reduce la
jumatate riscul de aparitie a cancerului la san, este concluzia unui
studiu realizat de cercetatorii britanici si publicat in
"International Journal of Epidemiology". Fibrele alimentare, prezente
in paine, cereale integrale, dar si in legume si fructe, protejeaza
femeile tinere impotriva cancerului la san, dar nu are efect in cazul
celor aflate la menopauza. Printre posibilele explicatii se numara
faptul ca alimentele cu continut mare de fibre sunt bogate in
vitamine, zinc si antioxidanti. O a doua explicatie este faptul ca
acestea controleaza glicemia, variatiile de nivel de zahar in sange
putand provoca aparitia cancerului. Cea de-a treia explicatie este ca
fibrele reduc nivelul hormonilor la femeile tinere.

Daca sunteti adeptii consumului de peste de trei ori pe saptamana,
aveti mari sanse sa nu va imbolnaviti de cancer. Un studiu publicat in
"International Journal of Cancer" confirma efectele preventive ale
pestelui gras, bogat in omega-3, asupra cancerului de prostata. Doua
mii de persoane atinse de aceasta teribila maladie au fost intrebate
despre obiceiurile lor alimentare, raspunsurile lor fiind comparate cu
cele ale unui grup etalon. Studiul a demonstrat ca omega-3 micsoreaza
riscul aparitiei acestui tip de cancer cu 43%. Dar nu doar pestele
este responsabil de aceasta diferenta. Exista si un aspect genetic
deoarece purtatorii genei COX-2 beneficiaza, in totalitate, de
efectele protectoare ale pestelui gras.

Adaugarea de lapte in ceai poate distruge calitatea acestuia de a ne
proteja impotriva bolilor cardiovasculare. Acesta este rezultatul unui
studiu german care a demonstrat ca ceaiul negru, baut frecvent,
pastreaza peretii arterelor sanatosi si mentine tensiunea constanta.
Insa caseina, o proteina din lapte, anuleaza efectul benefic al
oxidului nitric, substanta din ceai care amelioreaza dilaterea vaselor
de sange, sunt concluziile cercetatorilor, publicate in European Heart
Journal.

Cafeaua reduce cu 60 % riscul de aparitie a diabetului de tip 2, mai
ales la persoanele care au in familie suferinzi de aceasta boala.
Acest lucru a fost demonstrat in urma unui studiu californian asupra a
200.000 persoane. Chiar si persoanele care au baut cafea, dar s-au
oprit, au risc scazut fata de cele care nu au baut niciodata. Diabetul
de tip 2 sau diabetul varstei adulte, cum mai este numit, nu se
vindeca fara modificarea stilului de alimentatie. Nu se stie exact
care din substantele componente ale cafelei are acest efect, dar se
pare ca nu cofeina. Cercetatorii sustin ca este prea devreme sa
recomande diabeticilor sa bea cafea in chip de medicament, mai ales ca
mai mult de doua cesti de cafea pe zi provoaca insomnii si aritmii
cardiace.

Cateva cuburi de ciocolata neagra, consumate zilnic, au acelasi efect
ca si administrarea de aspirina, diminuand riscul de blocare a
arterelor, responsabil pentru aparitia infarctului sau a accidentelor
cerebrale. Acestea sunt concluziile unui studiu al cercetatorilor de
la Scoala de medicina Johns Hopkins (SUA), informeaza linternaute.com.
Ciocolata neagra, fara zahar si unt contribuie la reducerea coagularii
sangvine datorita flavonoidelor, substantele chimice prezente in
boabele de cacao, ceea ce impiedica formarea cheagurilor de sange.
Cantitatea zilnica recomandata de medici este de doua linguri de
ciocolata pura. Faceti astfel un bine inimii dumneavoastre si
tensiunii arteriale, care se echilibreaza datorita continutului mare
de magneziu.

Cercetatorii americani au descoperit ca o substanta prezenta in
compozitia vinului rosu, resveratrol, are efecte miraculoase in cazul
persoanelor obeze si creste considerabil longevitatea. Aceasta
molecula ar putea explica de ce francezii, desi sunt cunoscuti ca cei
mai mari consumatori de vin rosu din lume, sufera de mai putine
maladii cardiovasculare, in ciuda alimentatiei bogate in calorii.

O ceasca de cafea pe zi protejeaza ficatul de boli grave ca ciroza sau
cancerul, arata un studiu al cercetatorilor de la institutul italian
Mario Negri. Acest lucru este datorat antioxidantilor continuti de
cafea si au efect numai daca doza este adecvata, nu mai mult de trei
cesti zilnic. Altfel pot sa apara tulburari ale ritmului inimii ca
tahicardia sau insomnia. Cercetatorii au aratat ca prezenta enzimei
GGT, unul dintre indicatorii cirozei, este cu atat mai scazuta, cu cat
consumul de cafea este mai mare. In acelasi timp, se micsoreaza si
nivelul transaminazelor, un alt indicator al imbolnavirii ficatului.
Mai ales bautorii de alcool pot fi fericiti, deoarece cinci cesti de
cafea le reduce riscul aparitiei cirozei.

Pe langa faptul ca hidrateaza, ceaiul are si alte beneficii asupra
sanatatii, cum ar fi protectia impotriva bolilor cardiace si a
cancerului, datorita antioxidantilor pe care ii contine. Pentru a
prepara corect ceaiuri ar trebui sa adaugati o lingurita de planta
uscata la 250 ml de apa sau doua lingurite de planta proaspata la
aceeasi cantitate. Ceaiul de musetel usureaza digestia, calmeaza
nervozitatea si anxietatea, in timp de socul se recomanda in gripa,
sinuzita sau guturai. Durerile de cap trec cu ceai de tei, iar menta
ajuta digestia, reduce flatulenta si inlatura greata. Ceaiul din
macese previne infectiile gripale si racelile.

Ceaiul este a doua bautura consumata in lume, cantitativ, dupa apa,
potrivit specialistilor americani, citati in cartea "Mancarea si
Sanatatea", aparuta la editura Reader?s Digest.

Bogat in vitaminele A, B1, B2, C si in substante nutritive, marul are
proprietati terapeutice asupra organismului uman. Substantele
nutritive antioxidante din sucul de mere ajuta la reducerea
colesterolului si a bolilor cardiovasculare. Consumul regulat de mere
reduce riscul aparitiei cancerului la san si la plamani. Merele sunt
bogate in fibre, reduc colesterolul din organism si intaresc oasele.
Cand sunt mancate ca o gustare, merele suprima foamea si de aceea sunt
indicate in curele de slabire. ?n afara de proprietatile terapeutice
pe care le au, merele sunt utilizate si in cosmetica. Mastile cu mar
ras, aplicat pe fata timp de 10 minute, cateva zile consecutiv, ajuta
la curatarea tenului, la vindecarea acneelor si la estomparea
ridurilor.

Contrar ideii ca frigul distruge bacteriile, exista numerosi germeni
care supravietuiesc in frigider. Unul dintre acestia este listeria,
bacterie extrem de periculoasa pentru femeile insarcinate, deoarece
poate imbolnavi fatul sau nou-nascutul. Listerioza provoaca infectii
rare, dar grave, si persoanelor in varsta sau celor cu rezistenta
scazuta la infectii. Ea poate da meningita, conjunctivita, chiar
septicemii (inmultirea nestavilita a bacteriei in sange). Evitati sa
mancati mezeluri in gelatina, carne tocata insuficient preparata
termic, peste afumat, germeni de grau incoltit sau lactate
nepasteurizate. Spalati bine ierburile aromate, fierbeti bine carnea
si dezinfectati-va regulat frigiderul.

Deoarece toamna se reactiveaza ulcerele si gastritele hiperacide,
pentru a preveni aparitia durerilor de stomac, mancati zilnic cinci
smochine. Sunt un bun remineralizant, deoarece contin magneziu si
potasiu. Lupta contra oboselii si pentru refacerea organismelor
slabite de tratamente contra cancerului.

Nu eliminati ciocolata daca vreti sa slabiti cateva kilograme, este
concluzia unui studiu al unor medici nutritionisti francezi. Acestia
au observat ca marii consumatori de glucide (substante care furnizeaza
energia necesara organismului, regland senzatia de foame) erau cei mai
supli, din totalul celor studiati. Glucidele se gasesc, pe langa
ciocolata, in cereale integrale sau fructe. Ei au stabilit cele patru
conditii care trebuie indeplinite pentru a reusi pierderea
kilogramelor: reducerea valorii calorice a alimentatiei, eliminarea
senzatiei permanente de foame, renuntarea la alimentele nesanatoase si
practicarea unei activitati fizice adaptate varstei si sanatatii.

Popoarele care sunt mari consumatoare de iaurt nu cunosc o boala a
civilizatiei moderne: constipatia. Aceasta produce intoxicarea
organismului datorita neeliminarii toxinelor sau formarea de
hemoroizi. Consumati iaurt cu bacterii lactice vii (de tipul Bifidus
Essensis) care echilibreaza flora intestinala.

Nautul este un inlocuitor foarte bun pentru cafea, boabele de naut
prajite si macinate fiind un puternic stimulent digestiv si nervos.
Pentru ameliorarea simptomelor racelii, specialistii in medicina
naturista recomanda administrarea zilnica a doua pahare de apa de
naut. Un litru de apa si doua kilograme de naut lasate la macerat timp
de 16-24 ore, la temperatura camerei, pot reprezenta un excelent
antibiotic natural. Calitatiile apei de naut nu se opresc aici, ea
fiind apreciata si ca revigorant masculin, marind potenta. Pentru ca
este bogat in acid folic, nautul este indicat barbatilor care vor
sa-si imbunatateasca viata sexuala si fertilitatea. Fiind un
medicament foarte puternic, apa de naut e contraindicata in febra,
hipertensiune si stari de iritabilitate nervoasa. Nautul este apreciat
si pentru virtutile sale nutritive. Recomandat in terapia asteniei
fizice si psihice, in convalescenta, nautul poate fi considerat, pe
drept o sursa de sanatate.

Carnea de peste are un rol foarte important, deoarece contine fosfor,
substanta necesara bunei functionari a creierului, in special a
memoriei. Femeile care vor sa slabeasca trebuie sa inlocuiasca carnea
de porc cu cea de ton, cel putin de doua ori pe saptamana, deoarece
are putine calorii.

Daca va lipseste pofta de mancare sau aveti probleme cu digestia,
trebuie sa faceti o cura de zece zile cu suc de morcov. Morcovul
contine o puternica concentratie de vitamina A, dar si alte vitamine
si minerale, atat de necesare organismului uman. Morcovul este indicat
pentru cicatrizarea ranilor facute de ulcer si pentru imbunatatirea
vederii.

Cercetatorii americani au descoperit ca prezenta cafeinei din cafeaua
concentrata previne pierderile de memorie specifice batranetii, scrie
"Daily Mail". Cafeina intervine in activitatea electrica a creierului,
actionand asupra adenozinei, substanta prezenta in cantitate mare la
persoanele in varsta. Prin aihilarea adenozinei, cafeaua ajuta la
combaterea problemelor mintale usoare, la pastrarea memoriei intacte
pana la varste inaintate si sustine procesul de invatare. Totusi,
consumul a mai mult de trei cesti pe zi cauzeaza insomnie, tulburari
ale ritmului cardiac si probleme ale sistemului circulator,
avertizeaza medicii.

Cafeaua e benefica in prevenirea cirozei hepatice, conform unui studiu
american. Studiul, realizat pe un esantion de 125.000 de persoane, a
scos la iveala ca 22% dintre cei care au consumat cate o cana de cafea
zilnic au prezentat riscuri mai mici de dezvoltare a bolii.

Adolescentii care consuma mai multe produse bogate in calciu decat
majoritatea, sunt mai supli. Cercetatorii din San Diego au analizat
masa musculara a unui grup de fete cu varsta cuprinsa intre 9 si 12
ani care au notat detaliat alimentele consumate pe parcursul
studiului. Acest studiu confirma cercetarile anterioare care
demonstrau, la femeile intre 30 si 60 de ani, cresterea capacitatii
organismului de a distruge grasimile, in conditiile unui consum
crescut de calciu. Alimente bogate in calciu sunt laptele praf,
cascavalul, branzeturile si anumite ape minerale. La acest rezultat
s-a ajuns indiferent de forma de asimilare a calciului: alimente sau
suplimente nutritionale.

Acum zece ani, soia era desemnata drept "alimentul-minune". Expertii
britanici sustin acum ca substantele chimice cu care este tratata soia
blocheaza absorbtia mineralelor si scad fertilitatea feminina. Din
cauza hormonilor vegetali continuti, femeile cu cancer mamar trebuie
sa o consume cu moderatie.

Grepfrutul va scapa de oboseala si dureri de cap. Beti zilnic timp de
doua saptamani doua pahare cu suc de grepefrut. Dupa ce terminati
aceasta cura o sa fiti mult mai energic. Asta fiindca fructul este una
dintre cele mai importante surse de vitamina C.

Putini sunt cei care stiu ca lamaia este un bun remediu impotriva
negilor. Astfel, lasati coaja a doua lamai sa stea intr-o cana de otet
tare timp de opt zile si puneti pe neg, sub leucoplast, o bucata de
vata imbibata cu aceasta solutie de doua ori pe zi. O sa scapati cat
de curand de neg.

Propolisul este un veritabil antibiotic natural, la fel ca
streptomicina si penicilina, dupa cum aflam de pe site-ul
GradinaMea.ro. Propolisul ajuta la echilibrarea metabolismului, la
reglarea sistemului hormonal precum si la intarirea sistemului
imunitar. O simpla tableta de propolis prelungeste activitatea
creierului cu sase ore.

Macesele au un rol important in respiratia celulelor. Practic, ceaiul
de macese ajuta organismul sa functioneze la paramentri normali.
Fiindca este bogat in saruri minerale, ceaiul are un rol diuretic.
Este recomandat in special persoanelor cu afectiuni hepatice si
renale.

Uleiul de masline ajuta la vindecarea gastritei si a ulcerului. El
poate fi folosit si ca laxativ, luand o lingura seara la culcare.
Pentru entorse si dureri reumatismale se fac frectii cu ulei de
masline amestecat cu usturoi pisat. Folosit permanent, uleiul de
masline ajuta la dizolvarea pietrelor din bila.

Uleiul de peste ajuta la cresterea rezistentei inimii si asta fiindca
scade simtitor colesterolul. Totodata, ajuta la circulatia sangelui si
incetineste procesul de imbatranire, distrugand toxinele din organism.
Consumat cu regularitate, uleiul de peste linisteste sistemul nervos,
ne ajuta sa dormim profund si sa facem fata stresului.

Mai multa vitamina C decat in portocale se gaseste in kiwi. Totodata,
are toate tipurile de fibra, ceea ce ajuta la prevenirea cancerului si
a bolilor de inima. Fiindca este bogat in cupru, kiwi ajuta la
intarirea sistemului imunitar si la dezvoltarea creierului. De retinut
ca toate proteinele, vitaminele si mineralele se gasesc in seminte si
nu in pulpa fructului.

Painea intermediara este cea mai sanatoasa. Painea alba este usor de
asimilat de organism, insa contine foarte putine vitamine. In pofida
parerii generale, painea neagra nu este foarte sanatoasa. Fiindca are
multa celuloza, aceasta irita tubul digestiv. Bolnavii de gastrita
simt cel mai bine acest lucru.

Datorita grasimilor pe care le contine, margarina mareste
colesterolul. Asta aflam de pe site-ul elefantulverde.ro. Mai mult, ea
favorizeaza "rotunjirea" taliei si a feselor. Daca mancati foarte des
margarina, aveti toate sansele ca stratul de celulita sa se ingroase.
In timp, creierul, inima si sistemul circulator au de suferit din
cauza margarinei.

Sucul de ardei gras intareste unghiile si parul, deoarece contine
siliciu. Este indicat si in colici intestinale, crampe si balonari. De
asemenea, ajuta la curatarea petelor inchise de pe piele. Se bea in
inghitituri mici, cu 30 de minute inainte de masa.

Consumat cu moderatie, vinul rosu micsoreaza nivelul colesterolului si
previne accidentele cardiovasculare. S-a descoperit recent ca bautura
actioneaza si impotriva afectiunilor pulmonare si a maladiei
Alzheimer. Vinul rosu, spun cercetatorii de la Harvard, este, prin
actiunea sa antioxidanta, secretul longevitatii.

Cel mai cunoscut fruct in lume este rosia. Francezii au numit-o
"fructul iubirii," nemtii "fructul paradisului". Bananele sunt
urmatorul fruct in topul popularitatii. Merele al treilea, apoi
portocalele si pepenii.

Uleiul de catina imbunatateste functia de detoxifiere a ficatului.

Rosiile contin o substanta care are proprietati antioxidante. Cu
ajutorul ei sunt protejate celulele, se impiedica distrugerea si
degenerarea lor, care ar putea cauza aparitia cancerelor. Alte legume
cu proprietati asemanatoare sunt salata verde, varza, broccoli,
anghinarea si ardeiul iute.

Painea ramane mai mult timp proaspata daca se pastreaza intr-un vas
smaltuit, de sticla sau de portelan, acoperit cu capac. Pe fundul
vasului se va pune o bucatica de cartof crud sau putina sare. Aceasta
ajuta ca painea sa nu mucegaiasca.

Prima pudra de cacao fusese fabricata pentru prima oara de catre
olandezul Coenraad Johannes Van Houten, la Amsterdam, in 1828.

Soia contine 40% proteine si 20% grasimi, cu un procent ridicat de
calorii, minerale si vitamine. In 500g faina de soia se gasesc 182 g
de proteine, in timp ce, in aceeasi cantitate de carne de vaca se
gasesc doar 90 g, la peste 80 g, iar la oua 56g.

Feniletilamina produce o usoara stare de visare si este produsa de
catre creier in momentul care doi oameni sunt indragostiti. Interesant
de remarcat este faptul ca aceeasi substanta se regaseste si in
ciocolata.

Mierea de salcam naturala si mierea de padure (inchisa la culoare) nu
se cristalizeaza (solidifica) niciodata.

Stiati ca bananele au un continut bogat in potasiu si vitamina A si au
mari cantitati de fosfor, magneziu si vitamina C?

Niciun comentariu: