Locul unde cititorii de la PEROMANESTE pot initia automat, urmari, comenta linii de conversatie pe care le doresc. Intentia de a moderara este minima! Ca urmare, va rugam sa nu alocati resursele categoriilor nepublicabile. Multumim!
PENTRU A PUBLICA, CLICK AICI SAU TRIMITETI EMAIL LA peromaneste at google.com
Mentionati va rugam numele sub care si locul unde vreti sa va apara submisia!
Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:
Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:
Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.
Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!
______________________________
Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.
Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!
______________________________
miercuri, august 18
Muzeul neamului romanesc
Dragii mei,
prietenul meu, caricaturistul ploiestean Nicolae Ionita, a avut - in urma cu vreo 10 ani - ideea de a propune prietenilor si colegilor sai graficieni de pe planeta Pamint, sa-l portretizeze pe Caragiale. I-a instrumentat prin metode numai de el stiute, gindindu-se la acea vreme - cind se implineau 150 de ani de la nasterea dramaturgului - sa organizeze o expozitie cu lucrarile care-i vor parveni. Nici prin cap nu-i trecea lui la ce se inhama. Lucrarile au inceput sa curga, in scurt timp nenea Iancu al nostru devenind unul dintre cei mai desenati scriitori de pe mapamond. Daca nu cumva chiar cel mai desenat. Succesul neasteptat al acestui demers l-a determinat pe Ionita sa le propuna colegilor lui si alte personalitati ale culturii romanesti in general si ale literaturii in special, ajungind pina in ziua de azi sa stringa peste 1500 de lucrari de la peste 127 de artisti din lumea larga, unii dintre acestia nume "grele" in domeniu. Cu o modestie nefireasca pentru aceste vremuri complet pe dos, Ionita a batut pe la zeci de usi pentru a propune mai marilor zilei infiintarea unui muzeu la Ploiesti. Nu i s-a deschis niciuna. C-asa-i la noi. Intre timp, el a colectionat si editii rarisime ale operelor lui Caragiale, Eminescu dar si a altor scriitori romani din toate timpurile, dar si traduceri ale operelor acestora in te miri ce limba omeneasca. Cu o incapatinare greu de inchipuit, Ionita a colectionat sute de volume, reviste, periodice, romanesti si straine, toate vorbind despre noi si, asa cum ii place lui sa zica, "neamul nostru romanesc". Acum, inginerul Nicolae Ionita, ajuns la virsta de 59 de ani, intr-o tara devastata de incompetenta si jefuita la drumul mare de o sleahta de analfabeti, a devnit "tinar" somer. A ramas insa optimist, plin de un umor contagios insa, cu o mare durere in suflet: si-a scos la vinzare o parte insemnata din aceste minunate lucrari strinse cu atita truda, pentru a putea trai.
Si acum, avind timp berechet la dispozitie, a construit pe cheltuiala proprie acest muzeu virtual.
Pe care v-as ruga, in masura posibilitatilor voastre, sa-l promovati. Poate s-o gasi cineva, cindva, pe undeva, sa-l sprijine efectiv pentru a realiza in carne si oase acest muzeu sui-generis, care pe alte meleaguri ar fi devenit de mult o extrem de profitabila galerie de arta.
Va spun cu mina pe inima, ca unul care am fost dintru inceput alaturi de el, ca merita cu prisosinta sa fie sprijinit.
Doamne ajuta!
Cu multumiri,
Bogdan
MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC
S-a deschis, la Ploiesti, primul muzeu virtual din Romania,
MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC
la adresa web
www.personality.com.ro
Muzeul, pentru care s-a strans material in ultimii zece ani, pune in valoare lucrarile a peste 1.500 de artisti plastici din 127 de tari.
Pentru inceput, muzeul va avea deschise 150 de sali de expozitii (pagini web), urmand ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa creasca la peste 1.000.
Vizitatorii vor putea admira portrete, ilustratii, caricaturi, comentarii grafice si tot ceea ce pentru un artist plastic strain poate inseamna ROMANIA prin ceea ce are ea mai semnificativ: personalitatile reprezentative ale neamului romanesc.
Vor fi aduse in atentia vizitatorilor cele mai importante 250 de personalitati nationale asa cum au fost ele receptate de unii dintre cei mai importanti artisti plastici din lume, fara prejudecati si fara pareri preconcepute.
Va invitam sa nu ocoliti
COLECTIA CARAGIALE, cea mai mare colectie din lume de portrete ale unei personalitati a culturii universale, pentru prima data pusa in intregime la dispozitia celor interesati la adresa web
http://www.personality.com.ro/caragiale.htm
Muzeul ofera pentru achizitie, in paginile ANTICARIAT, exponate rarisime, dintre care unele nu pot fi gasite in nici un alt loc din lume. In acest sens va propunem in primul rand anticariatele CARAGIALE si EMINESCU (la adresele web
http://www.personality.com.ro/car_antic_1.htm si http://www.personality.com.ro/emin_antic.htm )
MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC este un web site cu mii de imagini. Daca computerul dumneavoastra este mai vechi, cu resurse limitate, este posibil ca multe din aceste imagini sa nu se deschida.
Vizitati MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC: un proiect cultural proiectat, realizat si finantat de caricaturistul ploiestean Nicolae Ionita.
INTRAREA LIBERA!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu