Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

luni, noiembrie 2

Coincidente soft, cu efecte hard




Cand il invoci, raul chiar vine: Drama de la Clubul Colectiv. Coincidente soft, cu efecte hard. Prea multe pentru a nu ne trezi

Sinistrul de azi-noapte, de la concertul rock de Halloween, din clubul bucurestean Colectiv, cu incendii, explozii, 27 de morti si 146 de raniti, din care 4 straini, un bilant foarte asemanator celor din atacurile teroriste, trebuie tratat cu maxime rationalitate si solidaritate. Ultima s-a vazut, o mobilizare de resurse materiale si umane cum doar la Revolutie a mai fost, dupa cum a declarat, profund impresionat si implicat, profesorul Ioan Lascar, medic de la Spitalul Floreasca. Cealalta va fi ceva de mai lunga durata, o vom vedea in analize de specialitate si in dezbateri publice, din care sper sa tragem cele mai potrivite concluzii si masuri legislative si educationale.

Probabil ca stapanii jocului politic vor stramba din nas, dar reactiile institutionale si cetatenesti au fost exemplare. Exploatarea politicianista a tragediei ar fi cea mai mare greseala. Daca vor fi tentative, este bine sa stim ca inapoia lor se ascunde dezbinarea. Desi comparatia intre aprinderea de artificii intr-un spatiu inchis si tapetat cu materiale hiperinflamabile si detonarea unei bombe nu este chiar deplasata, pronuntarea asupra naturii evenimentului este inca prematura. Va fi foarte important sa aflam cu exactitate ce s-a intamplat, daca in suita de coincidente, pe care le-as numi “soft”, ca izvorand dintr-o “inteligenta”, exista mana intamplarii, a destinului, ori o minte criminala.

Iata cateva dintre coincidententele “soft”, care au dus la efecte atat de “hard”, culese din simboluri, fapte si marturii care circula pe retelele de socializare:

• Carnagiul s-a produs in timp ce se canta melodia “The Day We Die” / “Ziua in care murim”, o coincidenta care poate fi interpretata ca profetie, preambul sau amuzament.

• Afisul evenimentului cuprindea titlul, care este si numele trupei, “Goodbye To Gravity” / “La Revedere Gravitatie”, despartire care se intampla doar cand se moare, si imaginea oculta a unei inclestari de lupta, invaluita in flacari, sub care se aflau cuvintele “Mantras of war”, numele noului album al rockerilor.

• Inainte cu o ora de producerea accidentului, cineva a postat pe instagram o poza cu urmatorul text: “Goodbye To Gravity are killing it in Colectiv right now!” / “Goodbye To Gravity rup norma (mot-a-mot, in engleza: o omoara) chiar acum in clubul Colectiv!”

• Artificiile au lovit si incendiat stalpul din stanga scenei, de langa usa, creand un baraj de flacari, un fapt, ca o intentie, parca, care a jucat un anumit rol in formarea busculadei si dopului de trupuri de la iesire. Localul nu dispunea de iesire de urgenta, iar stingatorul nu a fost gasit, cand a fost cerut.

• Concertul de rock, de intampinare a sarbatorii pagane a Halloween-ului, a fost intr-o zi de vineri, care are o semnificatie crestina duala, una aducatoare de napasta, ca zi in care Iisus Hristos a murit pe cruce, dar, din acelasi motiv, si una fasta, de reculegere, ca cea mai intransigenta dintre sfinte.

• Intrarea la spectacol a fost libera, ca o parodiere a “optiunii de alegere”, a corectitudinii politice cum am spune astazi, cunoscand mandria diavolului de a poza ca democrat. Melodia pe care s-a produs jertfa prin ardere, holocaustul cum spun evreii, este pe canalul VEVO, perceput sau cunoscut prin faptul ca majoritatea melodiilor de pe acest cont este cu mesaje subliminale satanice.

• Potrivit avertismentului unei foste adepte a unui cult satanic din San Francisco, sarbatoarea de Halloween nu este o distractie pentru copii, ci o manifestare satanica, in onoarea printului intunericului. Ea susține că în lume, în anumite locuri, pe data de 31 octombrie au loc sacrificii umane, pentru celebrarea „sărbătorii Halloween”.

• Intamplator sau nu, NASA, ale carei comunicari publice au inceput sa semene tot mai mult, in ultimul timp, cu niste enunturi politice in slujba conceptului de suprematie (v. interferenta declaratiilor sale cu cele apoteotice ale presedintelui Obama pe tema planetei pitice Pluto), ceea ce nu este cu totul neobisnuit in perioadele de criza, a anuntat ca o cometa moarta va trece aproape de Pamant, sambata, de Halloween, care seamana, “stranie coincidenta”, cu un cap de mort. “Am putea spune ca s-a deghizat in craniu la trecerea sa (pe langa Pamant) de Halloween”, afirma, amuzat Kelly Fast, cercetator la NASA.” Sa fie si asta un gen, irepresibil, de celebrare?

• Ambii chitaristi ai formatiei Goodbye to Gravity au murit in urma incendiului din Club Colectiv, iar ceilalti membri se afla in spital, cu rani grave.

Coincidente sau nu, s-a vazut, in acest caz, ca atunci cand il invoci, raul chiar vine. Sunt prea multe coincidente pentru a nu ne trezi. Familia, scoala, cultura, pe speta muzica, biserica, nu in ultimul rand legea ar trebui sa se preocupe, primordial si formativ, de oferta educationala si de petrecere a timpului liber de catre tineri, intr-un mod sanatos, lipsit de riscuri si specific modului de a fi, romanesc si european.

Fragmentarium Politic

Un comentariu:

Băsescu pe pagina sa de Facebook spunea...

"Tineretul are nevoie de cluburi. Prima reacţie a autorităţilor este să le închidă. Greşit. Plecînd de la comanda socială ele trebuie să existe. Soluţia este finanţarea modernizării acestor cluburi cu credite garantate de stat, la fel ca la prima casă. Dacă le vom închide cluburile ce alternativă dăm tinerilor pentru petrecerea sfîrşitului de săptămînă mai ales iarna? Credeţi că vor umple sălile de teatru?
Nu vreau să-mi imaginez cît de riscante ar fi nişte cluburi clandestine. Sunt convins că Guvernul României poate da o soluţie inteligentă pentru prezent şi viitor. Tinerii au nevoie de cluburi".