Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

duminică, ianuarie 19

Cele cinci simturi supranaturale ale cainelui





5. Simt frica

 

do-dogs-know-when-someone-is-afraid-of-them0

 

Ok. Asta e deja ştiută sau cel puţin nu mulţi sunt cei care au scăpat această informaţie. Câinii pot simţi frica de la distanţă şi va reacţiona ca atare: te va domina sau te va ocoli. Stăpânii care sunt fricoşi din fire vor transmite această stare şi câinelui lor. Deci nu te aştepta ca de fiecare dată când te simţi în pericol, patrupedul tău să sară în apărarea ta.

 

4. Simt când nu eşti atent

 

stop-dog-chewing

 

Nu te pândeşte, nici măcar nu stă cu tine în aceaşi cameră, dar în momentul în care ai aţipit sau ţi-ai direcţionat toată atenţia către altceva, în acea clipă câinele tău sare pe masă, rupe sacul de gunoi, roade un pantof sau o tuleşte pe uşă afară. Şiretenia lor e un fel de al şaselea simţ, e foarte bine dezvoltat şi dacă ai un câine activ, ştii clar că acest fapt este real!

 

3. Simt când eşti bolnav

 

boala

 

În ultimul deceniu foarte mulţi câini au fost premiaţi şi puşi la muncă datorită acestui simţ extraordinar. Câinii au capacitatea de a mirosi cancerul sau alte boli grave încă din stadiul incipient. Ştii de unde vine această superputere a lor? De la strămoşul lup, care atunci când merge la vânătoare miroase urmele de urină lăsate de vânat. Lupul urmăreşte doar animalul pe care îl simte bolnav, recepţionând aceste informaţii din urină, aşa cum spuneam. Un animal bolnav se va deplasa mai încet şi e o pradă mult mai uşoară.

Dar să revenim la câinii noştri de companie: În zilele noastre există câini-călăuză dresaţi special pentru a alerta părinţii copiilor care urmează să intre într-o criză de epilepsie, cu ore înainte ca ea să aibă loc. Da, pot câinii pot face asta!

 

2. Simt când eşti trist

 

Chiar dacă nu o arăţi, câinele mereu o şă ştie în ce dispoziţie eşti. Probabil că unii dintre voi vor spune "al meu nu ştie, pentru că mă ignoră atunci când sunt supărat". Nu e chiar aşa. Deseori, reacţia câinelui atunci când te simte supărat este să stea lângă tine, în special acolo unde îţi ţii picioarele, arătându-ţi că el ţi se supune şi că dacă eşti supărat pe el, cumva, îi pare rău. Dar sunt şi câini care pur şi simplu îţi sar în braţe atunci când simt ei că ai nevoie de ajutor cu moralul.

 

fidelity

 

În imagine aveţi o pictură din anul 1871, numită "Fidelitate", care arată o scenă dintre un (prizonier) om trist, supărat şi câinele său, care reacţionează la sentimentele acestuia. Imagine este foarte grăitoare şi demonstrează că animalele simt tristeţea.

 

1. Simt când vine moartea  

moarte

Locul 1 e uimitor si ... inexplicabil

De secole întregi, oamenii au căutat afecţiune şi iubire din partea animalelor lor de companie. 
Câinele, de exemplu, e total capabil să iubească şi să-şi arate devotamentul faţă de stăpân şi familia sa, dar puţini ştiu că cel mai bun prieten al omului are şi câteva calităţi "supranaturale", simţuri la care omul doar visează.

Cea mai inexplicabilă şi misterioasă abilitate a câinelui este felul în care simte că vine moartea. 
Şi în cazul său, cât şi în cazul oamenilor. 
Americanii au făcut zeci de experimente în spitale, după ce mulţi agenţi din toată lumea au raportat situaţii neobişnuite, în care câinele poliţist a simţit că partenerul şi stăpânul lui urma să îşi piardă viaţa, manifestând un comportament ieşit din comun. 
Aşadar, nu ştim cum, dar e cert că animalele simt când se apropie sfârşitul. 
Cercetătorii spun că ei pot vedea energiile umane, pe când alţii spun că animalele au un paşaport gratuit şi permanent în lumea de dincolo.

 

BONUS: Ei observă comportamentul preferenţial

 

sn-dogs-thumb-800xauto-3030

 

Dacă ai doi câini, unul dintre ei va fi cu siguranţă foarte supărat pe tine. 
De ce? 
Pentru că cel mai bun prieten al omului simte şi remarcă inegalitatea cu care îi tratezi. 
De exemplu:
Dacă ai doi câini şi oferi o recompensă doar unuia, celălalt va crede că a făcut ceva rău. 
Dacă pe unul l-ai mângâiat mai mult sau i-ai oferit hrană în cantităţi mai mari, celălalt va pune la suflet şmdp. 
Sună ciudat, dar e dovedit ştiinţific!

 

 

 



   

 

 

 




   

 

 


 



Niciun comentariu: