Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

joi, ianuarie 1

Despre Paris








Este pacat ca trebuie sa mergem la PARIS pentru a scrie atatea randuri FRUMOASE despre acel oras, si atatea NENOROCIRI despre romani.

Tziganii... ce sa zic... au o cultura, cersitul face parte din cultura lor. Si mai mult, calatoriile la fel. Sunt neam nomadic. Nu poti sa intrevii nicicum.

Este pacat insa ca nu facem niciodata altceva decat sa-i amenintzam, si sa-i gonim de peste tot. Pleca ei de buna voie, nu trebuie sa-i gonim noi. Iar daca vom incerca macar sa le face scurta sedere mai placuta sunt sigur ca si ei ne vor face viata mai usoara.

Din nou, sunt uimit cata ura pot prezenta unii ROMANI fatza de ROMANIA atat timp cat merg la Paris, pentru a vedea Galeriile Brancusi, si alti mari ROMANI.

Cei care vand organe... Sa fim seriosi... Nu sunt TOTI romani, Prostituatele, nu sunt TOATE romance aici la Paris.

Eu locuiesc aici de aproape 5 luni. SI am mai fost aici si cu alte ocazii. Ca programator am avut proiecte multe in Franta, sudul Frantei, si Pairs. Nu pot spune despre aceasta tzara decat ca ii lipseste FOARTE multe din bogatiile care intr-adevar se gasesc in ROMANIA.

Aici -in FRANTA- regimul comunist este la el acasa. Chiar daca nimeni nu SPUNE asta si nu recunoaste, TOTI sunt niste roboti si tuturor le este FRICA de persoana de langa ei. Niste roboti, niste CRIMINALI ai bunei dispozitii si al simtului umorului, niste tradatori ai umanitatii.

In ultimul meu stagiu la Paris, am avut marele noroc sa locuiesc si sa traiesc intr-un cartier exclusiv Indian in care mai erau si Sri Lankezi... Iata DOAR ASTFEL am putut sa razbat singur intr-un oras in care TREBUIE sa vedem partea REALA a lui si nu DOAR Champs d'Elysee, Trocadero, La Defense, LaFayette, etc. Parte reala care tzine de hotziile care se intampla si JAFUL la drumul mare, fiind personal JEFUIT in nenumarate randuri de catre cetateni exclusiv Francezi, in magazine, peste tot. Nu mai zic de fracezii care iti vand HASHISH in Faubourg Saint Denis, aproape de CENTRUL marelui oras.

Deci vorbeam de partea reala a orasului:
Daca nu ai cumparat paine pana la ora 8 PM... ai cam ramas fara noroc... Nu mai vorbesc de tzigari sau poate pe 31 Dec. de sampanie... Orasul efectiv MOARE.

Cand se vorbeste de mii de magazine in Champs d'Elysee, si Anvers, SacreCoeur, etc, uitam sa mentionam si faptul ca acele magazine NU SUNT CHIAR pentru ORICE buzunar...

Hai sa vedem diferentele si asemanarile totusi intre Franta si Romania
Aici, la Paris sa zicem, se castiga mai bine intr-adevar, dar costul care trebuie sa-l platesti este ENORM. Poate eu spun toate astea din cauza ca, singur fiind nu mi-a fost prea ushor sa razbat aici, insa... Chiar in compania familiei, etc, lucrurile nu ar fi stat altfel. Sunt convins.
In Romania, se castiga mai putin dar macar poti sa te bucuri mereu de o vorba buna si poti sa ai oameni pe care sa-i numesti PRIETENI.

In concluzie, sunt convins ca sunt locuri si OAMENI in Romania de care multi nici nu stim. Si plecam repede in PARIS sau orice alt oras "EUROPEAN" in speranta ca vom gasi ceva mai bun. Dar nu e deloc asa.

As mai avea ENORM de mult de comentant. Insa nu este nici timpul, pentru ca acum ma aflu la biroul din Noisy le Grand (Ile De France - Zona Pariziana) unde nu exista decat un singur computer cu internet si se numeste La Poste Publique, si nu avem voie sa-l utilizam decat o ora in fiecare zi. Iar ca si programator, nu beneficiez de internet "Sur Mon Poste De Travaille"...
Si cand INCERC sa fac o gluma, de orice natura si in orice fel, mi se atrage atentia ca sunt ROMAN si nu am drepturi. Si mai mult decat atat ASA este in TOATA Franta.

De altfel, sa nu mai mentionez si faptul ca in arogantza lor ignoranta, francezii nu vorbesc o alta limba decat Franceza... Si urasc efectiv pe toti cei care incearca sa-i invetze altceva.
Este asadar un popor de oameni inchisi la minte, care nu fac decat ceea ce li se spune si NICIODATA -spre deosebire de noi- NU AU DREPTUL sa GANDEASCA LIBER.


Cu stima,
Ciprian Dimofte
Senior Software Developer



Randurile de mai sus suna destul de depresiv si nostalgic in amintirea timpurilor bune de acasa.

Si poate ca are dreptate primele luni sau primii doi ani de schimbare a decorului nu sunt foarte roz. Iti vin in minte toate cele de acasa si brusc uiti de ce esti acolo si ai optat de buna voie sa fiia colo. Brusc instantaneu si dintr-o data toate nuantele de grii din romanika banana devin roz si numai amintirea carnatilor si samalelor de Craciun stoarc o lacrima.

Am inteles ca francezii nu ar vorbii o limba straina; si care ar fi limba straina ce mai potrivita? romana nu? Nu vorbesc limbi straine pt ca nu au nevoie nu au motivatiei. Daca ar avea nevoie ar vorbii.SA nu ne facem izluzii ca noi suntem mai destepti , chiar daca suntem programatori seniori.

DE obiceil apanajul inteligentei e flexibilitatea si presupune adaptarea la mediu nu incercarea de a schimba mediul.Nu pot sa nu ma intreb daca autorul comnetariului de mai sus este fluent in franceza? si asta fara rautate.

Cat despre tigani, sa fim seriosi singurul lucru de care se tem e bataia si opresiune.IN rest nu au respect pt nimic repet NIMIC. au in CODUL GENETIC MINCIUNA, FURTUL lipsa de respect pt al;tii si munca lor.Cred ca totul li se cuvine. Problema tiganilor a fost ingorata de europa si li -sa permis acestora orice in dorinta de ai scimba si de fapt tiganii au schimbat im parte europa si au asociat automat numele de roman cuc el de tigan.

ROLLO



Mai baiete (Domnu' Rollo) am avut de-a face cu Paris si Franta de mai bine de 5 ani de cand ma tot plimb pe-aici.

Si dintotdeauna am avut aceasi parere (si anume ceea ce-am scris mai sus).

Nu e vorba de melancolie sau laitmotive romantice. Te rog sa ma crezi. E vorba de idiotenia unora si ignoranta lor.
E vorba de ROMANI care tradeaza MEREU imaginea propriei tzari facandu-i pe arogantii de francezi astfel sa se simta mereu mai bine.

Tu -bai taticu- poate esti super bogat si ai nush cate masini si case si afaceri. EU sunt un parlit de programator si DA IUBESC Tziganii din tzara mea si IUBESC si PRAFUL din tzara mea. Cu banii tai poate poti sa-ti cumperi un VIN bun de Bordeaux sau poate chiar de Bretagne. Cu atitudinea ta insa n-o sa-ti poti cumpara poate nici macar un siret de pantof in TZARA TA. Sper sa inteleaga cineva aluzia...

E vorba de astfel de ROMANI care sunt si la putere in ROMANIA, si NOI -MAREA ADUNARE / CLASA MUNCITOARE- nu avem NICIODATA curajul sa-i inlaturam. DE CE ? Pentru ca unul ca TINE, se trezeste poate milionar, pleaca in Paris, scrie 2 - 3 articole precum cel care l-a scris si pe cel pe care-l comentam acum si DEODATA OAMENI CA VOI ajung la putere. Si CE FACETI ? Incepeti sa-i jefuiti pe cei care de altfel ar trebui sa-i respectati.

VOI deja ati facut-o FARA a fi la putere. Tipul care a facut articolul pe care-l comentam noi acum, DEJA ne-a JEFUIT integritatea si a devenit direct un CRIMINAL a imaginii noastre peste htoare. In loc sa sustina ceea ce e in Romania si sa incerce DIN PUTINUL lui sa FACA o schimbare in BINE, ce face? FUGE ca lashul si ponegreste SUTE de ani de Traditii, Cultura si Integritate.

Ce-ar fi daca TOTI Romanii ar face cate ceva PUTIN, FOARTE PUTIN sa puna doar 5 minute din viata lor in fiecare zi pentru a PROMOVA imaginea Romaniei ? In loc sa mearga in mai stiu eu ce tzari si sa-i laude pe TOTI CEILALTI fara sa realizeze ca de fapt odata cu asta isi strica ENORM propria imagine odata cu ai tuturor celorlalti romani....

Eu am incercat lucrul asta, si peste tot pe unde am lucrat, am lasat oamenii cu ideea ca E BINE sa mai contracteze si ALTI romani. NU DOAR pentru ca as fi eu cine stie ce sau mai stiu eu cum... DOAR pentru ca am PUS acele 5 minute din viata mea "la bataie" pentru a DEMONSTRA CE este de FAPT Romania si ce sunt ROMANII.

Va rog mult... Nu-mi mai vorbiti de melancolie sau de Tzigani Romani in Paris. Tziganii sunt O NATZIE la fel ca voi si la fel ca Francezii. Iar in ceea ce ma priveste, Vazand articolul scris de Domnul care l-a scris (nici nu ar putea sa ma intereze numele) as putea spune ca acei TZIGANI chiar acum sunt MULT mai presus de EL si de TOTI Francezii pusi la un loc.

FACETI ceva in legatura cu Tziganii si cand spun asta nu ma refer sa-i omorati sau sa-i goniti mereu.... FACETI CEVA CONSTRUCTIV. Asa cum ar TREBUI sa faceti cu TOTI oamenii. SI CEEA CE PUTETI FACE TOTI PENTRU INCEPUT, este sa-i RESPECTATI.

EU SUNT Roman de origine ROMANEASCA si NU rom, dar trebuie sa stiti un singur lucru. ATAT timp cat Romanii nu se vor respecta INTRE EI, NIMENI altcineva nu ne va respecta NICIUNDE in tot universul.


Cu Stima
Ciprian Dimofte
Senior Software Developer



Toate ar fi bune si frumoase domnule Dimofte, dar ceea ce scrieti domnia voastra este numai partea vazuta a aibergului, cele noua zecimi de sub linia de plutire conteaza.
Ne indemnati pe noi romanii sa sa ne purtam frumos intre noi si in mod special cu tiganii.
Ca sa va fac sa intelegeti ce vreau sa va spun dati-mi voie sa adaug cateva idei.
Nimeni nu-i persecuta pe tigani in Romania.
Nimeni nu-i opreste pe tigani sa-si trimita copiii la scoala, ba chiar au locuri special pastrate atat la nivel liceal cat si la nivel universitar.
Nimeni nu-i opreste pe tigani sa munceasca sau sa ocupe vreun loc de munca si chiar au avut loc nenumarate targuri de job-uri pentru ei.
Din pacate, nivelul lor de prergatire este cu mult sub limita inferioara si locurile de munca sunt pe masura iar posturile repsective nu se ocupa.
Urmarea ?
datul din gura la cea mai mare tonalitate posibila ca sunt oprimati si nu sunt lasati sa munceasca.
Ca exemplu, la mine in Cartierul Militari, chiar pe strada pe care locuiesc, zi de zi vin la munca aproximativ 30-40 de femei si barbati la maturat strazile.
Sunt adusi cu un autobuz de undeva din afara Bucurestilor iar 80% dintre ei sunt tigani.
Concluzia : cine vrea sa munceasca, munceste domnule chiar si la matura.
Inca mai am si acum vie in memorie scena unei emisiuni TV in care tineri tigani declarau ca nu sunt prosti sa munceasca pentru 4-5 milioane lei lunar cand ei fac banii astia in zece minute la un smen sau la o maradoneala.
Cunosc personal zeci de exemple cu case si apartamente intrate pe mana tiganilor prin repartizare, locuinte aduse in cel mai scurt timp la stadiul de ruina avand usile si ferestrele sparte sau smulse, gramezi de gunoaie in interior si pe casa scarilor, scandaluri la orice ora si comportmant excesiv de violent cu vecinii sau cu toti cei care le atrageau atentia asupra pastrarii unui comportament civilizat.
Ca incheiere, vreau sa va mai atrag atentia asupra unui aspect care reliefeaza cel mai b ine de ce am ajuns sa fim cun oscuti toti romanii ca tigani.
De fiecare data cand asemenea specimene tiganesti sunt arestate pentru crime, violuri, trafic de persoane, trafic de droguri, sechestrare si rapire de persoane, talharie cu mana armata, furturi, smenuri, maradoneli, devalizari de case, cersetorie agresiva, vinderea propriilor copii si alte multe asemenea faradelegi stiti care este primul lucru pe care-l declara ?
"Suntem romani !"
Oare ce o fi inca in mintea acelor politisti londonezi asupra carora o tiganca si-a aruncat propriul copil sugar sau al celuilalt politist stropit de o alta tiganca cu laptele din mamela cu care tocmai isi alaptase copilul ?
Pentru asemena specimene vreti intelegere si toleranta ?
Dar pe noi romanii cine ne intelege, cine ne apara si cine ne spune cum sa ne pazim de agresivitatea tot mai accentuata a acestei etnii ramasa la nivelul de comportament al unei haite de hioene turbate si imputite ?
Ei nun sutn romani domnule, ei nu sunt rromi asa cu au pretentia sa li se pspuna tocmai pentru a crea confuzia deja inradacinata in exterior : RRom-roman- Romania, ei sunt asa cum li se spune in toate limbile pamantului si-si spun chiar ei intre ei, sunt tigani si atat.
Pe de alta parte, contrar acestei afirmatii sustinuta cu tarie in raporturile lor cu politiile europene, atunci cand acesti tigani revin in tara nu mai sunt romani, le e sila sa se mai considere asa si se declara tigani.
Fereasca sfantul sa le spui ca sunt romani...parca i-ai injura de mama.

Ma opresc aici desi am cu siguranta mult mai multe de spus.
Vreau doar sa intelegeti ca eu ca roman ma simt discriminat in raport cu drepturile tiganilor care in fata legii, vezi chestia cu locurile libere la scoala, sunt mult mai egali .
Toate cele bune ! alwis46



Domnule alwis46... Pot sa va spun mai simplu..... Elvis ? Suna mai... ROMANESTE !!!

Deci aparent nu ati inteles nimic din mesajul meu. Se referea la cu TOTUL altceva si are un substrat pe care bineinteles DOMNIA VOASTRA nu a avut CURAJUL inainte de toate sa-l inteleaga.

Ati inteles doar faptul ca trebuie sa ne comportam frumos cu TZIGANII si cu ROMANII.... Doar asa ca un fapt divers... voi raspunde pas cu pas comentariului dvs.


=========================================================
"Nimeni nu-i persecuta pe tigani in Romania.
Nimeni nu-i opreste pe tigani sa-si trimita copiii la scoala, ba chiar au locuri special pastrate atat la nivel liceal cat si la nivel universitar.
Nimeni nu-i opreste pe tigani sa munceasca sau sa ocupe vreun loc de munca si chiar au avut loc nenumarate targuri de job-uri pentru ei.
Din pacate, nivelul lor de prergatire este cu mult sub limita inferioara si locurile de munca sunt pe masura iar posturile repsective nu se ocupa. "
=================================================

RASPUNS:
NIMENI nu-i persecuta ?
Dar haideti sa nu mai vorbim despre TZIGANI pentru ca aparent va irita acest subiect. Sa vorbim despre ROMANI (ORICUM dupa parerea dvs. in EUROPA noi suntem TOTI TZIGANI.... Desi personal EU stiu clar ca sunt de origina ROMANA).
DECI, NIMENI nu persecuta ROMANII ?
CARE sunt traditiile, CARE este CULTURA si CARE este ISTORIA ROMANILOR si a ROMANIEI ? Sigur nu stiti.
CUM reusesc FRANCEZII ? SIGUR NU STITI. N-are rost sa-mi obosesc degetele pe tastatura in aceasta minunata seara de revelion...
Sa va iau mai BABESHTE:
Stiti ceva despre cultura RROMA ?
Stiti ceva despre cultura Mongola ?
Stiti ceva despre cultura MAYA sau INKA (Vezi Amerindienii)?
Daca da, SIGUR nu stiti prea multe.... MA REFER la faptul ca TREBUIE sa respectam cultura lor si traditiile lor care SIGUR ca nu se refera la FURT, CRIMA, si mai stiu eu ce facem NOI ROMANII sau CU PRECADERE, EI, FRANCEZII.
Deci atrag atentia: Din moment ce NIMENI nu cunoaste si nu s-a obosit vreodata sa cunoasca cultura CETATZENILOR DE ETNIE ROMA, E CLAR ca EI, ROMII sunt persecutati.
CUM POTI sa ajuti pe cineva cand nici macar nu-l cunosti si nu stii care ii este problema ????
NU ZIC ca e SIMPLU, dar ceea ce imi pare INCREDIBIL este faptul ca o NATZIE, o ETNIE care este recunoscuta ca atare, POATE avea astfel de caracter MALEFIC asa cum dvs. si multi altii il scot in evidenta.

Mai departe....
================================================
"Ca exemplu, la mine in Cartierul Militari, chiar pe strada pe care locuiesc, zi de zi vin la munca aproximativ 30-40 de femei si barbati la maturat strazile.
Sunt adusi cu un autobuz de undeva din afara Bucurestilor iar 80% dintre ei sunt tigani.
Concluzia : cine vrea sa munceasca, munceste domnule chiar si la matura. "
===================================================

RASPUNS:
Si care-i problema ? Ceilalti cersesc in alte tzari NU dau in cap iar daca dau in cap sunt DOAR acele USCATURI pe care le avem si NOI ROMANII si le au si FRANCEZII CU SIGURANTA EXPONENTIAL mai mult decat ORICINE, ROMI, ROMANI sau ORICE alta natzie. Credeti-ma ca STIU ! Am trait momente de cosmar din cauza francezilor.

Si... totusi mai vad un 20% care sunt ROMANI... din cei care lucreaza "domnule" la matura...


===================================================
"Cunosc personal zeci de exemple cu case si apartamente intrate pe mana tiganilor prin repartizare, locuinte aduse in cel mai scurt timp la stadiul de ruina avand usile si ferestrele sparte sau smulse, gramezi de gunoaie in interior si pe casa scarilor, scandaluri la orice ora si comportmant excesiv de violent cu vecinii sau cu toti cei care le atrageau atentia asupra pastrarii unui comportament civilizat. "
======================================================

RASPUNS:
Comportament civilizat.... Inteleg... Comportament civilizat precum cel al politicienilor ROMANI (sau ma ishel: suntem condusi tot de tzigani nu ? pentru ca DOAR EI pot fi talhari si violenti nu ? hmmm...)
Cum spuneam mai sus: INAINTE de a analiza defectele si USCATURILE altora... e BINE totusi sa ne vedem de BORSHUL nostru si mai ales cum spuneam inainte de a incepe sa URAM TOT ceea ce ne este PREA GREU sau NU PUTEM sa intelegem.... ASTA e un comportament CU ADEVARAT civilizat. Sa poti sa RESPECTI cersetorul de la coltul blocului pentru ca este un OM. Nu pentru ca este un CERSETOR si nu este un MEDIC (referire la cati medici de seama de etnie ROMA exista si au existat...)
Deci domnul meu, "acea violenta" face parte din uscaturile care exista in ORICE ETNIE, nu doar cea ROMA, si sper sa ma intelegeti de data asta si sa nu mai "bateti toba" pe chestiuni pe care nici nu VRETI sa le intelegeti...
Cat despre case si apartamente nu pot sa cred ca alea valorau mai mult decat cele din VESTITUL PRIMAVERII sau din ZAMBACCIAN... Cel putin ei au revendicat acele valori in mod legal... Altii au facut-o ca niste adevarati CLOWNI. Si sa nu uitam zecile de familii de RROMI care au fost efectiv CURATZATZI din casele LOR cu mai stiu eu ce promisiuni desharte... COPII !!! OK ? Scoateti va rog capul din cutie si ganditi-va ca sunt COPII !!! NU COPII ROMI ! CI DOAR COPII ! Ganditi-va la asta ! Ganditi-va la ORICE COPIL in strada in toiul iernii, inghetzand de frig si poate cu maxim 24 - 48 de ore de viata ramase, in timp de DVS. POATE sorbitzi alaturi de iubita un vin rosu BUN de Murfatlar sau... ma rog... MAI BUN de Bretagne. Imi pare rau ca lacrimile de pe tastatura laptopului meu nu pot fi lizibile in acest text...

======================================================
"Ca incheiere, vreau sa va mai atrag atentia asupra unui aspect care reliefeaza cel mai b ine de ce am ajuns sa fim cunoscuti toti romanii ca tigani.
De fiecare data cand asemenea specimene tiganesti sunt arestate pentru crime, violuri, trafic de persoane, trafic de droguri, sechestrare si rapire de persoane, talharie cu mana armata, furturi, smenuri, maradoneli, devalizari de case, cersetorie agresiva, vinderea propriilor copii si alte multe asemenea faradelegi stiti care este primul lucru pe care-l declara ?
"Suntem romani !" "
===================================================

RASPUNS:
Nu trebuie sa imi atrageti MIE atentia la nimic. Si ma bucur ca incheiatzi...
Nu pot sa stiu de ce ati ajuns DVS. sa fiti etichetat ca si TZIGAN dar eu stiu sigur ca pana si TZIGANII imi recunosc originea MEA ca fiind ROMAN chiar si in LONDRA.... Deci nu mai vorbiti la persoana a 3-a plural pentru ca nu este cazul... Referiti-va strict la ceea ce cunoasteti va rog... (referire la ce scriam mai sus)
Stiti de ce declara ca sunt romani ? Pentru ca MULTI DINTRE EI CHIAR SUNT ROMANI !!! ROMANI si ROMI impotriva carora POLITIA ROMANA nu face ABSOLUT NINMIC... ACUM va rog sa va intrebati DE CE ?!! Si totusi sa nu aduceti argumente pentru ca este o metafora...
DIN NOU !!! USCATURILE SUNT PRETUTINDENI !!!
INSA !!!!
Noi NU vrem sa le vedem DECAT pe cele care... -sa zic asa- NU ARATA ca noi sau... nu SUNT de aceeasi ORIGINE cu noi... NU ? DOAR pe alea le vedem... Ganditi-va ma bine va rog. Ceea ce ma duce cu gandul la NEGRI si INDIENI, si alte natzii... Daca am avea asa ceva in Romania..... CU SIGURANTA vom deveni un nou imperiu nazist... Daca mai poate omenirea suporta asa ceva....
Si DIN NOU... Uscaturile predomina TOUJOURS En France spre deosebire de Romania... Credeti-ma !
Si din nou... POLITIA, ORGANELE STATULUI... Organele de lege... Nu doar ca nu fac nimic... mai si INCURAJEAZA astfel de comportamente INDIFIRENT de catre CINE sunt ele infaptuite ROMANI RROMI FRANCEZI sau CHINEZI deopotriva... DE CE OARE ??? RASPUNSUL ESTE SIMPLU ! PREA SIMPLU !!!

=======================================
"Oare ce o fi inca in mintea acelor politisti londonezi asupra carora o tiganca si-a aruncat propriul copil sugar sau al celuilalt politist stropit de o alta tiganca cu laptele din mamela cu care tocmai isi alaptase copilul ?
Pentru asemena specimene vreti intelegere si toleranta ? "
========================================

RASPUNS:
In mintea unui astfel de politist... nu e mai nimic, chestiune stiuta, inca de la definitia politistului... deci e clar...
INSA lasand gluma la o parte EU INCA TIND SA CRED ca acea FEMEIE cu lapte, mamela, etc... isi arunca copilul din anumite MOTIVE, ALTFEL, ar fi fost inchisa intr-o INCHISOARE, SAU, dupa caz intr-un "centru de refacere" SAU scoala de corectie... Si (URASC SA MA) REPET: NU va uitati doar la TZIGANII care fac asa ceva... VA ROG ! Ci si la ORICE alta natzie... Uitati-va la cei care nu sunt in stare sa inteleaga comportamentul acestora cheltuind MII si SUTE de MII de EURO pe expertize psihologice, si mai stiu eu ce alte NASCOCIRI de-ale guvernului, care au ca scop iesirea din astfel de situatii NU DOAR pentru ROMI (repet), din BANII NOSTRI......
Si DA am tolerantza. Daca nu exista toleranta pentru asemenea cazuri si asemenea persoane, acel COPIL aruncat ar fi MORT !!! (referire la ce spuneam mai sus)
Intrebare simpla (pentru unii): Ati incercat macar ODATA sa rezolvati o problema prin a ARATA CA VA PASA de acea problema ? NU DOAR sa o "ARUNCATI IN GUNOI/INCHISOARE" Ati incercat sa tineti piept problemelor prin IUBIRE fatza de acea problema si nu prin URA si prin DISPRET nejustificat ??? (nejustificat pentru ca nici nu cunoasteti nimic din ceea ce SUNTEM NOI sau CE SUNT ROMII. Daca ati cunoaste credeti-ma ca ati face-o)


=========================================
Dar pe noi romanii cine ne intelege, cine ne apara si cine ne spune cum sa ne pazim de agresivitatea tot mai accentuata a acestei etnii ramasa la nivelul de comportament al unei haite de hioene turbate si imputite ?
Ei nun sutn romani domnule, ei nu sunt rromi asa cu au pretentia sa li se pspuna tocmai pentru a crea confuzia deja inradacinata in exterior : RRom-roman- Romania, ei sunt asa cum li se spune in toate limbile pamantului si-si spun chiar ei intre ei, sunt tigani si atat.
Pe de alta parte, contrar acestei afirmatii sustinuta cu tarie in raporturile lor cu politiile europene, atunci cand acesti tigani revin in tara nu mai sunt romani, le e sila sa se mai considere asa si se declara tigani.
Fereasca sfantul sa le spui ca sunt romani...parca i-ai injura de mama.
====================================================

RASPUNS:
Cu siguranta tot ce am spus mai sus, dvs. in acest ultim paragraf, ati demonstrat toata teoria mea... Nu ma mai obosesc sa raspund... Spun doar ca sigur nu ati discutat cu un ROM... Daca ati fi facut-o intr-un mod civilizat (FARA sa va uitati la el ca la un extraterestru), ati fi inteles poate mai multe.... ASPECTE din ceea ce ESTE el cu adevarat si care sunt asteptarile lui adevarate...
Si mai e si vorba ROMANULUI: "Pazeste-ma Doamne de PRIETENI (ROMANI) ca de dusmani am EU grija..." (sau nu stiatzi nici aceasta zicala care ESTE TOUJOURS romaneasca ????!?!?!)

Ma opresc aici desi am cu siguranta mult mai multe de spus.
Vreau doar sa intelegeti ca eu ca roman ma simt discriminat in raport cu drepturile tiganilor care in fata legii, vezi chestia cu locurile libere la scoala, sunt mult mai egali .
Toate cele bune !
=====================================================

RASPUNS:
Offffffffff... DOAMNE!! In sfarsit vesti bune... e deja 4:00 AM (TRECUTE FIX !!) (Se opreste !!!)
Daca va simtiti discriminat, va rog mult sa va ganditi din nou la ce scriam mai sus despre acei COPII, si despre acei OAMENI si la cum se simt poate SI ei... Nu mai faceti TOTUL despre dvs. Incercati sa aratati putin altruism. SI incercati sa va ganditi la ei ca la niste OAMENI, din cauza TUTUROR celor scrise de mine si SPER sa aiba vreun sens, SI SPER sa nu va fi jicnit cu absolut nimic in tot acest comentariu, pentru ca stim cu totii NU asta e scopul. Vreau doar sa trag un semnal de alarma asupra faptului ca suntem cu toti oameni, si TOTI suntem deosebiti si SPECIALI in propriul nostru fel. Si MAI ALES TOTI suntem ROMANI in aceasta tzara INCLUSIV cei din Ardeal, INCLUSIV MOLDOVENII (ca si mine de altfel - din BACAU...) INCLUSIV acei... TZIGANI !!!

Va multumesc pentru intelegere si din nou, imi cer sincer scuze daca v-am deranjat cu ceva desi eu chiar nu cred si scopul a fost de a avea un argument pasnic si de a putea spune lucrurilor pe NUME si de a NU ne mai ascunde dupa deget si a ascunde ADEVARATELE talharii, hotzii si CRIME care se fac la drumul mare de catre conationali sau chiar straini, in spatele acestori RROMI.
Sa ne facem bine treaba in POLITIA ROMANA, TRIBUNALELE ROMANESTI, si orice alt SERVICIU DE STAT ROMANESC si o sa vedeti ca nu ROMII vor mai fi MAREA noastra problema... CU SIGURANTA !!!

Cu stima,
Ciprian Dimofte
Senior Software Developer

Niciun comentariu: