Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

vineri, februarie 17

SPAIMA PARCARILOR




Autor: JULIUS CONSTANTINESCU

Sambata seara, in parcarea hipermarket-ului Cora din Pantelimon. Desi s-a intunecat de ceva vreme, batalia pentru un loc de parcare e inca dura. In mijlocul unei alei, un Peugeot rosu blocheaza ambele sensuri. Vremea trece, incarc linistit un carucior de cumparaturi intre timp, insa masina nu se urneste din mijlocul drumului. Soferii blocati claxoneaza in nestire, iar unul dintre ei o incurajeaza finut pe femeia de la volan: "Hai, fa, odata, proasta dracului". Din Peugeot tasneste un barbat, sotul catastrofei, si se propteste in geamul celui care-i jignise nevasta, cerand satisfactie: "Ce p.... ma-tii vrei, ma? Cauta-ti alt loc de parcare, nu vezi ca p-asta l-am luat noi?" (ma rog, corect ar fi fost: "Nu vezi ca pe asta incercam noi de un sfert de ora sa-l luam?"). Omul din masina ii explica sotului ca ar cauta cu mare placere un loc de parcare, daca tuta de nevasta-sa ar fi suficient de draguta sa degajeze aleea. Intrucat nu coboara din masina pentru traditionalul schimb de pumni, obisnuit in astfel de situatii, nu se ajunge la nici o concluzie.
Sotul ramane descumpanit, uitandu-se cand la soferul care vorbea foarte urat, cand la nevasta-sa (care, intre timp, demarase procedura de parcare cu spatele, miscand cu mare mestesug masina cam cu doi centimetri). Se vede ca in el se da o lupta, ca oscileaza intre obligatia fata de sotie, careia ii jurase sa-i stea alaturi si la bine, si la rau (deci, si la parcarea cu spatele), si impulsul firesc de a o da cu capul de volan.
In cele din urma, ratiunea invinge. Omul deschide portiera si incepe literalmente sa urle: "Iesi afara! Afara! Baga-mi-as p... in ala care ti-a dat carnetu'! Ma cert cu toata lumea ca tu nu esti in stare sa parchezi o masina". Tipa coboara spasita. N-arata rau deloc. Ma revolt: mitocanul dracului!

Niciun comentariu: