Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

marți, iunie 21

Ambasada SUA: Curtea Constituţională împiedică eforturile anticorupţie

Licuriciu' sare iar în ajutorul lui Băsescu

Ambasada SUA este îngrijorată de decizia Curţii Constituţionale referitoare la neconstituţionalitatea unor propuneri de amendare a Legii fundamentale, se arată într-o declaraţie a ambasadorului SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, remisă MEDIAFAX.

"Ambasada SUA este îngrijorată de decizia Curţii Constituţionale privind constituţionalitatea propunerilor de amendare a Constituţiei României. Dorinţa autorităţilor române de consolidare a modului de administrare a justiţiei din România în lupta împotriva corupţiei este lăudabilă. Esenţiale în realizarea acestui efort sunt amendamentele constituţionale care prevăd posibilitatea punerii sub sechestru şi a confiscării bunurilor dobândite ilicit", se arată în declaraţia citată.

Ambasadorul apreciază că hotărârea Curţii nu numai că împiedică acest efort ci, mai mult, "în numele drepturilor fundamentale", îndepărtează această decizie de popor.

Curtea Constituţională a constatat că eliminarea tezei a doua a art.44 alin.(8) din Constituţie, potrivit căreia "Caracterul licit al dobândirii se prezumă" este neconstituţională, deoarece are ca efect suprimarea unei garanţii a dreptului de proprietate, încălcându-se astfel limitele revizuirii prevăzute de art.152 alin.(2) din Constituţie.

Cu nici două săptămâni înaintea decziei Curţii, ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, afirma următoarele despre articolul 44 din Constituţie, în forma sa actuala: "Este o problemă pe care clar o aveţi, menţiunea din Constituţie că averea este licită. Constituţia şi Drepturile Omului nu sunt licenţe pentru a fura. Statele Unite lucrează cu Ministerul Justiţiei, ajutând cu experţi cu experienţă în acest domeniu, care acordă consultanţă." Declaraţia a fost făcută în cadrul unei dezbateri despre confiscarea averilor.

Vineri, în ziua verdictului Curţii, preşedintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, declara la Bucureşti că Germania şi alte ţări UE nu vor închide ochii la "deficitele existente" în lupta anticorupţie, în ciuda unui raport aparent favorabil al Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Pentru Kirchbaum, dobândirea ilicită a averilor este una dintre "deficientele" luptei împotriva corupţiei.

Ambasadorul SUA a declarat, în urmă cu jumătate de an despre Curtea Constituţională că este "implicată în politică". "Nu sunt un expert în Constituţia României. Dar vă pot spune că există o mare diferenţă între sistemul judiciar şi sistemul de instanţe din România şi cel din Statele Unite. Constituţia SUA nu permite Curţii Supreme (a Statelor Unite) să ofere opinii cu privire la procesul legislativ. Se pare că acest lucru este posibil aici, chiar încurajat. De asemenea, în România, spre deosebire de SUA, aveţi acel aviz consultativ. Chiar dacă nu există o controversă cu două partide care iau decizii diferite, se cere o opinie. Acest lucru nu s-ar putea întâmpla în SUA. Luând în considerare acest lucru, Curtea pare implicată în politică, pare a avea implicaţii politice", a spus Mark Gitenstein.





Zîîîîîîîît d-aci !16:36:08, 21 Jun 2011
Arogantu\' : Domnu\' ambasador isi da cu parerea in chestiuni despre care habar nu are. Ce-ar fi ca domnia-sa sa fie un simplu cetatean roman si, intr-o buna zi, sa vina JAVRA ORDINARA ... de Blejnar si sa-i spuna: Mi se pare ca exista indicii ca nu v-ati dobindit averea in mod licit ! Ia aduceti dumneavoastra actele justificative ale averii ! Si tare as mai vrea sa-l vad pe domnul ambasador cum incepe sa colinde pe la toate institutiile ca sa-si completeze dosarul cu toate hirtiile ... A propos, domnule ambasador: cetateanul american aduna toate facturile, chitantele si bonurile pentru a-si calcula corect impozitul, nu ca sa-si justifice averea ! Iti urez, domnule ambasador, sa ajungi simplu cetatean roman DE RIND, nu DE PESTE RIND !
ContraPro+16
Sa mori tu!16:36:45, 21 Jun 2011
merlin : a lu\' ghitanstain ... te-au platit bine ca sa declari asta! nu ti-ar fi rusine, reprezentant al celor care ne-ati adus in sapa de lemn! ce tie nu-ti place, altuia nu face! sa va dea Dumnezeu voua ce ne-ati dat voi noua!
ContraPro+16
Nimic nu e intamplator.16:53:03, 21 Jun 2011
XD : Pentru aducere aminte si a intelege: cine este cu cine, si cum a reusit un chiompanila cel plin de vicii sa castige cea mai inalta pozitie in stat in doua campanii electorale cu nenumarate semne de intrebare, precum si fortele ce imprima directia politicii antiromanesti pe care euforicul o aplica prin uneltele portocalii & co.. Se pare ca suntem un pic tradati, iar jandarmului mondial nu i-ar displace un pic de actiune pe plaiurile mioritei.
ContraPro+13
Shut up!17:02:54, 21 Jun 2011
Annay : Iar se trezește ăsta să vorbească în chestiuni de ordine interne ale României?! Nu este nimeni să-l pună la punct, adică la locul lui? Cu ce drept vorbește el despre probleme care privesc poporul român? Cu ce drept se amestecă el în problemele noastre interne? Face asta, pentru că nu are cine să-i spună shut up!, sau pentru că ne desconsideră profund, ca nație și țară?! Sau și una și alta?!
ContraPro+10
uluitor17:03:01, 21 Jun 2011
NICU : incredibil, ce spune acest personaj, pai asta inseamna amestec in trebyrile interne ele unui stat, fie el si romania, lasam la oparte ca acest individ tare suspect nu cunoaste faptul ca in romania la ora cand vorbim exista nu o lege si zeci de legi ce ii permit statului roman sa confiste averile dobandite ilicit, ma intreb de ce nu o face, ma intreb de ce se baga acest musiu de ambasador, se pare ca tatarul-mongol ne-a vandut pe vecie acestor derbedei de americani , ce bombardeaza zeci de tari fara mila pentru simplu fapt ca nu au un tradator la conducerea acestor tari.
ContraPro+10
STOP PROPAGANDEI MAGHIARE !17:04:03, 21 Jun 2011
bob : Propaganda maghiara pe MSNBC in legatura cu ceangaii : photoblog.msnbc.msn.#com/_news/2011/06/20/6899677-in-summer-pastures-romanias-csng-people ......... Citeste mai mult despre ceangai pe: rgnpress.#ro/categorii/politic/2300-propaganda-maghiara-pe-ziarecom-ceangaii-sunt-un-grup-etnic-ungar-de-religie-romano-catolica.html
ContraPro+7
afara cu americanii din tara...17:06:41, 21 Jun 2011
er : acesti criminali planetari ..SUA.. ar face bine sa se limiteze la ceea ce trebuie sa faca o ambasada... acestia il tin in brata pe chir si ciuma portocalie + udmr..si implicit politica lor antiromaneaqsca.. am ajuns cobaii criminalilor planetari din SUA...
ContraPro+6
Aveti Mandat ?17:10:15, 21 Jun 2011
alex Platon : Domnule ambasador Mark Gitenstein , ati primit mandat de la presedintele Obama si Congresul SUA sa sprijiniti pe dictatorul Basescu impotriva poporului Raman ?Va poate mandata vre-o instituite americana sa va amestecti in treburile interne ale statului suveran ,Romania? Ce joc faceti SUA si Dvs?
ContraPro+9
inca unul!17:12:09, 21 Jun 2011
INCOMODUL : A murit, Ioan Oțel, procurorul care a instrumentat dosarul Flota 21 iun. 2011 | Fostul șef al DNA Constanța Ioan Oţel a fost găsit mort,luni, în locuinţa sa, informează Adevărul. Procurorul şi-a câştigat o faimă naţională după ce a instrumentat dosarul „Flota", acum clasat, în care l-a trimis în judecată pe preşedintele Traian Băsescu. Ioan Oţel s-a pensionat în anul 2006, după ce a fost schimbat din funcţia de procuror şef al DNA Constanţa. Colegii săi au aflat vestea cu multă durere. „Devenise mai retras în ultimul timp. Pot să vă spun că a fost un profesionist desăvârşit, corect şi un om extrem de echilibrat", a afirmat Vasile Drăghici, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. În anul 2004, Ioan Oţel l-a trimis în judecată pe Traian Băsescu, alături de peste 100 de inculpaţi, în dosarul „Flota". Inculpaţii nu au ajuns niciodată la o condamnare pentru că expertiza tehnică şi contabilă a fost refăcută, noii experţi constatând că nu a existat niciun prejudiciu. Cauza morţii nu este cunoscută. Corpul procurorului se află la Serviciul Judeţean de Medicină Legală unde va fi efectuată necropsia. Comentariu Cauza morţii va ramane necunoscută!INCA UN ASASINAT!SI IN ACEST CAZ ,Serviciul Judeţean de Medicină Legală VA MUSAMALIZA CAUZA MORTII! Albirea celui din mlastina!
ContraPro+10
unde e papagalu C Oprea17:20:37, 21 Jun 2011
unu : aveti pe-aici printre sugatorii zebului cornelescian si unu cristian oparea. ala sustine ca chioru e sustinatorul intereselor rusesti. eh iata adevarul. si sa ne amintim cat injura DERBEDEII din USL acele modificarid de bun simt ale constitutiei. e si normal. isi apara baronii. si mana rosie de la rasarit care-i hraneste in lipsa accesului la banii centrali. USL o asocieatie de derbedei obraznici, un repetent lenes, si un obraznic care primeste masini sa se rostogoleasca peste cap, ca recunostinta a contractelor primite de tovarasul shova.
ContraPro-6
maaai, nene,,,17:26:51, 21 Jun 2011
florin : 1. Nu sunteti specialist in constitutie; sunteti un amarat de vanzator de piese auto care l-a sponsorizat pe Obama in campanie si vi s-a dat o recompensa din banii contribuabililor USA; dupa Constitutia si legile noastre asta inseamna ca Obama isi plateste datoriile cu banii americanilor si la noi nu e legal. 2. Nici noi nu suntem de acord cu multe din prevederile Constitutiei USA dar, desi avem mai multa scoala ca dvs., nu ne amestecam unde nu ne fierbe oala, ceea ce va dorim si dvs. 3. Ma indoiesc ca in USA orice venit al unei persoane este considerat apriori ilicit si omul e obligat sa dovedeasca contrariul; din cate stiu fiscul USA este foarte eficient dar trebuie ca el sa dovedeasca ca venitul e ilicit; asa ca va rugam... mai usor cu pianul pe scari ca oricat l-ati sustine pe Base, noi nu-l mai vrem... luati-l la voi acolo sa fie in locul lui Obama, daca-l iubiti atat de tare, dar mai intai sa dea socoteala de tot de a manarit din 2004 incoace, el si ai lui.
ContraPro+12
Vrea17:52:58, 21 Jun 2011
sa-si : faca si el sederea ma placuta in Romania.Poate chiar ii iese ceva...doar e *editat*
ContraPro+5
@florin.17:58:39, 21 Jun 2011
rxctps : O mica eroare,negustorul de piese auto era Taubman,nu ca ar conta prea mult,tot un Neica Nimeni.Ca din astia meritam noi sa fie trimisi ambasadori in ultimii ani.Sau homosexuali precum Guest.Mai nasol este ca Marele Rasol este sustinut in continuare de amerloci!
ContraPro+3
ciocul mic Domnule ambasador18:02:45, 21 Jun 2011
Gigi : Respect functia dar ma abtin la personaj ; da cu gura in probleme d-ale noastre ; sa-si vada de belelele lor pentru ca au cu carul si ii urez D-lui Amb. sa le traiasca , sa le guste si sa se chinuiasca cu ele ; ca cetatean roman ma simt insultat ca un nene, fie el si ambasador, isi baga nasul in problemele nostre interne ; la sprijinit sefi de stat va pricepeti de nu mai puteti si in mod pervers : cat va pupa in cur sunt buni, chiar daca - s criminali ; cand misca- n front ii beliti de nu se vad. Frumoasa politica mai faceti ; Recunosc ca sunteti mari si tari dar sa nu credeti ca suntem si prosti ; aveti putere multa - militara + economica + politica + financiara dar nu va veti bucura de profunda dragoste sau simpatie ci de una de circumstanta. Go home !
ContraPro+5
Neobrazare18:38:23, 21 Jun 2011
Mihai STAMATE : Mie mi se pare un act de obrasnicie din partea ambasadei americane de face aprecieri in legatura deciziile CURTII CONSTITUTIONALE A ROMANIEI si de a da calificative. Chiar asa de umili am ajuns ? Ne vom trezii oare vreodata din adormire? Opozitia din ROMANIA ar trebuii sa ia imediat atitudine impotriva amestecului obrasnic al ambasadorului care-si permite asa ceva.
ContraPro+5
Go Home!18:40:58, 21 Jun 2011
Gati n stenii masii : e un Idiot cu P mare de la prost.nea Caisa isi da cu parere si citeste Constitutia ca pe cartea de bucate. mai caisa in spatele unui art.sunt teze intregi nu citi mot a mot.si acum se poate pune sechestru se poate confisca, nu e nici o pr.nu trebuie sch.Constitutia art.44 inglobeaza prezumtiile (de nevinovatie in penal, de buna credinta in civil, si art.din tratatele internationale la care suntem parte si sunt obligatorii si prioritare (cum ar fi 6.2 cedo, art.48 din carta dr.ue plus juris.dezvoltata de cedo si cjue, apoi avem art.14.2 pactul onu, art.11.1 duado......plus juris.cedo ref.la art.1 prot.1 la conventie - dr.de proprietate).Si in SUA este la fel ca la noi acum dar nu stie el unde sa se uite.uita-te boule la Amendamentele la Constitutie si la Coffin vs SUA ca la voi o hot.e lit.de lege ca aveti dr.cutumiar. Diferenta la voi este pe scurt ca nu stau sa ti explic ca US TAX are atrib.de procuratura civila si comerciala sa zicem, dar tot in instanta ajungi tot se judeca pana confisti, tot se prezuma licita averea datorita prez.de nevinovatie pana la o hot.def.la fel ca la noi nea Cartof!
ContraPro+3
RUSINE AMERICANILOR18:43:02, 21 Jun 2011
STELU : incredibil, inacceptabil ce face acest neica nimeni se implica efectiv in politica interna a romaniei fia ea condusa temporar de acest iresponsabil basescu. cu ce drept va amestecati domnule ambasador in treburile romaniei daca nu cunoasteti legile romaniei este un lucru grav, daca cunoasteti legile si sustineti activitatile iresposabile ale acestui betiv atunci este un lucru si mai grav. abia acum inteleg de ce va urasc tarile arabe si nu numai. doriti sa aveti cate un tradator la conducerea fiecarei tari ocupate de catre dvs. inca odata rusine domnule ambasador.
ContraPro+3
adio, nenea ambasaDOR18:51:39, 21 Jun 2011
un romin onest : vezi-ti de treburile tale si de coruptia din america. v-ati bagat in 2004 si l-ati inl;ocuit subit pe draga solo , cu marinerul ca sa n-ajungem in congo. dupa 7 ani statul e mai ticaklosit, promovarile se fac pe spaga si clientela politica, pe fuste si nepotism mai ceva ca-n epoca fanariota. din cauza voastra marinarul si-a luat-o in cap si a facut din tara un titanic. nu vrem soarta titanicului.vedeti-va de tokes si udmr, lasa-ti rominii sa-si hotarasca soarta. nici cu rusii, dar nici cu voi.cve-ati facut voi in 21 de ani pt. romini.haosul, anarhia, coruptia sunt la apogeu. curtea constitutionala e formata din politicieni, nu din juristi, magistrati si avocati.a devenit a 3 a camera legislativa. a dat ok pt legea educatiei, ddupa ce initial decisese altceva, legea salarizarii, codul muncii. a legiferat principiul retroactivitatii in codul civil.a incalcat repetat si ostentativ constitutia.trebuie restructurata sau desfiintata aceasta curte pt basescu si bocii sai.formata din oameni santajabili, acoperiti sau politruci sau trimisa sectie la inalta curte de casatie si justitie.
ContraPro+4
Misiunea de ambasador ?18:52:55, 21 Jun 2011
Samuel : Tataie Ghiten... daca tii la \"onoarea \" de ambasador - de ce nu iti vezi de aceasta functie si depasesti atributiile ? Deocamdata NU suntem colonie americana - iar Dumneata reprezentant in teritoriu si nici super- vizorul politicii si vietii sociale din Romania. Daca aveti o misiune speciala - anuntati-ne si pe noi sa stim - adica poporul roman - pentru a va indruma a cunoaste mai bine viata sociala si politica a Romaniei si apoi sa va dati cu presupusul. La ABERATII sunt capabili multi si nu era nevoie sa mai aberati si Dumneavoastra - deoarece sunteti aici pentru a reprezenta SUA si ATAT - nu sa va alaturati unor japite ce isi doresc sa conduca dictatorial si anti-popor.
ContraPro+4
demisia dle ambasador18:59:16, 21 Jun 2011
ion roata : v-ati depasit atributiile si nu e [prima data. dupa wilkillis, iata o dovada ca dvss confundati marfa cu ambalajul si subestimati natiunea romina. de-mi-sia!
ContraPro+3
Hai PA!te pup dulce!18:59:24, 21 Jun 2011
Gicu : Pai la noi faptul ca ai finantat campania lu\'Obama si el in sch.te a numit ambasador intruneste elem.constitutive ale infra.de trafic de influenta, asa ca las-o cu sfaturile si cu paralele intre legislatii ca nu si au rostul la noi erai legat de DNA (ca ceea ce ai facut mata la voi unde e legal,e similar cu unele acuzatii ce i se aduc lu Mironescu la noi spre ex.adica alea cu captatia statului), asa ca vezi ti de drumu matale si sfatuieste-l pe Obama ce modific.sa faca la Constitutie.
ContraPro+2
That`s the true.19:02:56, 21 Jun 2011
Justitiarul : This is the reality Mr. Ambassador. Romania is drive of mafia. Mafia is at every level of state institution. It is so easy to see how the justice is made in romania. the Justice from this country is hand to hand with the politicians. Da bai GIGI, da cu gura pt. ca este revoltator sa vezi cum unii sau imbogatit furand si sa stii ca sint frt. multi. da cu gura pt. ca in SUA daca nu ati poti dovedi din ce ai facut banii castigati stai la parnaie. la voi este invers. este exact ca pe timpul boierimii, toti le pupati talpile la cei care cu tupeu si o atitudine iesita din comun va subjuga ca niste scalvi. Este asa un fel de boierime cu sistem de actiune medern. La voi daca vine idiotul de becali si asi schimba 1000 de lei in bancnote mici si ai imprastie intre voi, sinteti in stare sa ai pupati si picioarele pt. ca aitudinea de sclav in romania persista si acum. asta va este educatia , sa stati cu jugul dupa cap si sa indurati. Natiunile care s-au ridicat la un nivel mai bun nu judeca asa. In istorie le-au impus conducatorilor lor sa tina seama si de ei , adica cei multi . de aceea sint azi unde sint. Voi ce ati facut? V-au mintit toti care cum va aratat un pic de papa si un pic de vrajeala, gata ati pus botul. paradoxal este ca vin unii si incearca sa va deschida ochii sa vedeti si voi in ce mocirla traiti, iar voi ai spuneti cu glas tare ca vreti sa stati asa mult si bine. treziti-va macar acum si unitiva si faceti ce trebuie facut. altfel nu o sa mai scapati de saracie si de mafia asta politica care va conduce si care este corupta de la A la Z.
ContraPro0
Sat fara caini19:22:28, 21 Jun 2011
CZC : Conform normelor diplomatice un ambasador nu are voie sa faca declaratii publice despre situatia interna a statului in care este acreditat. Asta in cazul in care statul respectiv are conducere. Cum Romania a ajuns \"sat fara caini\" oricine face ce-i pofteste inima.
ContraPro0
@justitiarul19:42:43, 21 Jun 2011
gicu : incerca cu xanax sa ti revi.ce treaba are sula cu prefectura.daca sunt vinovati si si-au facut averi prin mijloace oculte si infr., cp roman prev.si sanctioneaza astfel de fapte, permite sechestru si confiscarea.art.44 a explicat cineva mai sus ce doctrina are in spate si nu asta e problema in calea pedepsirii si confiscarii averii lu\'base, udrea, videanu spre ex.de ex.dupa logica ta beton armat primii arestati ar fi taranii care si vand produsele la poarta sau la piata ca nu au cum sa justifice banii ca nu se livra bon fiscal desi activitatea era legala cu certif.de producator cu tot tacamul, ia in calcul toate aspectele nu ti pune ochelari de cal cand comentezi.Guta stein e pe din afara la ei sunt 3 amendamente la constitutie din care decurg prezumtiile nu un articol doar. mai mult decat atat a mai fost un constitutionalist ca base, guta n stein si ca tine ptr.care suntem condamnati la cedo pe banda rulanta ptr.Restituirea prin echivalent a imobilelor preluate abuziv in perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989 in baza Legii 18, cunoscuta ca Legea Ilicitului cu disp.similare cu prev.proiectului lu\'base, ceausescu se numea prof.de dr.constitutional si cica era cam dictator.

Niciun comentariu: