Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

luni, februarie 14

romanii-sunt-otraviti





Sunt extrem de gustoase si numai bune de pus la pachet pentru scoala sau serviciu. Aproape ca nu e zi in care sa nu mancam carnaciori, salam sau sunculita. Sunt mezelurile si preparatele din carne romanesti, despre care specialistii in alimentatie spun ca sunt extrem de nocive si ne invata cum sa ne ferim de ele!
Ce poate fi mai bun, dimineata la un ceai, decat un sendwich cu salamior sau sunculita?! Poate o pastrama de porc sau niste crenvursti fierti. Suntem innebuniti dupa astfel de alimente, care nu trebuie preparate, doar le scoatem din frigider si le savuram.

Dar stim cat de sanatoase sunt ele? Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi (foto), specialist in alimentatie, ne ofera raspunsul: "In general, toate mezelurile contin aditivi periculosi, de la coloranti si conservanti la alte substante care inlocuiesc carnea. Daca invatam sa citim etichetele acestor produse, ceea ce nu este greu, o sa vedem ca salamurile, sunca, carnatii contin carne in procentaje destul de mici. De exemplu, parizerul contine de fapt 90% slanina si sorici. Crenvurstii contin foarte multe tocaturi de oase, tendoane sau pielite. Practic, romanii nu prea au alternative, pentru ca in Romania se gasesc putine mezeluri de calitate", ne-a declarat specialistul. Totodata, Mencinicopschi trage un semnal de alarma legat de bolile cu care ne putem pricopsi din cauza consumului in exces a acestor alimente.

A crescut numarul afectiunilor grave
"Daca, in urma cu 20 de ani, un chirurg opera de cancer colorectal un pacient la cateva luni, acum acelasi doctor poate avea 2-3 astfel de operatii pe zi. Din cauza substantelor nocive pe care le mancam, a crescut extrem de mult numarul acestor afectiuni grave. Cel mai indicat este sa reducem cat putem de mult consumul acestor produse sau sa facem eforturi si sa preparam in casa carnati sau alte produse, dupa retete suta la suta traditionale", mai spune specialistul care a identificat pentru cititorii ziarului Libertatea substantele periculoase de pe etichetele mezelurilor.  Sursa : codexalimentarius.info

Pate de gasca, cu xantan
Xantanul si guarul, E-415 si, respectiv, E-412, sunt substante de gelifiere care retin foarte multa apa si, astfel, produsul cantareste mai mult. Sunt periculoase pentru ca scad absorbtia in organism a vitaminelor A, D, E, K si a mineralelor precum calciu si magneziu, potasiu si fier. 
Crenvursti din gelatina
Foarte des folosit la majoritatea mezelurilor, Colagenul este o gelatina din zgarci care nu are proprietati nutritive. Pe de alta parte, persoanele cu hiperuricemie ar trebui sa se fereasca de alimentele cu aceasta gelatina, altfel riscand sa se aleaga cu atacuri de guta (inflamatia agresiva a articulatiilor). 
Sunca de Praga, cu dextroza
Dextroza este o substanta cu un index glicemic foarte ridicat, cu zaharuri cu absorbtie extrem de rapida. Este interzisa in dieta bolnavilor de diabet, dar este bine sa evitam consumul produselor care contin aceasta substanta pentru ca riscam sa ne imbolnavim de diabet. 
Sunculita taraneasca, interzisa gravidelor
Majoritatea mezelurilor contin glutamat de sodiu, chiar si sunculita denumita "taraneasca". Substanta da un gust mai bun produsului, dar creeaza dependenta. Este interzisa copiilor si femeilor gravide. Riscam maladii precum Alzheimer, Parkinson, astm si modificari de ritm cardiac. 
Toba cu «tone» de sare
Unul dintre produsele asa-zise traditionale, toba, este plina, printre altele, de sodiu (Na). Asta inseamna ca, asa cum ne explica doctorul Mencinicopschi, produsele sunt pline, de fapt, de sare. Din cauza ei ne putem alege cu foarte multe boli cerebrale, cardiace, hepatice grave, dar si cu un cancer la stomac sau la colon! 
Parizerul, interzis copiilor
Parizerul este de departe unul dintre cele mai nocive produse, mai ales pentru copii. De altfel, este interzis pentru micuti. Colorantul pe care il contine, carminul, e cancerigen. Procedeul extragerii carminului dintr-o insecta este ultranociv. E folosit pentru a da o culoare rosie produselor. 
Carnati cu nitriti
Nitritul de sodiu, sau E 250, e utilizat pentru a da mezelurilor o culoare roz, apetisanta. Unul dintre cele mai periculoase efecte este dezvoltarea celulelor cancerigene. Poate declansa si afectiuni ale glandei tiroide. Totodata, este interzis femeilor gravide, copiilor si bolnavilor in general. 
Pastrama cu caragenan
Caragenanul, sau E-407, contine factori co-cancerigeni. Adica, descompus in colon, se poate transforma in alte substante care pot duce la cancer de colon. Caragenanul este folosit frecvent in toate mezelurile, fiind un agent de intarire si ingrosare a alimentelor. 
Coloranti periculosi in salam
La fel ca la parizer, la salamuri cel mai periculos aditiv este colorantul carmin sau rosu cosenila. Este extrem de periculos din cauza extractiei pe baza de aluminiu. Pe de alta parte, aceste produse mai sunt si pline de sare, din cauza carora ne putem imbolnavi de inima, ficat, rinichi, sau chiar de cancer.

Niciun comentariu: