Cele mai recente studii stiintifice publicate de Men's Health arata cele 40 de alimente care au actiuni imunostimulatoare , de consolidare si protejare a inimii, oaselor, muschilor, antinflamatoare si din care ar trebui sa consumam zilnic cu regularitate.
1. Migdalele - reprezinta niste gustãri bogate în energie si nu genereaza colesterolul rãu colesterol, datoritã sterolilor, de asemenea sunt benefice pentru diabetici reducand de zahãrul din sânge. Sunt, de asemenea, bogate in aminoacizi, care susþin nivelul de testosteron si musculatura in crestere. Migdalele sunt, de asemenea, bogate in Vitamina E, care ajuta apãra in cazul expunerilor prelungite la soare. Într-un studiu, cu voluntari care au consumat 14 miligrame de vitamina E (Aproximativ 20 de migdale) pe zi ºi apoi s-au expus la lumina UV cei care au consumat migdale nu au avut de suferit arsuri solare fata de cei care nu au consumat de loc. Si pentru ca vitamina E este un antioxidant puternic, de asemenea, menþine arterele sanatoase si impotriva radicalilor liberi. Nivelurile
scãzute de vitamina E sunt, asociate cu performanþe de memorie slabã ºi declinul cognitiv, spune nutritionistul Sari Greaves din New York de la Presbyterian Hospital-Cornell.
2. Seminþele de in - sunt bogate în proteine si fibre, aceste mici seminþe oferã cantitate importanta de omega-3 si acizi graºi, acizi, care reduc petele de pe piele prin continutul de fier si reduc ridurile fine.
British Journal de Nutritie a raportat cã participanþii la un studiu care au mancat aproximativ o jumãtate de lingurita de seminte de in pe zi timp de 6 saptamani au prezentat o hidratare puternica a pielii, au stopat roseata (eritroza) si iritatiile. Un studiu recent, comparativ, de 60 de zile, pe persoane cu colesterol ridicat (mai mare de 240 mg / dL) si care au consumat 20 de grame de seminte de in pe zi, au relevat faptul ca aceste au avut reglari ale colesterolului. Semintele de in se pot consuma cu iaurt, in salate sau cu fulgi de ovaz.
3. Roºiile - Existã douã lucruri pe care trebuie sã ºtiþi despre tomate: roºul la legume este o culoare buna deoarece contin mult licopen si antioxidanti ; ºi tomatele prelucrate sunt la fel de puternice ca si cele proaspete, deoarece este mai uºor pentru organis de a absorbi licopenul. Studiile aratã cã o dietã bogatã în licopen poate reduce riscul de cancer al : vezicii urinare, pulmonar, de prostatã, de piele si stomac, precum ºi reducerea riscurilor bolilor coronariene. Ajuta la eliminarea radicalilor liberi cauzate de razele ultraviolete, ceea ce ajuta la lupta impotriva ridurilor.
4. Cartofii dulci - sunt adesea confundati cu cartofi, dar acesti tuberculi reprezinta unul din cele mai sanatoase alimente. În plus acestia contracareaza efectele fumului ocazional inhalat de nefumatori, previn diabetul, deoarece cartofii dulci contin gluten, un antioxidant care poate spori metabolismul de nutrienþi ºi al sistemului imunitar, protejaza împotriva Alzheimer, Parkinson, al bolilor de ficat, fibroza chistica, HIV, cancer, infarct miocardic si accident vascular cerebral. Ce este mai important insa este continutul semnificativ de vitamina C, care netezeºte ridurile prin stimularea producerii de colagen. Un recent studiu în American Journal of Clinical Nutrition a constatat cã voluntarii care au consumat 4 miligrame de vit. C (aproximativ o jumatate
de
cartof dulce mic) pe zi timp de 3 ani a scãzut la apariþia ridurilelor cu 11%.
5. Spanacul - Frunzele verzi ale spanacului sunt echivalente cu inima unui om sanatos. O masa cu spanac inseamna aport sustinut de minerale esentiale potasiu ºi magneziu ºi este una din sursele de top de luteina, un antioxidant care poate ajuta la prevenirea înfundarii arterelor. Plusul de vitamine si nutrienti pot susþine densitatea mineralã osoasã, atacul de prostata al celulelor canceroase, reduce riscul unor boli de piele, lupta impotriva cancerului de colon ºi creºterea nu în ultimul rând, al fluxului sanguin la nivelul penisului. "Popeye a fost ajutat de ceva ", spune Susan Bowerman, director adjunct al Centrului pentru Nutritie Omului la Universitatea din California , la Los Angeles .
6. Rozmarinul - Acidul carnosic gãsit în acest condiment sa demonstrat cã reduce riscul de accident vascular cerebral la ºoareci cu 40 la suta, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Neurochimia. Acid Carnosic pare sã determine un proces care protejeaza celulele creierului de efectele daunatoare ale radicalilor liberi, care agraveazã efectele unui accident vascular cerebral. De asemenea, poate proteja împotriva bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer ºi efectele generale ale îmbãtrânire.
7. Somonul salbatic - un sfert de portie de somon inseamna aproximativ 2.000 de miligrame de acid docosahexaenoic (DHA) ºi acid eicosapentaenoic (EPA), omega-3 acizi graºi, care servesc drept
ulei pentru imbunatairea activitatii cerebrale , un adevarat "brain's hardware" . Un studiu din 2008 la Universitatea din Cincinnati , de exemplu, a constatat cã þesutului creierului uman intre 65 de ani - la
80 de ani cuprinse DHA cu 22% mai puþin decât tesutul cerebral uman intre 29 - la 35 de ani.
"Dacã doriþi sã va pãstraþi inteligenþa intacta cu trecerea anilor , începe consumarea de omega-3 acum", spune William Harris, Ph.D., un cercetator de nutriþie la Universitatea din Dakota de Sud. De ce este atât de importanta sa fie somon salbatec? Datoritã faptului cã peºtii de crescãtorie, sunt îngrãºati cu soia, soia care distruge uleiul Omega 6 si astfel pot fi la fel periculosi ca un cheeseburger. Obiectivul - cel puþin douã porþii pe sãptãmânã de somon salbatic, spune Joan dietetician Salge Blake, autor al : Nutrition and You.
8. Afinele - "Aceste potente fructe mici dar care pot ajuta la prevenirea unor boli de cancer si boli de inima " spune Ryan Andrews, director de cercetare la Precision Nutrition, în Toronto, Canada. Pe langa faptul ca sunt bogate în fibre ºi vitaminele A si C, acestea au puternice proprietati antioxidante, cum numai fructele amazoniene de acai au mai puternice actiuni antioxidante care neutralizeazã radicalii liberi cei care cauzeaza probleme neuronale. Manancti o cana de afine pe zi ºi daca se poate optati pentru cele salbatice, deoarece acestea contin antioxidanti cu 26 % mai mult decit cele cultivate.
9. Ceaiul verde - este un antioxidant dovedit ca si anticancer si cu proprietati anti-inflamatorii . Cercetatorii au descoperit ca un consum 2-6 cesti pe zi, nu doar ajutã la prevenirea cancerului de piele, dar s-ar putea inversa, de asemenea, efectele nocive ale soarelui prin neutralizarea modificãrile care datorita expunerii indelungate a pielii la soare . Alte studii arata ca ceaiul verde, infuzat cu un alt antioxidant numit epigallocatechin galat (EGCG), pot stimula sãnãtatea cardiovascularã ºi reduce riscul la mai multe tipuri de cancer.
10. Ciocolatã - cu conþinut ridicat de cacao contine Flavonoide, un nutrient natural din cacao, care îmbunãtãþeste fluxul de sânge în creier, care ajuta la imbunatatirea funcþiei cognitive. Ciocolata neagra cu continut mai mare de 50% cacao conþine asa numitul Procyanidin tanin, care este de asemenea gãsit in vinul rosu si care sã poatã þine artere flexibile ºi tensiunea arterialã scãzutã. Într-un studiu din Journal of Nutrition, femeile care au baut cacao naturala cu un baton de ciocolatã neagra, datorita flavonoidelor au textura pielii mai buna ºi rezistenta la razele UV decat cele care au folosit aceleasi ingrediente dar nu erau din cacao naturala. Rãsfãþaþi-vã zilnic cu o uncie de cacao naturala pe zi pentru a obþine toate beneficiile, spune
nutritionistul Sari Greaves din New York Presbyterian Spitalul-Cornell.
11. Tonul - acesta are un mic secret: Seleniu. Acest nutrient ajutã la pãstrarea elastinei, o proteina care menþine pielea netedã ºi este de asemenea antioxidant, este ca un tampon împotriva soarelui (opreºte radicalilor liberi rezultati din expunerea la UV si care duce la deteriorarea celulelor). Tonul este, de asemenea, o mare sursã de proteine, nu contine grasimi rele ºi mai contine cantitati insemnate de niacin care s-a dovedit a ajuta la scãderea colesterolului. Cercetatorii de la Universitatea din Rochester au determinat cã niacinul ridicã colesterolului HDL (tipul bun) si scad trigliceridelor mai mult decit statinele. (Statine = medicamente de sinteza care ajuta la scaderea trigliceridelor si colesterolului).
12. Morcovi - Gândiþi-vã la morcovi ca la niste baghete magice portocalii foarte bune pentru ochi . Au o mare cantitate de vitamina A, care împiedicã moartea celulelor din stratul exterior al pielii. Asta înseamnã ca mai puþine celulele moarte se combina cu sebumul ºi astfel nu blocheaza porii. Morcovii contin, carotenoizi- compuºi solubile in grasimi, care au rol pozitiv într-o gamã largã a diferitlor tipuri de cancer, reduc riscul creerii de condiþii inflamatorii care favorizeaza astmul ºi artrita reumatoida.
13. Prunele uscate - sunt bogate in cupru si bor, ambele ajuta la prevenirea osteoporozei. "Ele, de asemenea, conþin o fibrã numitã inulinã, care în funcþie de bacteriile intestinale, fac un mediu mai acid în tractului digestiv ", spune Bowerman. "Acesta la rândul sãu, faciliteazã absorbþia de calciu. "
14. Cerealele integrale -fulgi de ovãz, fãinã de grâu, orz, orez brun, sunt bogate in fibre, care calmeaza þesuturilor inflamate menþinând în acelaºi timp inima puternicã, colonul sanatos si creierul alimentat cu oxigen. Cerealele integrale pot fi încãrcate cu carbohidrati, dar eliberarea celor zaharuri este încetinitã de fibre. O jumatate de cana de cereale integrale contine 10 grame de proteine iar, ele furnizeza , un echilibru energetic muscular.
15. Vin roºu - contine resveratrol-un compus natural care scade LDL, HDL ºi previne formarea cheagurilor de sânge, vinul roºu- poate fi numit cu adevãrat un lifesaver. Potrivit unui studiu pe 6.000 de pacienþi în Jurnalul Asociaþiei Medicale Americane, spune ca exista 97% mai multe ºanse pentru a ajunge la 85 de ani, dacã se menþine consumul de alcool pe zi, la mai puþin de 2 pahare pe zi. Vinul rosu este, de asemenea, o sursa bogata de flavonoide, antioxidanti care ajuta la protejarea mucoasei vasele de sânge din inima ºi face mai putin probabila moartea de boli cardiovasculare, potrivit cercetãtorilor japonezi.
16. Iaurtul - Beneficiile culturilor de iaurt sunt de necontestat: organismele probiotice sunt culturi de bacterii benefice pentru corp, deoarece pãstreze tractul digestiv sanatos si intaresc sistemul imunitar ºi oferã protecþie împotriva cancerului. Nu toate iaurturile sunt probiotice, doar cele care au pe eticheta "culturi vii ºi active."
17. Avocado - este plin de grasimi mononesaturate, este de asemenea, bogate în acid folic, vitamina B solubila in apa care vã ajutã la scãdea nivelului de homocisteina, un aminoacid care poate împiedica fluxul de sângelui prin vaselor de sânge. Este indicat sa mancati avogado de douã ori pe sãptãmânã.
18. Nucile - sunt mai bogate în in omega-3 decat somonul, sunt încãrcate cu polifenoli, care pastreaza inima sanatoasa. Au protenine mai multe decit carnea de pui. Alte fructe cu coajã combina doar una sau douã dintre aceste caracteristici, nu toate trei. O portie de nuci (aproximativ 1 uncie) sau ºapte nuci este binevenita oricând, dar mai ales ca o gustare intre mese.
19. Curcumã sau turmeric - Curcumina, polifenol care oferã nuanþa galbena si lupta împotriva cancerului datorita proprietãþilor anti-inflamatorii ºi activitãþilor de combatere a tumorilor date de proprietatilor anti-angiogeneza. Cercetatorii de la UCLA au, constatat cã acesta combate acumularea de placi amiloide în creier si a blocajelorcare pot provoca Boala Alzheimer. Turmericul in India , spun cercetatori, ar putea explica de ce atât de puþini dintre cetãþenii acestei þãrii au aceasta boala, în timp ce statistica arata ca in SUA procentul este de aproape 13%, în conformitate cu Alzheimer's Association.
20. Fasolea neagra - Oamenii care mananca o portie de fasole neagra pe zi reduc riscul de atac de cord cu38 %, potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition. ªi în timp ce celelalte tipuri de fasole sunt, de asemenea, bune pentru inima, fasolea neagra este imbatabila pentru a stimula intelectul dvs, deoarece contine antociani, compusi antioxidanti care s-au dovedit a îmbunãtãþi funcþia creierului. Fasolea neagra este de asemenea, bogata in nutrienþi, inclusiv proteine, grãsimi sãnãtoase, acid folic, magneziu, vitamina B, potasiu ºi fibre.
21. Merele - Un mar pe zi reduce inflamatiile de orice tip, datoritã quercetin, un flavonoid, gãsit si în ceapa rosie. Quercetin reduce riscul de alergii, atac de cord, Alzheimer, Parkinson, cancer de prostatã ºi cancer pulmonar. Optati daca aveti posibilitatea pentru Delicious Red, ele conþin mai inflammationfighting antioxidanþi.
22. Crabul Alaskan King - are continut ridicat în proteine si este sarac in grasimi, are un continut ridicat de zinc. "Zincul este un antioxidant, dar mai important, este ca acesta contribuie la susþinerea masei osoase sãnãtoase ºi a sistemului imunitar ", spune Bowerman.
23. Rodiile - sucul din fructele biblice cu multe seminþe pot reduce riscul de cele mai multe tipuri de cancer, datoritã polifenolului numit ellagitannins, care dau fructelor culoarea rosie. De fapt, un studiu recent de la UCLA a constatat cã sucul de rodii incetineste dezvoltarera celulele cancerului de prostata.
24. Pak Choy - sunt legume crocante crucifere "Bok Choy este bogat in calciu, precum ºi vitaminele A si C, acid folic, fier, beta-caroten, ºi potasiu ", spune antrenorul celebritatilor Teddy Bass. Potasiul pãstreazã muschii si nervii sub control în timpul scãderii tensiunii arteriale, cercetatorii sugereazã cã beta-carotenul poate reduce riscul de cancer pulmonar cât ºi al vezicii urinare.
25. Stridiile - Crustaceele , în general, sunt o sursa excelenta de zinc, calciu, cupru, iod, fier, potasiu, seleniu . "Dar carnea cremoasa de stridii este renumita pentru capacitatea sa de a ridica nivelul testosteronului ºi a proteja împotriva cancerului de prostatã", spune Bass.
26. Broccoli - O cana de broccoli conþine o dozã consistenta de calciu, precum ºi mangan, potasiu, fosfor, magneziu si fier. In plus faþã de marimea sa are o concentraþie ridicatã de vitamine, inclusiv-A, C, ºi-K ºi sulforafan fitonutrienti, iar studiile de la Universitatea Johns Hopkins sugereazã are proprietati anticancerigene puternice.
27. Kiwi - acest fruct datorita continutului mare de potasiu protejeaza oasele. "Este de asemenea, bogat in vitamina C si luteina, un carotenoid care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inima, "spune Bowerman. "Eu încerc sã mãnânc cel puþin unul sau douã kiwi pe saptamana".
28. Uleiul de mãsline Varietatea extra-virgin este bogat în beneficele grasimi mononesaturate. "Acizii graºi ºi polifenolii reduc inflamtia celulelor ºi articulaþiilor, "spune Grieger. Un studiu în revista Nature a constatat cã este la fel de eficace ca Advil (medicament de sinteza ) la reducerea inflamaþiei spune Bowerman.
29. Prazul - "Prazul poate sprijini activitatea sexualã ºi pentru a reduce riscul de cancer de prostatã ", spune Michael Dansinger. M.D., un profesor asistent de medicinã ºi un cercetãtor al obezitãþii la Tufts-New Anglia Centrul Medical, în Boston . "Partea verde a unui praz mediu taiat în fasii subþiri, adãugaþi-l la supe, sautés, salate ºi ori de câte ori aveti posibilitatea mancati praz. "Acest var" al usturoiului si al ceapei contine, de asemenea, tiamina, riboflavina, calciu, potasiu ºi, ºi acestea sunt, de asemenea, bogate in acid folic, vitamina B.
30. Anghinarea - Lãudata de secole ca un afrodisiac, aceasta este bogata in fibre. Conþine mai mult magneziu ºi potasiu decat orice alte legume. Frunzele sale sunt de asemenea, bogate în flavonoide ºi polifenoli, antioxidanti care pot reduce riscul de accident vascular cerebral si vitamina C care ajuta la mentinerea sistemului imunitar.
32. Ardeiul iute - stimuleaza metabolismul, stimuleaza circulatia sanguina ºi ajuta la eliberarea endorfinelor ", spune Petersen. In plus, ele sunt o modalitate foarte bunã de a adãuga o aromã la produsele alimentare fãrã a creºte conþinutul de grãsimi sau de calorii. Ardeiul iute este, de asemenea, bogat in beta-caroten, care se transformã în vitamina A, capsaicina lupta de aemenea cu infecþiile din sângelui, inhibã neuropeptidele (substante chimice care cauzeazã inflamaþie). Un recent studiu în revista Cancer Research a constatat cã ardeiul iute este un eficient imotriva cancerului de prostatã. Toate acestea de la o jumãtate de ardei iute (sau 1 lingurã de fulgi de chili), în fiecare zi.
33. Ghimbirul - contine gingerol, studiile au dovedit are un efect deosebit de eficace împotriva cancerului de colon. Ghimbirul se poate consuma proaspat sau adugat in diferite sosuri.
34. Scorþiºoara - cunoscuta mai ales pentru deserturile dulci ºi mai ales in mancarea indiana , scorþiºoara este bogata în antioxidanþi care inhibã coagularea sângelui ºi combate dezvoltarea bacteriilor inclusiv in respiratia rãu mirositoare. Unele studii "sugereaza de asemenea, cã ar putea ajuta la stabilizarea zaharului din sange, reducand riscul de diabet de tip 2, "spune dietetician Nancy Clark, autor al Sports Nutrition Guidebook." Ce e mai mult, ea poate ajuta la reducerea colesterolului rãu din sange, incercaþi o jumatate de lingurita de scortisoara pe zi în iaurt sau fulgi de ovãz."
35. Ouãle - Cei care mananca oua la micul dejun pierd cu 65% mai mult in greutate decât cei care consuma acelasi mic dejun ca si numar de calorii, conform unui studiu al International Journal of Obesity. Consumati de asemenea gãlbenuº de ou, deoarece studii recente au demonstrat ca grasimea din galbenus datorita mineralelelor si nutrientilor compenseaza efectul colesterolului si dau si senzatia de satietate.
36. Smochinele - Bogate in potasiu, mangan, si antioxidanti, de asemenea regleaza nivelul pH-ului în organism, fãcând este mai dificila invazia de agenþi patogeni, spune Petersen. Fibrele din smochine pot determina scaderea zahãrului din sânge reducerea riscul de diabet zaharat ºi metabolice sindrom. Selectaþi smochine cat mai inchise la culoare si le mancati ca atare sau in amestec cu alte fibre.
37. Ciupercile - sunt delicioase atunci când sunt adãugate la orezul brun! Dar ciupercile sunt bogate în ergothioneine antioxidant care protejeaza cresterea anormalã a celulelor. "Pe scurt, acestea reduc riscul de cancer ", spune Bowerman, care recomandã o jumãtate de ceaºcã o datã sau de douã ori pe sãptãmânã. " Gatiti-le in vinul rosu, care contine resveratrol si astfel puterea lor imunitara creste. "
38. Ananasul - Amestecul mare de vitamine, antioxidanti, enzime ºi în special, bromelaina este ca un cocktail anti-inflamatoriu. Ananasul de asemenea, protejeazã împotriva cancerului de colon, a artritei ºi a degenerescenþei maculare, spune Grieger. O jumatate de ananas de doua sau trei ori pe saptamana este portia ideala.
39. Suc de fructe sau suc de legume - Într-o 2006 Universitatea din Florida de Sud a facut un studiu cu persoanele care baut trei sau mai multe pahare de 4 uncii de suc de fructe sau suc de legume în fiecare
sãptãmânã, de-al lungul anilor. Rezultatele au relevat faptul ca au fost cu 76% mai puþini cei care au dezvoltat boala Alzheimer decat cei care beau mai puþin suc natural de legume sau fructe. Nivelul ridicat de polifenoli, antioxidanti ce se se gasesc in fructe si legume protejeaza celulele creierului de efectele cauzate de bolile cronice, spune autorul studiului, Amy Borenstein, Ph.D.
Locul unde cititorii de la PEROMANESTE pot initia automat, urmari, comenta linii de conversatie pe care le doresc. Intentia de a moderara este minima! Ca urmare, va rugam sa nu alocati resursele categoriilor nepublicabile. Multumim!
PENTRU A PUBLICA, CLICK AICI SAU TRIMITETI EMAIL LA peromaneste at google.com
Mentionati va rugam numele sub care si locul unde vreti sa va apara submisia!
Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:
Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:
Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.
Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!
______________________________
Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.
Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!
______________________________
duminică, februarie 17
Cele mai bune 40 mancaruri anti-imbatranire
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu