Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

luni, iunie 4

Carnea si laptele


Alkaline Acid Food Chart, originally uploaded by simborg.



Carnea si lactatele se numara printre alimentele principale ale omului
modern. De fapt, majoritatea oamenilor consuma la masa carne si/sau
lactate. Mai mult, in ceea ce priveste lactatele, chiar si medicii
recomanda consumul de lactate. Vom vedea mai jos cum stau de fapt
lucrurile, si veti decide singuri daca avem sau nu dreptate.

Mai intai trebuie sa facem niste precizari de ordin biologic,
anatomic. Mai exact, trebuie sa intelegem cum este format tractul
nostru gastrointestinal, si astfel vom sti cu ce alimente trebuie sa
ne hranim, in conformitate cu modul cum a fost creat organismul
nostru.
Ca sa intelegeti mai bine, voi face o comparatie intre organismul uman
si o masina. Intr-o masina, in functie de ce motor are, trebuie sa
punem combustibil fie motorina, fie benzina, sau gaz. Daca intr-o
masina care are motor pe benzina noi punem motorina, motorul se va
gripa si nu va mai functiona, pentru ca acel motor asa a fost creat,
sa functioneze optim cu benzina. Ei bine, la fel este si cu organismul
uman, trebuie sa stim foarte clar ce "motor" avem, ca sa stim ce
alimente sa consumam ca nu nu gripam "motorul".
Asadar, din punct de vedere anatomic, biologic, organismul uman are
lungimea tractului gastrointestinal de 20 de ori mai lung decat
lungimea coloanei vertebrale. Animalele carnivore au lungimea
tractului gastrointestinal de doar 3 ori mai mare decat lungimea
coloanei vertebrale, iar animalele ierbivore de 30 de ori mai mare. De
aici rezulta limpede si clar ca "motorul" nostru nu este facut sa
mearga, sa functioneze optim cu carne. Avand in vedere configuratia
anatomica a tractului gastrointestinal la oameni, alimentele pe care
omul ar trebui sa le consume ca sa functioneze optim ar trebui sa fie:
fructele, legumele, ierburile, semintele si nucile.
Acum ca stim ce fel de "motor" avem si ce fel de "combustibil" trebuie
sa punem in motorul nostru ca sa functioneze optim, va mai mirati ca
spitalele sunt pline, ca obezitatea, diabetul sunt in crestere, ca
apar atatea boli si ca atatia oameni mor prematur? Uitati-va in jurul
dvs. si vedeti cu ce alimente isi alimenteaza oamenii organismul, si
veti intelege de ce oamenii sunt bolnavi. Incetati sa mai puneti in
organism alt combustibil decat cel optim pentru specia umana, si
starea voastra de sanatate se va schimba uimitor!. Din pacate
majoritatea oamenilor consuma alimente care nu sunt destinate
consumului uman pentru ca organismul sa functioneze optim, si atunci e
si normal ca organismul, fiindca a primit un combustibil care nu e bun
pentru el, sa se gripeze si la un moment dat sa inceteze sa mai
functioneze, cu toate vizitele la "mecanic" (doctor).

Laptele si produsele lactate

Foarte multa lume consuma extrem de mult lapte si produse lactate.
Medicii recomanda laptele pentru aportul de calciu. Dar nu e ciudat ca
incidenta osteoporozei este mai ridicata tocmai in tarile cele mai
mari consumatoare de lapte? Daca laptele ar aduce atata calciu, atunci
suferinzii de osteoporoza ar trebui sa fie mai putin in tarile unde se
consuma mult lapte, dar statisticile oferite chiar de Organizatia
Mondiala a Sanatatii releva faptul ca tocmai in aceste tari sunt cei
mai multi bolnavi de osteoporoza. De fapt, laptele consuma mai mult
calciu decat aduce in organism, pentru ca produce foarte mult mucus
care la randul lui produce acidoza in organism, iar organismul lupta
impotriva acidozei tocmai secatuind organismul de calciu.
Dar sa vedem ce spune dr. Robert Morse despre lapte si lactate:

Laptele de vacă este pentru vaci. Nu este nimic rău în a bea lapte de
la naştere, de când deschidem pentru prima oară ochii şi până la
vârsta de doi ani. Cu singura condiţie ca laptele să fie lapte matern,
adică proaspăt, neprelucrat şi natural. În situaţia ideală, viitoarea
mamă ar trebui să adopte o dietă compusă din alimente crude, bogate în
substanţe nutritive şi cu valoare energetică ridicată, înaintea
perioadei de sarcină şi pe toată durata acesteia. Cu toate acestea, în
civilizaţia modernă se manifestă tendinţa de a nu mai alăpta sugarii.
Mulţi dintre copii sunt trecuţi pe lapte de vacă sau pe formule
artificiale, care sunt de aproape douăzeci de ori mai concentrate
decât laptele de vacă.

Laptele de vacă este bogat în proteine, minerale şi grăsimi, o
condiţie necesară pentru ca viţeii să crească în greutate într-un an
între 136 şi 226 de kilograme. Este inutil să spunem că bebeluşii nu
cresc în acelaşi ritm. Laptele de vacă are un conţinut de proteine de
cel puţin patru ori mai mare şi o concentraţie de minerale de peste
şase ori mai mare decât laptele uman. Un lapte atât de concentrat este
foarte greu de digerat de nou-născuţi. Cantitatea de enzime produse de
organismul uman pentru digerarea produselor lactate este mult mai mică
decât cea produsă de organismul vacii. În lipsa enzimelor necesare şi
a cantităţii corespunzătoare, nou-născuţii umani vor avea probleme
digestive şi secreţii excesive de mucus la nivelul cavităţilor
sinusurilor, plămânilor, creierului şi urechilor. Numeroase forme de
alergie sunt rezultatul congestionării excesive care îşi are originea
în consumul de lapte de vacă.

Adulţii nu pot digera deloc laptele, astfel încât vor dezvolta
probleme inflamatorii pe măsură ce vor înainta în vârstă. Laptele de
vacă este foarte sărac în acizi graşi esenţiali, care sunt vitali
pentru organismul uman în procesul de producere a colesterolului,
steroizilor, ţesuturilor nervos şi cerebral şi altele. Laptele crud de
vacă este mai adecvat pentru creşterea şi dezvoltarea scheletului
osos / musculaturii, în timp ce laptele uman stimulează dezvoltarea
sistemelor cerebral şi nervos. Aceasta este una dintre deosebirile
principale dintre frugivore şi erbivore.

Cam între trei şi patru ani, majoritatea copiilor pierd enzimele care
digeră laptele, în special lactaza, care descompune lactoza - zahărul
principal prezent în lapte. Explicaţia este aceea că, din punct de
vedere biologic, copilul trebuie să nu mai bea lapte după această
vârstă. Deoarece organismul uman nu dispune de enzimele necesare
descompunerii laptelui, se intensifică producerea de mucus. Din acest
moment, laptele devine un produs extrem de iritant pentru mucoasa
tractului gastrointestinal, ceea ce va provoca formarea unei cantităţi
şi mai mari de mucus. În amestec cu amidonul, acest mucus poate genera
formarea unor plăci mucoide consistente, care se va fixa pe pereţii
intestinali.

Îl mai ţineţi minte pe John Wayne? În raportul de deces, medicii au
menţionat că actorul a murit având o cantitate de aproape 22 kg de
materii fecale în intestine. Asemenea aglomerări provoacă inflamaţii
grave, formarea de pungi (diverticuli) şi degradarea peretelui
intestinal. Această situaţie conduce la reţinerea materiilor fecale,
la ulceraţii, leziuni şi forme de cancer. Cu câţiva ani în urmă,
fostul şef al Departamentului pentru Sănătate Publică al Statelor
Unite, chirurgul C. Everett Koop, lansa următoarea afirmaţie:
"Produsele lactate nu sunt bune pentru oameni."

DE LA ALCALII LA ACIZI

Ei bine, acum mai şi preparăm (pasteurizăm) laptele de vacă. Sub
acţiunea căldurii, structura chimică a laptelui se modifică, iar dintr-
un produs care generează alcalinitate, laptele ajunge să provoace
aciditate. În chimie, dacă vrem să modificăm un compus chimic, îl
tratăm termic. Intervenţia căldurii sau gătitul hranei distruge toate
vitaminele solubile în apă, cu precădere vitamina C şi complexul B.
Saturează grăsimile şi stabileşte legături între anumite proteine şi
minerale, şi leagă minerale de alte minerale. Ce se întâmplă cu un
viţel dacă va fi hrănit cu lapte pasteurizat în loc de lapte matern
crud şi proaspăt? Moare.

CONGESTIILE FAC SĂ SCADĂ ASIMILAREA

Răcelile, gripa, oreionul, ca şi orice inflamaţie limfatică sau
respiratorie, pot fi atribuite congestionărilor provocate de consumul
de produse lactate. Produsele lactate stimulează producerea excesivă
de mucozităţi şi duc la constipaţie. Dacă aveţi o răceală sau o
afecţiune respiratorie, de unde credeţi că provin mucozităţile
incolore, sau de culoare galbenă, verde, maronie sau neagră? Care
credeţi că este originea tumorilor? Sau umflarea ganglionilor
limfatici, în special a amigdalelor?

Glandele tiroidă şi paratiroidă sunt localizate în gât. Şi ele se
inflamează din cauza mucozităţilor formate de produsele lactate,
creând hiper- sau, mai ales, hipoactivitatea acestor ţesuturi. Glanda
tiroidă / paratiroidă este responsabilă de utilizarea corectă a
calciului de către organism. Când aceste glande funcţionează deficitar
din cauza aglomerării de mucus, toxine şi a inflamaţiilor pe care le
produc produsele lactate, descreşte şi capacitatea de utilizare a
calciului - care este rezultatul contrar motivului pentru care
consumaţi produse lactate. Când apare o carenţă de calciu la nivel
celular, se poate instala o serie de tulburări printre care se numără
depresii, epuizare osoasă şi tisulară, slăbire a sistemelor nervos şi
muscular şi a ţesutului conjunctiv. Toate aceste tulburări sunt efecte
secundare ale acumulării excesive de mucus în ţesuturi din cauza
consumului de produse lactate.

Calciul este o substanţă minerală care se găseşte din abundenţă în
natură. Cea mai mare concentraţie de calciu utilizabil se găseşte în
seminţele de susan şi în plante marine, cum este varecul. Utilizarea
corectă a calciului se produce în prezenţa magneziului. Calciul şi
magneziul din fructe, dar mai ales din legume, sunt compatibile.
Legumele cu frunze de culoare verde închis abundă în calciu, magneziu
şi flavonoide, combinaţie absolut necesară pentru utilizarea corectă a
fiecăruia dintre elemente. Laptele de vacă are mai mult calciu decât
magneziu. Acest aspect se adaugă la lipsa utilizării calciului din
lapte. Se estimează că organismul asimilează sub 20% din calciul
prezent în lapte. Asimilăm mai mult calciu preluat din sucurile de
fructe, decât din lapte.

Prin pasteurizarea laptelui, mineralele sunt ionizate, modificându-şi
efectul din alcalin în acid. Acest fapt favorizează apariţia
calculozei, epuizare musculară, inflamaţia tractului gastrointestinal
şi alte afecţiuni. Adevărul acestei afirmaţii este susţinut de faptul
că persoanele care beau lapte în cantităţi mari şi consumă doze
suplimentare de calciu provenind din alte surse ajung totuşi să sufere
de osteoporoză. Trebuie să ne concentrăm asupra utilizării calciului
de către organism şi nu a suplimentării calciului. Soluţia nu este
suplimentarea dozelor de calciu, ci asimilarea corectă a calciului.

Glandele tiroidă / paratiroidă şi suprarenale sunt direct responsabile
de utilizarea calciului de către organism. Am constatat că dacă aceste
glande sunt sănătoase, organismul este mai rezistent faţă de
afecţiunile legate de asimilarea de calciu. Dacă veţi curăţa şi
regenera aceste glande, va creşte semnificativ şi capacitatea de
utilizare a calciului. Recurgeţi la analiza temperaturii bazale (de la
Capitolul 10) pentru a analiza şi verifica felul în care funcţionează
tiroida. Verificaţi-vă tensiunea arterială pentru a determina starea
de sănătate sau slăbiciunea glandelor suprarenale. Nu uitaţi, dacă
sistolele sunt sub 118, înseamnă că aveţi o problemă de funcţionare a
glandelor suprarenale.

PARAZIŢI

Paraziţii sunt un alt efect legat de consumului de lapte. Conform
estimărilor peste 60% din vacile crescute în America prezintă unul sau
mai mulţi din următorii paraziţi: virusul leucemiei, salmonella şi
bacilul tuberculozei. Dacă dintre toate alimentele pe care le
consumăm, laptele şi produsele lactate sunt cele care stimulează cel
mai mult formarea de mucozităţi, pe locul următor se înscrie zahărul
rafinat; aceste două tipuri de alimente vor genera formarea de
inflamaţii excesive la nivelul tuturor ţesuturilor. Drojdia, micozele
şi viermii sunt favorizate, fiindcă se hrănesc şi se dezvoltă în
aceste medii congestive. Această situaţie provoacă apariţia ciupercii
Candida Albicans şi a altor stări infecţioase. După ce am ţinut sub
observaţie mii de pacienţi suferind de cancer, sunt convins că laptele
şi produsele lactate (chiar şi colostrul) produc şi stimulează
apariţia formaţiunilor tumorale şi a inflamaţiilor limfatice. După
părerea mea, numeroase forme de cancer (tumori) congestiv sunt
iniţiate de consumul acestor tipuri de alimente.

FORME DE DIABET

Numeroase studii au asociat consumul de lapte pasteurizat cu formele
de diabet. Anticorpii produşi cu scopul de a combate aceste proteine
lactate modificate, nocive, atacă, în acelaşi timp, celulele beta din
pancreas. Celulele beta se află în insulele Langerhans din pancreas,
iar sarcina lor este de a secreta insulină.

HORMONUL BOVIN DE CREŞTERE

O altă problemă majoră legată de consumul de lapte o constituie
efectele hormonului bovin de creştere recombinat (rBGH). Corporaţia
Monsanto a dezvoltat acest hormon bovin de creştere din bacteriile E.
coli. Hormonul de creştere a fost dezvoltat iniţial cu scopul de a
mări producţia de lapte. Unele studii demonstrează că acest hormon de
creştere (rBGH) este cancerigen. Numeroase studii demonstrează că
acest hormon proliferează (intensifică) dezvoltarea cancerului.
Sentimentul meu este că el stimulează funcţionarea sistemului
endocrin, în special tiroida şi suprarenalele. Acest lucru
influenţează creşterea, alţi factori de dezvoltare şi echilibrul
hormonal. Societatea contemporană se confruntă cu masive dezechilibre
hormonale care ne distrug sănătatea şi economia.

Descoperiţi adevărul despre alimentele pe care le consumaţi. Nu vă
lăsaţi amăgiţi de mediile de informare sau de alte surse ale
societăţii noastre capitaliste, în care banul a devenit mai important
decât sănătatea şi bunăstarea omului. Este esenţial să detoxificaţi
organismul de congestiile acumulate de-a lungul atâtor ani de consum
alimentar de produse care formează mucozităţi.

FLORA INTESTINALĂ

În prezent, sunt tot mai mulţi oameni preocupaţi de propria sănătate,
care iau acidophilus sau lactobacillus şi altele de acest gen. Care
este motivul? Dacă nu consumi produse lactate, ce rost are să
suplimentezi alimentaţia cu aceste produse? Acestea sunt bacterii
implicate în descompunerea proteinelor din lapte şi a zaharurilor din
lapte. Ele se mai regăsesc în organisme în care se formează toxemia
(acumularea de toxine) datorată consumului de produse lactate, de
pildă în salivă, sistemul limfatic, vagin şi altele. Pentru sănătatea
dumneavoastră, este mai important să curăţaţi complet organismul de
aceste toxine şi de bacteriile care se hrănesc de pe urma lor. Este
îndoielnic că aceste suplimente cu bacterii pot supravieţui acizilor
gastrici.

Nu este greu de stabilizat flora intestinală. Şi nu puteţi ţine
bacteriile departe de organism. Fiindcă aşa funcţionează natura.
Bacteriile sunt devoratoare, curăţă şi se hrănesc cu deşeurile
organice, adică cu produşii secundari rezultaţi din digestie şi
metabolism. Nu uitaţi! Flora intestinală se modifică odată cu
schimbarea dietei!

CARNEA SI PRODUSELE DIN CARNE
Am vazut la inceputul acestui articol ca tractul gastrointestinal al
carnivorelor este de 3 ori mai lung decat lungimea coloanei
vertebrale, iar al omului este de 20 de ori mai lung decat lungimea
coloanei vertebrale. Nu trebuie sa fii savant sau sa termini o
facultate ca sa intelegi ca organismul nostru este de asa natura
conceput incat nu poate functiona optim cu carne. Este ca si cum am
pune intr-o masina diesel, benzina. Motorul va merge catva timp, dar
in cele din urma va incepe sa dea rateuri, si in cele din urma se va
defecta iremediabil. Nu vedeti ca exact acelasi lucru se intampla si
cu oamenii? Se hranesc preponderent cu carne si lapte, si incep sa dea
rateuri, iar in cele din urma sfarsesc prematur sau stau prin spitale
o viata intreaga.

Dar iata si parerea specialistilor despre consumul de carne si
proteina animala:

Se spune despre carne că încarcă organismul cu energie. Cum această
energie este furnizată în special de adrenalina prezentă în ţesuturile
organice, este vorba doar de o energie simulată, nu de o energie
dinamică. Dacă aţi merge vreodată la un abator, aţi vedea şi aţi simţi
groaza prin care trec aceste biete fiinţe înainte de a fi sacrificate.
Din punct de vedere fiziologic, frica exercită presiune asupra zonei
medulare a glandelor suprarenale, declanşând producerea de epinefrină,
sau ceea ce este cunoscut sub denumirea populară de "adrenalină".
Epinefrina este un neuro-transmiţător care stimulează trecerea
energiei prin sistemul nervos către ţesuturile din organism. Aceasta
este cea care le creează consumatorilor de carne senzaţia de surplus
de energie. Totuşi, după ce ani de zile aţi consumat carne încărcată
de adrenalină, glandele suprarenale se vor uza, devenind leneşe în
producerea de neuro-transmiţători proprii. Primul efect este scăderea
tensiunii arteriale (tensiunea sistolică sub 118 este o tensiune
scăzută). Pe măsură ce vom transmite ereditar această epuizare a
glandelor suprarenale, generaţiile care vor urma pot suferi de
scleroză multiplă, boala Parkinson, boala Addison şi alte afecţiuni
neurologice care se instalează în organism ca urmare a unei lipse
cronice de neuro-transmiţători.

Hipertensiunea poate fi efectul unei epuizări funcţionale a
suprarenalelor. Dacă glandele suprarenale sunt slăbite, organismul nu
mai reuşeşte să producă steroizi (antiinflamatoarele de care avem
nevoie), deoarece carnea generează o mare aciditate (ceea ce va
amplifica şi mai mult procesele inflamatorii). Organismul va începe să
utilizeze colesterolul în locul steroizilor acolo unde este prezentă
inflamaţia. Aceasta devine o problemă extrem de gravă, deoarece în
condiţii de acidoză, lipidele se lipesc şi formează plăci "în" şi "pe"
ţesuturi.

Energia provenind din consumul de carne se poate datora şi hormonilor
de creştere cu care sunt hrănite vitele (sau alte animale), cu scopul
de a stimula creşterea rapidă. Energia trebuie întotdeauna să fie
dinamică sau celulară, nu indusă de stimulente. O sursă de energie
dinamică o reprezintă alimentele în stare crudă, care se
caracterizează prin alcalinitate, conţinut adecvat de electroliţi,
electricitate, aminoacizi, compuşi sinergici adecvaţi şi complexe
(vitamine, minerale, flavone şi altele).

CHEMARE LA ACŢIUNE

Este momentul ca oamenii să renunţe la consumul toxic de produse de
provenienţă animală, care, în prezent, au concentraţii atât de mari de
hormoni toxici, antibiotice, compuşi chimici industriali şi altele,
încât au devenit adevărate bombe cu ceas pe punctul să explodeze în
interiorul organismului. Suntem capabili să depăşim degradarea şi
toxicitatea şi să ne ridicăm cu bucurie spre vitalitatea şi curăţenia
interioară pe care numai o alimentaţie bazată pe fructe şi legume
crude ni le poate oferi. O astfel de dietă va rupe lanţurile furiei şi
deprimării, eliberându-ne şi permiţându-ne să trăim liberi în lumina
sănătăţii vibrante.

Încercaţi timp de şase săptămâni un regim fără carne şi produse din
carne şi veţi constata diferenţa pe propria piele. Una este să citeşti
despre un subiect şi să îţi formezi o opinie pornind de la o anumită
condiţionare în gândire, şi alta este să treci tu însuţi prin
experienţa respectivă.

Orice formă de viaţă transmută compuşi şi elemente în alţi compuşi şi
în alte elemente. Acest proces nu este încă pe deplin înţeles de
oamenii de ştiinţă contemporani. Organismul poate să creeze şi
creează, într-adevăr, aminoacizi din carbohidraţi şi grăsimi.
Organismul utilizează elementele constitutive ale alimentelor, în
special cele adecvate pentru utilizare biologică, în scopul de a îşi
menţine starea de sănătate şi a se regenera.

Natura are nenumărate enigme care aşteaptă să fie descoperite.
Mentalul care supra-reacţionează în permanenţă, are capacitatea de a
menţine trează atenţia şi deschiderea sufletului pentru această lume,
pe termen nelimitat. Mintea este asemenea omului care îl caută pe
Dumnezeu, nădăjduind să descopere întreg adevărul, deşi acesta se află
chiar sub nasul lui. Mintea (intelectualismul) are tendinţa de a
demonta lucrurile, încercând să înţeleagă cum sunt alcătuite. Sufletul
ştie deja cum sunt făcute lucrurile. Eliberaţi-vă de pretenţiile
intelectualiste şi bucuraţi-vă de simplitatea naturii şi a lui
Dumnezeu. Şi astfel nu veţi mai risipi energie. Transformaţi-vă într-
un consumator de hrană crudă, hrană vie, şi vă veţi bucura de
vitalitate şi de o sănătate robustă. Din acest motiv veţi fi mult mai
fericiţi.

DIETELE BOGATE ÎN PROTEINE POT PROVOCA MOARTEA

Cercetările întreprinse de câteva dintre cele mai prestigioase
instituţii de învăţământ (printre care aş aminti Simmons College şi
Harvard University, conform rapoartelor publicate în New England
Journal of Medicine şi The Archives of Internal Medicine) au
demonstrat, de atâtea ori, că proteina provenind din carne este toxică
pentru organismul uman dacă se absoarbe prin pereţii intestinali.
Acest aspect va provoca acidoză, va afecta răspunsul imunitar şi va
favoriza dezvoltarea paraziţilor. Următoarea listă rezumă ideile
abordate în secţiunea anterioară, referitoare la motivele principale
pentru care trebuie să evităm consumul de carne şi dietele bogate în
proteine.

* Structura proteinică nu poate fi utilizată ca atare de organism, ea
trebuind să fie mai întâi descompusă în elementele constitutive
simple, care se numesc aminoacizi, pentru ca organismul să o poată
utiliza. Acest proces consumă energie, în loc să o genereze.

* Prin digestia şi metabolismul proteinelor se formează numeroşi
acizi, inclusiv acidul uric (care provoacă guta), acidul fosforic şi
acidul sulfuric. Aceşti acizi au o acţiune iritantă şi inflamatoare
asupra ţesuturilor. Ei stimulează şi răspunsul nervos, ceea ce conduce
la hiper- activitatea ţesuturilor.

* Proteina este un compus de azot, cu conţinut bogat în fosfor, care,
consumată în cantităţi mari, va priva organismul de calciu şi de alţi
electroliţi.

* Proteinele generează o mare aciditate, scăzând echilibrul pH-ului
din organism. Aceasta provoacă inflamaţii ale ţesuturilor şi
degradarea lor, conducând la moartea acestora.

* Proteinele nu sunt utilizate de organism drept combustibil; ele sunt
blocuri de construcţie şi agenţi de transport. Când proteinele sunt
descompuse până la aminoacizi prin digestie, funcţia principală pe
care o îndeplinesc este creşterea şi regenerarea ţesuturilor. În afara
oxigenului, zaharurile simple reprezintă principalul combustibil de
care are nevoie organismul. Când încercăm să slăbim arzând proteine pe
post de combustibili, această activitate va genera descompunerea
grăsimilor. Din păcate, ea mai provoacă şi degradarea ţesuturilor. În
acest fel, vă puteţi distruge ţesuturile hepatic, pancreatic şi renal,
prin faptul că veţi arde blocurile de construcţie, în loc ca
organismul să utilizeze combustibilul adecvat.

* La persoanele suferind de o slăbiciune a glandelor suprarenale, o
alimentaţie bogată în proteine va obliga ficatul să producă mari
cantităţi de colesterol, care va începe să formeze plăci în întregul
organism, dar mai ales la nivelul sistemului vascular, al ficatului şi
rinichilor. De asemenea, va fi iniţiat procesul de formare a
calculozei la nivelul ficatului şi al colecistului.

* Proteinele animale putrezesc în interiorul organismului, imprimând
corpului un miros specific. Aceşti produşi de putrefacţie formează o
adevărată hazna încărcată de toxine, care se acumulează în intestine
şi ţesuturile organismului, atât în interstiţii, cât şi în celule.
Aceasta nu numai că formează un mediu de cultură propice pentru
paraziţi, însă aciditatea va produce inflamaţie care blochează
respiraţia celulară, conducând, în final, la moartea celulei.

* Consumul mare de proteine nu este adecvat speciei umane şi nici
sănătos din punct de vedere fiziologic.

* Creşterea animalelor, ca resursă alimentară, a făcut ravagii din
punct de vedere economic, ai mediului şi spiritual. Noi distrugem
practic pădurile şi zonele verzi pentru a crea noi locuri de păşunat,
ceea ce distruge planeta în multe privinţe. Creşterea animalelor
afectează producerea oxigenului necesar vieţii, diminuează protecţia
faţă de fenomenul de încălzire globală, distruge frumuseţea planetei,
limitează protecţia împotriva erodării solului, diminuează recoltele
de fructe şi legume, creşte cantitatea de produşi secundari toxici de
provenienţă animală, reduce suprafeţele cultivabile şi nivelurile de
oxigen pentru cultura cerealelor şi distruge habitatul animalelor
sălbatice. Secătuim mii de hectare de teren pentru a cultiva tone de
cereale cu care sunt hrănite bovinele şi alte animale de consum.

* Dietele pe bază de proteine conţin cantităţi excesive de epinefrină
(adrenalină), care provoacă agresivitate, furie şi eşec funcţional la
nivelul suprarenalelor celor care le consumă.

* S-a demonstrat că provoacă apariţia cancerului de colon. Sunt
suspectate şi de producerea cancerului hepatic şi pancreatic.
Acumularea de materii intrate în putrefacţie din sistemul limfatic
este cauza posibilă care declanşează formarea limfoamelor.

* S-a constatat că în comunităţile unde se consumă multă carne, durata
de viaţă este mult mai redusă. Un exemplu în acest sens îl constituie
populaţia Intuit din Alaska de Nord şi Canada, în rândul căreia media
de viaţă este de aproximativ cincizeci de ani.

* Carnea nu este altceva decât o concentrare de celule moarte sau
agonizante, trăind într-o hazna de sânge stricat, intrat în
putrefacţie. Iar oamenii numesc această hazna alimentaţie benefică.

* Carnea stimulează, irită şi inflamează organele sexuale, în special
glanda prostatei, ducând astfel la apariţia prostatitei.

* În prezent, carnea animalelor de consum este încărcată cu hormoni de
creştere, antibiotice, pesticide, erbicide, deşeuri nucleare, nivel
crescut de adrenalină şi alte substanţe toxice preluate din poluarea
atmosferică şi a solului. Toate aceste elemente sunt considerate
cancerigene. La vaci, porci şi găini, incidenţa formelor de cancer
este mai mare ca niciodată. Iar oamenii se hrănesc cu acestea. Unii
producători de carne (fermieri sau crescători de animale) şi-au
pierdut orice urmă de integritate morală şi de decenţă şi dau la tocat
vacile, porcii şi găinile bolnave şi agonizante, amestecând această
carne "moartă", adeseori "bolnavă", în hrana obişnuită a animalelor.
Toate aceste practici duc la apariţia unui maladii ca "boala vacii
nebune" sau boala "copita şi botul". Constatăm cu toţii acest lucru,
mai ales în Europa, unde crescătorii de animale îşi hrănesc vitele cu
carne provenind de la oi moarte. Vacile sunt animale vegetariene. Nici
porcii nu sunt, prin definiţie, carnivori. Aceste practici creează
acidoză şi îmbolnăvesc animalele, aşa cum îi îmbolnăvesc şi pe oameni.

* Dietele cu conţinut proteinic ridicat scad nivelul de mangan din
organism, ceea ce poate provoca spasme, convulsii, probleme de
transmitere a impulsurilor neuronale (miastenie, S.O.B., aritmie
cardiacă, inclusiv fibrilaţii, şi altele), probleme neuromusculare,
boala Parkinson şi boala Lou Gehrig.

* Carnea abundă în celule roşii moarte (hemoglobină), cu conţinut mare
de fier. Deşi fierul este un mineral, dacă este consumat în cantităţi
excesive, va deveni nociv pentru organism, mai ales fierul ionizat (nu
fierul de provenienţă vegetală). Toxicitatea fierului va produce o
multitudine de reacţii organice, printre care se numără:

- scăderea nivelului de crom (necesar în afecţiunile legate de
transferul de insulină);

- scăderea nivelului de zinc (necesar în producerea insulinei şi a
energiei);

- lezarea ţesuturilor hepatice, pancreatice şi renale;

- scăderea nivelului de calciu şi a absorbţiei şi utilizării
calciului;

- creşterea nivelului de sodiu (ceea ce va produce edeme);

- creşterea nivelului de azot şi de fosfor (ceea ce va spori acidoza);

- ameţeli, tulburări de echilibru şi stări spastice datorate scăderii
nivelului de mangan;

- consumul de carne duce la creşterea tensiunii arteriale, prin
retenţie de apă şi coagularea lipidelor;

- consumul de carne asociat cu aportul suplimentar de vitamina C
intensifică asimilarea fierului, conducând astfel la creşterea
toxicităţii fierului;

- consumul de carne roşie este asociat cu creşterea compuşilor de tip
N-Nitroso din culturile de bacterii intestinale, care pot produce
cancer de colon;

- consumul de carne este recunoscut a fi cauza principală care conduce
în mod direct la degradarea danturii.

Acestea sunt doar câteva exemple ale cauzelor care duc la distrugerea
rasei umane ca urmare a consumului ridicat de proteine animale.
Trezeşte-te şi bucură-te de viaţă fără produse animale. Corpul îţi va
fi recunoscător pentru ceea faci pentru el, fiindcă va scăpa de
mirosul neplăcut şi va vibra de sănătate. Iubiţi-vă planeta şi
animalele alături de care convieţuim.

PROTEINĂ COMPLETĂ SAU LEGENDĂ COMPLETĂ?

Ideea că organismul uman ar avea nevoie de hrană bogată în aminoacizi
"compleţi" sau "proteine complete" este o mare poveste. De mulţi ani
ne luptăm cu aceste informaţii eronate. În principal, acestea încearcă
să vă convingă că dacă nu consumaţi la fiecare masă alimente care
conţin toţi aminoacizii esenţiali, nu veţi dispune de elementele
necesare creării unei "proteine complete" şi, prin urmare, organismul
va suferi de carenţă de proteine. Acesta este principalul argument în
sprijinul consumului de carne şi de produse lactate sau al consumului
de produse din soia, fasole şi făină albă. Gândiţi-vă totuşi la
următoarele aspecte:

* În ce constă alimentaţia unui cal, a unui elefant sau a unei vaci?
Sunt animale erbivore, iar forţa lor este binecunoscută. Regimul lor
alimentar constă în exclusivitate din iarbă şi masă vegetală. Dacă ar
avea nevoie de atât de promovata "proteină completă", probabil că şi-o
procură din plante.

* Iarba formează 70-80% din alimentaţia urşilor grizzly. Urşii nu
mănâncă multă carne. Dacă totuşi o fac, în general ei caută structuri
lipidice (şi nu proteinice). Urşii sunt omnivori.

* Oamenii sunt specia superioară de pe scara evoluţiei, încadraţi în
clasa frugivorelor, ceea ce înseamnă că organismul uman nu a fost
conceput pentru a consuma carne.

* Adepţii consumului de alimente crude, care au o dietă echilibrată
constând din fructe, legume şi nuci, nu suferă niciodată de carenţe de
aminoacizi necesari pentru menţinerea sănătăţii. Dimpotrivă,
aminoacizii de provenienţă vegetală sunt încărcaţi cu mai multă
energie şi mai uşor de descompus şi de utilizat de organismul uman.
Digerarea cărnii, în vederea extragerii aminoacizilor din componenţa
sa, presupune declanşarea unor procese mai radicale, care vor priva
organismul de energie. Celălalt aspect important este că proteinele
provenind din carne produc reacţii acide în organism, mărind şi mai
mult acidoza, în timp ce produsele vegetale produc reacţii alcaline,
reducând astfel acidoza.

Organismul uman are nevoie de hrană vie pentru a fi viu. Dacă
elementele nu provin din fructe, nuci şi legume organice, proaspete,
atunci nu aveţi nevoie de ele! În plus, obiceiul de a mânca ţesuturi
alterate, putrede şi moarte - inclusiv celulele moarte ale sângelui
intrat în descompunere - nu este un obicei sănătos.

Prin însăşi constituţia sa, organismul uman nu a reuşit să se adapteze
la noile condiţii de viaţă, în noul mediu artificial care a înlocuit
mediul natural. Rezultatul este permanenta luptă dintre om şi mediul
în care trăieşte. Iar efectul acestui dezacord este degradarea
generală a corpului uman, ale cărei simptome au primit numele de
boală.

Profesor Hilton Hotema, Man's Higher Consciousness (Conştiinţa
Superioară a Omului)

Sper acum va v-ati convins si ati invatat ca omul trebuie sa se
hraneascu cu legume, fructe, ierburi, seminte si nuci, si nu cu carne
si lapte.

Parerile specialistilor expuse mai sus sunt regasite in cartea dr.
Robert Young, precum si in cartea "Sa traim sanatos fara toxine"
scrisa de dr. Robert Morse. Acesta din urma carte o avem disponibila
in format electronic, o putem oferi celor interesati prin e-mail, va
rog sa ne contactati daca doriti cartea.

Sursa: http://www.alcalinizare.ro/carne.php

Gastric Acid

Gastric Acid

Gastric acid is produced by parietal cells (also known as oxyntic cells) in the stomach. Its secretion is a complex and energetically expensive process. Parietal cells contain an extensive secretory network (called canaliculi) from which the gastric acid is secreted into the lumen of the stomach. These cells are part of epithelial fundic glands in the gastric mucosa. The pH of gastric acid is 2-3 in the stomach lumen, the acidity being maintained by the proton pump, a H+/K+ ATPase. The parietal cell releases bicarbonate into the blood stream in the process, which causes the temporary rise of pH in the blood, known as alkaline tide.

The resulting highly acidic environment in the stomach lumen causes proteins from food to lose their characteristic folded structure (or denature). This exposes the protein's peptide bonds. The gastric acid also activates pepsinogen into pepsin - this enzyme then helps digestion by breaking the bonds linking amino acids, a process known as proteolysis. . In addition, many bacteria cannot survive in such an acidic environment, preventing bacteria found in foods from infecting the body.

Niciun comentariu: