Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

sâmbătă, ianuarie 21

Stârpirea generalului Burian, şeful Poliţiei politice a preşedintelui Băsescu



 

 

 

Biroul Senatorului Valer Marian

Grupul parlamentar: PSD

Circumscripţia electorală: Satu Mare

  Satu Mare Piaţa 25 Octombrie nr. 1 et. 8 cam. 9

  Telefon /fax: 0261 710088

 

 

Declaraţie de presă

 

Stârpirea generalului Bur(u)ian,

şeful Poliţiei politice a preşedintelui Băsescu

 

 

Generalul Alexandru Burian a fost promovat adjunct al directorului Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), pentru activitatea de informaţii, în anul 2005, după câştigarea alegerilor prezidenţiale de către Traian Băsescu. Născut în 1956 şi originar din Baia Sprie judeţul Maramureş, Alexandru Burian a absolvit Şcoala de ofiţeri a Ministerului Apărării Naţionale de la Sibiu, după care a urmat Academia Politică din cadrul Academiei Militare Generale. Înainte de 1989 a devenit mare politruc în Armată, în calitate de activist plătit al CC al UTC. Între 1991- 1999 a activat în cadrul Direcţiei de Informaţii Militare a Ministerului Apărării Naţionale, iar în 1999 a fost promovat, pe filiera PNŢCD Maramureş, locţiitor al chestorului Virgil Ardelean , directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (denumită ’’ doi şi un sfert ’’) a Ministerului de Interne. După ce a fost promovat la SPP, unde coordonează activitatea de informaţii în calitate de adjunct al directorului Lucian Pahonţu, generalul Burian a devenit unul din oamenii cei mai de încredere ai preşedintelui Traian Băsescu din serviciile secrete, alături de generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii (şeful de facto al principalului serviciu secret din România). Sub coordonarea sa, o parte importantă a SPP s-a transformat în ’’poliţie politică ’’ în serviciul şefului statului, prin care acesta îşi urmăreşte şi controlează adversarii politici, îşi pune în aplicare planurile diversioniste şi exercită influenţă în beneficiul său şi al PDL.

            În ultimii ani, generalul Burian a fost acuzat de massmedia că a constituit în cadrul SPP o unitate conspirată de poliţie politică , denumită ’’ Zeus’’, în beneficiul preşedintelui Traian Băsescu, care reuneşte specialişti din diverse domenii detaşaţi de la alte servicii secrete,inclusiv specialişti în interceptări. Sediul acestei unităţi secrete este în Palatul Parlamentului şi se bănuie că aceasta a realizat înregistrarea discuţiilor în Comisia de anchetă a Elenei Udrea şi difuzarea selectivă a unor fragmente. Ex-colonelul SPP Mircea Găinuşe, care a activat la Secţiunea de Documentare Informativă, i-a adresat ,în 2009 , scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, prin care i-a semnalat că  în general în SPP şi în special în unitatea Zeus au fost integraţi ofiţeri din fosta Securitate, specializaţi în poliţie politică.

            Conform unui memoriu transmis de ofiţeri din SPP, generalul Alexandru Burian are ca principal executant pe colonelul Costin Nedelea transferat de la SRI, cu ’’ binecuvântarea’’ generalului Florian Coldea. Costin Nedelea a absolvit Facultatea de Energetică şi este căsătorit cu fiica unui fost ofiţer de Securitate care a activat în DIE. A fost încadrat în SRI ca urmare a intervenţiilor făcute de socrul său, fără a îndeplini toate criteriile de selecţie. După trei zile de la transferarea sa la SPP, a participat la examenul de ocupare a funcţiei de şef al unităţii informative din SPP, pe care l-a câştigat , cu toate că nu cunoştea specificul şi misiunile SPP, iar experienţa sa în muncă informativă era inexistentă, întrucât în SRI a activat ca şef de cabinet al generalului Ionel Marin, fost adjunct al directorului SRI, şi în cadrul Oficiului pentru Apărarea Secretului de Stat.

            În urma dispoziţiilor date de generalul Burian şi colonelul Nedelea, ofiţerii  aflaţi în subordinea lor îşi depăşesc competenţele, încălcând  Constituţia şi legile privind siguranţa naţională, în sensul că se preocupă şi culeg informaţii despre anumite personalităţi politice îndeosebi din opoziţie dar şi care deţin funcţii în actuala guvernare (lideri de partide, parlamentari, miniştri ş. a.). Pentru a-şi atinge scopul au creat structuri conspirate, astfel că organizarea unităţii informative a SPP a devenit foarte încărcată. Ofiţerii conspiraţi ai SPP sunt infiltraţi în partide politice , în mass-media, în aparatul administrativ al Parlamentului şi al Guvernului şi chiar în SPP.Generalul Burian manifestă interes în obţinerea de informaţii despre adversarii politici ai preşedintelui Traian Băsescu, despre situaţia din instituţiile administraţiei locale(primării, consilii judeţene) conduse de partide adverse ale PDL, despre persoane fizice sau juridice care sponsorizează activităţi electorale şi conexe acestora, precum şi informaţii de la personalul SPP care asigură paza şi protecţia demnitarilor în legătură cu întâlnirile realizate şi discuţiile purtate sau cu mediile frecventate de aceştia. În acest scop a avut loc o avalanşă de angajări de cadre , în special în teritoriu, care să-şi arate devotamentul şi sprijinul total în susţinerea informativă  în zonele respective a actualului preşedinte şi al partidului care îl susţine. Astfel, generalul Burian a avut în vedere acoperirea unor judeţe în care controlul politic al PDL nu se ridică la nivelul aşteptărilor ( Maramureş, Harghita, Covasna, Tulcea , Vrancea, Prahova, Constanţa, Timiş, Alba). Marea majoritate a noilor angajaţi provin din MAI şi MApN şi au fost colaboratori ai lui Burian în perioada în care s-a aflat în conducerea DGIPI, ca prim-adjunct al chestorului Virgil Ardelean , fiind ademeniţi cu funcţii şi dotări logistice deosebite (autoturisme, telefoane mobile, IT etc).În acelaşi timp , mai mulţi ofiţeri de informaţii din SPP, care nu prezentau încredere , au fost constrânşi de generalul Burian să se pensioneze, cu toate că nu îndeplineau condiţiile de vârstă, aveau rezultate foarte bune şi nu săvârşiseră abateri disciplinare.

            Urmând dispoziţiile şi indicaţiile generalului Burian, ofiţerii unităţii informative a SPP au devenit spaima serviciului, la ora actuală starea de spirit a SPP caracterizându-se printr-o neîncredere absolută a cadrelor, unele în celelalte.Generalul Burian, colonelul Nedelea şi alţi ofiţeri din subordinea acestora beneficiază de sporuri ilegale de salarii, primul încasând peste 100 milioane lei lunar, iar cel de-al doilea aproximativ 90 milioane lei. Drept răsplată pentru serviciile aduse în materie de poliţie politică, colonelul Nedelea a fost avansat general cu o stea de către preşedintele Traian Băsescu în ajunul Zilei Naţionale a României din acest an. Drept răsplată pentru serviciile aduse pe teme de poliţie politică, colonelul Nedelea a fost avansat anul trecut general cu o stea de către preşedintele Traian Băsescu  (în ajunul Zilei Naţionale a României). În perioada de când activează în SPP, generalul Burian si-a sporit considerabil şi dubios averea : o vilă în Bucureşti, o vilă în localitatea natală Baia Sprie, mai multe conturi şi autoturisme de lux.

            Conform unor subalterni, menţinerea generalului Burian în funcţia de adjunct al directorului SPP este surprinzătoare în condiţiile în care acesta nu s-a evidenţiat decât prin brutalitate, aroganţă, primitivism, pălăvrăgeală şi lăudăroşenie, mai ales la băutură , adică foarte des. Probabil aceste ’’calităţi ’’ îi sunt apreciate de preşedintele Băsescu. Burian are, de altfel, obiceiul să se laude că este prieten de pahar cu preşedintele Băsescu şi că-l are la mână pe şeful său, generalul Pahonţu, întrucât este la curent cu multe afaceri ale acestuia  din perioada când era şef la Jandarmerie, iar el era prim-adjunct la DGIPI. Burian face mare caz şi de legăturile sale cu masoneria şi cu Gheorghe Florea, zis ’’Bebe Bragadiru’’, fost manager al fabricii de bere Bragadiru şi patron al fostului club de fotbal Rocar Bucureşti, mare maestru mason de rit Memphis (Otopeni), din care face parte şi adjunctul şefului SPP. Burian se mândreşte şi cu relaţiile pe care le are cu anumiţi oameni de afaceri ( inclusiv cu patroni de presă), cu politicieni ( îndeosebi cu parlamentari PDL), cu generali şi alţi ofiţeri superiori de armată, poliţie, SRI,DGIPI, jurnalişti de investigaţii (inclusiv cu redactori şefi), despre care afirmă că îi exploatează în orb ca surse de informaţii. Lista acestora fiind destul de lungă, o voi prezenta cu altă ocazie.  

            Solicit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Agenţiei Naţionale de Integritate să efectueze cercetări asupra sporurilor salariale încasate de generalul Alexandru Burian, în calitate de adjunct al directorului SPP, precum şi asupra averii dobândite de acesta.

            Solicit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să declanşeze urmărirea penală împotriva generalilor Alexandru Burian şi Costin Nedelea pentru săvârşirea de infracţiuni de abuz în serviciu contra siguranţei naţionale prin activităţile de poliţie politică efectuate de unitatea informativă din SPP. 

 

 

  Satu Mare,                                                Senator

  18.01.2012                                             Valer Marian                   

                   

 

   Vicepreşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor,

combaterea corupţiei şi petiţii din Senatul României

 

 

PS1: Aşa cum am arătat recent într-o declaraţie de presă, în urma unor declaraţii şi interpelări critice la adresa unor oameni cheie ai preşedintelui Traian Băsescu din importante instituţii ale statului (primul adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea, ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, ministrul Apărării Naţionale, generalul Gabriel Oprea, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi) am fost supus la unele proceduri din arsenalul SRI şi SPP, inclusiv la Control Tehnic Operativ Total (CTOT) pe motive de siguranţă naţională, care constă în filaj permanent şi interceptarea tuturor convorbirilor telefonice şi ambientale. Totodată, fetiţa mea, în vârstă de 11 ani, şi mama mea, o femeie simplă de la ţară, pensionară, văduvă şi bolnavă, au primit ameninţări telefonice cu moartea.

Mânat de aceste motive, am avut zilele trecute o întâlnire de debriefing (destăinuire, descărcare, în limbajul serviciilor secrete) cu părinţii generalului Florian Coldea, la domiciliul acestora din comuna Târnova (la marginea satului cu acelaşi nume) judeţul Arad. Le-am bătut la poartă, m-am prezentat, am fost invitat cu insistenţă şi cu ospitalitate în casa lor şi am fost îmbiat cu cafea, pălincă, vin, cârnaţi de porc, dar am preferat un ceai. Părinţii şefului SRI nu m-au lăsat să plec fără o sticlă de un litru de palincă proprie de foarte bună calitate. Am povestit şi ne-am destăinuit multe, dar nu am intenţia să dau publicităţii discuţiile purtate în prezenţa unui martor ocular, prietenul şi consilierul meu Eduard Ovidiu Ohanesian. Am remarcat nu numai ospitalitatea ci şi omenia şi bunul simţ al părinţilor generalului Coldea. Mi-au spus că şi copiii lor au fost elevi şi studenţi cuminţi şi silitori (chiar premianţi) şi cu frica lui Dumnezeu.

I-am căutat şi pe părinţii generalului Burian, care au avut domiciliul în oraşul Baia Sprie (pe strada Pietrosului) judeţul Maramureş. Am aflat de la vecini că au decedat şi că au fost oameni foarte muncitori şi primitori. Pe bătătura părintească, la marginea oraşului Baia Sprie, în apropierea Munţilor Gutâi, generalul Burian şi-a înălţat o vilă pompoasă, cu acareturi arătoase, în care locuieşte şi o soră de-a sa. Vecinii lui Burian ne-au spus că şi acesta a fost un copil cuminte şi silitor. Ne-au povestit inclusiv cum îngurgita laptele de capră şi apoi pălinca de prune.

M-am întrebat firesc cum au putut fi convertiţi sau pervertiţi generalii Burian şi Coldea de o minte diabolică, de un spirit malefic ca Traian Băsescu.  Dumnezeu să le binecuvânteze părinţii şi să-i ierte pe fiii lor. Care ştiu (şi ştim şi noi) ce fac şi desfac. La despărţire, le-am dat  părinţilor generalului Coldea respectiv vecinilor generalului Burian câte o carte de vizită, spunându-le că pot să mă sune oricând, dacă au nevoie de vreun ajutor (gândindu-mă mai ales la asistenţă juridică pentru fiul respectiv vecinul lor).

 

PS2: Potrivit vecinilor, numele părinţilor generalului Burian este Buruian, dar acesta a renunţat în actele de stare civilă la un „u” (probabil pentru a nu suna buruienos).. Părinţii generalului Coldea îi spun acestuia Florin, dar fiul lor se prezintă sub prenumele Florian (considerat probabil mai domnos).

 

PS3: Ofiţerii patrioţi din SPP mi-au transmis că la recentele proteste din Capitală au fost omniprezenţi colegii lor diversionişti din unitatea Zeus.

 

 

Foto atasate - Barlogul generalului Burian de la poalele muntilor Gutai

 

 

 


Niciun comentariu: