ei exploatări. De ce?Sarea lor era fără iod! Fără iod in alimentaţie
e jale!
"Ca sarea în bucate", spune povestea, ca măsură a iubirii! Mesajul e
mai actual ca niciodată si e singura poveste de acest fel de pe
Pământ! Dar l-au modificat!!!
Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, dăunează grav sănătăţii! "Ăsta"
avertisment medical, nu Petre Ispirescu!
Să luăm cuvânt cu cuvânt: exces, sare, zahăr.
Ce înseamnă exces? La prima citire, prea mult, dar raportat la ce? La
masa corporală?
Între corpul unui copil de 20 de kilograme şi cel al unui adult de
120, e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces, sau să
recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi.
Între cel de la munte care bea apă puternic magnetizată şi aproape
pură şi cel de la şes care primeşte apa cea mai infectă, cel de la
munte va solubiliza si elimina mult mai repede substanţele!
De fapt cui se adresează televiziunile cu aceste spoturi? Că nu suntem
toti la fel! Suntem unici doamnelor si domnilor, cu organele noastre,
cu metabolismul nostru, cu stilul de viaţă, cu totul, fiecare e unic
în felul său!
Şi nici nu avem aceeaşi grupa sanguină! RH*-ul - purtătorul de oxigen
din sange, difera de la un individ la altul! Unii au
predominantCuprul*(-) alţii - cei mai multi - Fierul (+) !
Sarea! Orice reacţie a apei cu sarea produce căldură! Iar sarea
formează pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de 11 000
de ori viteza transferului informaţional către creier!!! Hmmmm!
Intuiţia îmi spune că ăsta e scopul lor: să devenim legume! La muncă
şi înapoi acasă, la televizor. Unde ni se repetă zilnic prostiile
astea: excesul de sare zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătaţii!
Dar excesul de alcool tutun şi medicamente? Nu e mai periculos? Ba da!
Dar aduce profituri imense, accize şi taxe! La nivel mondial! Şi e
bine să ai cat de multe legume în sistem ! Pentru ca "legumele" îşi
plătesc taxele.la zi !
Amintiti-va! Ce recomandari face medicul prima data unui pacient in
spital? Ii schimbă regimul alimentar, fără sare. adică taie legăturile
informaţionale cu creierul, ca să poată trimite medicamentele peste
tot. Amorţeşte creierul pentru că altfel, acesta, ar reacţiona imediat
la chimicalele administrate! Ar declanşa alergii!
Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii!
Vorbim de zaharul natural din fructe, sintetizat de natura cu ajutorul
apei! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine. naturala!
Glucoza participă direct la formarea acidului dezoxiribonucleic
(ADN)* !!! Adică a evoluţiei dvs.!
Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentrarea vin din
zaharurile naturale ! Şi la fel si evoluţia dv. genetică !
Grăsimile?! Să vedem ce spun studiile: colesterolul ajută la formarea
membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi
în ovare; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma
transformării de către ficat în acid biliar. Nivele joase ale
colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia
depresiei, comportamentului violent, sinucidere, creşterea riscului de
infarct miocardic şi mai ales o slabă funcţionare a sistemului
imunitar.
În trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de
colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe
decilitru de sânge, era considerat normal. (JAMA 2001; 285:2486-2497).
Asta până când, cei de la OMS, au hotărât să schimbe normele! Să le
coboare la 200! Imediat, au apărut 36 de milioane de "bolnavi" şi 4,3
de miliarde de dolari pe an, câştig, dintr-un foc! .
Între "ştiinţa" unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a
ales Intuiţia! Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte!
Din Romanul Apa - secretul vietii Dan Scriban ian.2010
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu