Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

miercuri, decembrie 5

Iata cine ar trebui sa fie ministrul integrarii la Bucuresti



Cravcenco moldoveanul, eroul filmuleţului, este un fel de "pedagog de şcoală nouă" caragialesc. Dar dacă Marius Chicoş Rostogan exaltează metoda pedagogică pretins progresistă, apoi Cravcenco al nostru e obsedat de ideologie naţionalistă şi ură etnică, pretins progresiste şi acestea. Dacă Rostogan însă dialoghează cu "şcolerii" săi cel puţin formal, apoi proful moldovean se foloseşte mai ales de arta monologului, pe care o consideră poate "o metodă pedagojică moghernă".




Strigarea catalogului, cu ofense şi înjurături
Dar ce s-a întâmplat totuşi? Trebuie, v-o spun de la bun început, să ai nervi tari pentru a asculta până la urmă cele 20 de minute de strigare a listei elevilor după catalog, intercalate cu toate porcăriile şi injuriile posibile, vărsate peste capul bieţilor adolescenţi. "Silenţium, măgarilor!", "meri la loc, prostovane", "închide gura, boule, că-ţi intră musca" sunt ciripit nevinovat de păsări - de faţă cu canonada bubuitoare a retoricii lui Cravcenco.
"Tu eşti un mucos de 15 ani. Dar eu am 65 de ani trăiţi pe acest pământ, tâmpit nenorocit ce eşti!  …Nu o să mă înveţe un mucos ca tine ce viziuni asupra lumii trebuie să am! Vă mai repet: Rusia e un agresor mondial! Unde a călcat cizma rusească, acolo a şi rămas! În ţările baltice ruşii îs alungaţi, doar aici vă mai rabdăm… Ce mai aştepţi?! Ca să te trimit de la gara de nord cu valiza goală şi cu obielele murdare înapoi în Rusia?.. V-aţi întins chiloţii nespălaţi peste tot. Aţi transformat oraşul într-o porcărie… V-aţi îngrăşat aici, pe pământ moldovenesc. Porcilor! Velicoruşi căcăcioşi!
Lasă că vă învăţăm noi!.. Sunteţi la ultima suflare… Încetaţi să mai nechezaţi, dobitoacelor!.. Închide botul tău puturos, animalule! Las'că te întalnesc eu pe tine în oraş, să vezi ce primeşti!"
Toate vorbele astea răsună în măreaţa limbă rusă. Dar în discursul profesorului de geografie sclipesc şi câteva perle din dulcea limbă românească: "crucea mă-tii, dumnezeul mă-tii, lepădături."

Niciun comentariu: