Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

marți, august 14

Enigme daltuite pe o cruce



 



Pe pantele vaii dintre satele Sfintul Gheorghe, Daita si Frasin, din judetul Giurgiu, o cruce uriasa poarta pe ea inscrisuri si simboluri ciudate. Nimeni nu a stiut sa ne spuna cine a ridicat-o sau de cind vegheaza tacuta zarile.

 

 

 

O poveste straveche

 

Istoria crucii, in general, este una inca neelucidata si deseori se fac confuzii intre aceasta si Sfinta Cruce pe care a fost rastignit Iisus Hristos. Unii cercetatori ii atribuie origine latina (nu romana!), "crux", acesta fiind insa doar un stilp vertical, fara "patibulum", adica fara brate. Pe cruce erau executati osinditii la moarte. In istoria dacilor crucea exista cu multe mii de ani inainte de crestinism, ea insemnind cerul si pamintul, rasaritul si apusul (viata si moartea), centrul acesteia fiind centrul universului, soarele, pe care dacii il adorau. La inceput, dupa rastignirea lui Iisus, crucea a aparut la crestini fara corpul Mintuitorului pe ea, motivul fiind acela ca "nu putea fi crucificat a doua oara". Mai tirziu a fost o cruce cu nestemate, purtata in spate de un tinar, linga care s-a desenat apoi un miel, simbolul sacrificiului. Abia in anul 691, la Sinodul Trullanic, s-a acceptat prezentarea unui tinar anonim pe cruce si scoaterea mielului. In secolul al X-lea, cind s-a renuntat la executia prin crucificare, a aparut crucifixul (crux + fingere = prins pe cruce), cu Mintuitorul pe el. La inceput acesta era imbracat cu haine, nu avea barba si nici urme de rani singerinde. Acestea au fost pictate pe parcurs. Crucea de care va vorbim noi, la care echipa noastra, din care a facut parte si dl Gheorghe Cohal, a ajuns in ziua de 22 februarie 2006, condusa de dna prof. Elena Gingavu, nu are nimic din toate acestea, este din piatra si are pe ea o multime de semne, simboluri si inscrisuri.

 

 

Mesaje sapate in roca

 

Crucea are 2,90 metri inaltime, bratele sint si ele de 1,26 metri, grosimea este de 37 cm, iar latimea partilor variaza intre 38 si 58 cm, constructia avind probabil peste o tona greutate. Din virf si pina in pamint, pe absolut toate fetele, sint insiruite sute de litere intr-un alfabet necunoscut. In carnea de piatra sint insa incrustate si multe simboluri, carora specialistii pe care i-am consultat le-au dat interpretari diferite, uneori contradictorii. "Au fost facute de frumusete", ne-a spus un arhitect, in vreme ce un preot ne-a lamurit ca "IHXC" insemna „Iisus Nazareteanul, unsul lui Dumnezeu", iar inscriptia NIKA se traduce prin Victorie. Aceste inscrisuri au aparut insa la peste 300 de ani dupa domnia lui Alexandru cel Mare (356-323 i.H.), caruia Dumnezeu i-a aratat pe cer o cruce, semnul sub care va obtine victoria in lupte. Dar pe crucea din Giurgiu se gasesc incrustate si alte simboluri, din care nu lipsesc soarele dacic si pentagrama magica, iar despre textele de pe ea nici unul dintre cei pe care i-am intrebat nu a formulat o parere clara, daca literele respective sint chirilice sau ebraice. Cercurile sapate in piatra au si ele dimensiuni ce par a nu fi deloc intimplatoare. Interpretate de numerologi specializati, ele "vorbesc" de sistemul solar si de Univers. Cautind descifrarile fiecarui semn in parte ne-am intrebat cine a ridicat-o si ce a vrut sa ne transmita?

 

 

 

Comunicari cifrate

 

Cercul cu diametrul de 19 cm, numar care in tarot este lama lui Hermes, spune ca "Lumina este un foc electric pus de natura in slujba vointei. Ea il lumineaza pe cei ce stiu sa o foloseasca, dar zdrobeste pe cei ce abuzeaza de ea". Urmatorul diametru, de 20 cm, inseamna si el ceva foarte precis:
"Orice vointa care lupta impotriva elementelor divine este respinsa de eterna ratiune". Cercul de 21 cm se traduce prin: "Imperiul lumii apartine imperiului Luminii, iar imperiul Luminii este tronul vointei", iar cel cu 22 cm inseamna: "Cind iti creezi fantome dai nastere vampirilor, cine se lasa in voia greselilor devine prada lor". Se pare ca cei care le-au facut erau detinatorii unor invataturi extrem de precise despre ceea ce inseamna cu adevarat divinitate. Dar nu este numai atit. Numarul 19 inseamna "forta", 20 "eremitul", adica post, gindire profunda la cele sfinte, 21 este "poarta norocului ", 22 "justitia ", 23 "spinzuratul", 24 "moartea", 26 "diavolul' si 28 "imparatul ". Legate intre ele pot fi citite ca "daca ai forta si gindesti profund la cele sfinte, vei avea norocul sa treci de justitia de dupa moarte, vei scapa de diavol si vei ajunge la Imparat". Mesajele sint mai mult decit clare si chiar daca mesterii care au executat lucrarea nu au stiut toate acestea, cu siguranta cei care au proiectat-o erau detinatorii unor mari secrete. Cifra 19 inseamna in numerologie 1 + 9 = 10 = 1+ 0 = 1, care este cifra Soarelui, 20 este 2+0=2, care este Luna si tot asa ajungem sa avem, prin niste cifre ascunse, intregul sistem solar, dar si numarul 69, yin si yang-ul chinezesc, uniunea spiritului cu materia. Adunate intre ele, numerele respective ne dau 138, inaltimea piramidei lui Keops, iar inmultite au ca rezultat 25.960, un numar apropiat de anul lui Platon sau de anul galactic, incheierea miscarii de precesie, cind in viata Terrei se vor produce schimbari cu totul deosebite.

 

 

 

Simboluri uluitoare

 

Pe fata crucii, in mijloc, se afla soarele dacic cu o rozeta ce pare a fi cea a punctelor cardinale. Nu sint insa nici opt, nici sase petale, ci numai cinci. {ase ar fi simbolizat viata, cinci, cu o petala indreptata direct in jos, insemnind insa moarte. Asadar crucea a fost ridicata pentru unul sau mai multi morti. In partea de sus a fiecarui cerc se afla sapat un pumnal. Nu este insa unul oarecare, ci unul dacic, asa cum se vede, comparindu-l cu cel gasit in alt sit arheologic. Marea surpriza vine insa de la un cerc care are un semn sapat in el, caruia nimeni nu i-a gasit o interpretare. Acesta a fost gasit desenat si pe peretii interiori ai unei grote, la Nucu, comuna Bozioru, judetul Buzau, dar vechimea desenelor rupestre de acolo este apreciata la peste 4000 de ani. Crucea de la Giurgiu este insa mult mai noua, poate are 400-700 de ani. Cum de exista aici acel semn din grotele de la Nucu, ce reprezenta in urma cu sute sau mii de ani si ce ni se comunica prin el? {i mai surprinzator este faptul ca un simbol asemanator se regaseste pe mult cunoscutul Calendar aztec, descoperit in 1790 in Mexico City. Cautind in continuare dezlegarea acestor mistere, ne-am amintit de cuvintele scrise de Mircea Eliade in Sacrul si Profanul : "Pentru omul religios, moartea nu intrerupe cursul vietii, ci este o alta modalitate de existenta umana. Templele nu sint decit replici ale Muntelui Cosmic si constituie deci legatura, prin excelenta, intre pamint si cer". Poate tocmai acest adevar au vrut sa ni-l comunice, peste timp, cei ce au ridicat enigmatica cruce de la Sfintul Gheorghe – Daita, Giurgiu.



 

Niciun comentariu: