Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

joi, mai 17

Noutati in domeniul tehnico-militar



 

 

 

 

PENTRU BAIETI SI NU NUMAI.

 

"Cui ii mai place armata sau....isi mai aduce aminte de ea, Cateva imagini interesante din toate taberele care......conteaza. Dar la inceput si o veste autohtona."

Prima puşcă de asalt integral românească, produsă la Cugir, se află în teste la militarii din străinătate

Fabrica de Arme Cugir a finalizat prima puşcă de asalt de concepţie integral românească, arma fiind în prezent testată de soldaţii români în teatrele de operaţiuni, iar din toamnă uzina ar putea realiza primele 60.000 de produse pentru dotarea Armatei Române, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poza nu reprezinta noua arma de asalt romaneasca

Directorul Companiei Naţionale ROMARM, Vasile Crişan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că specialiştii de la Fabrica de Arme Cugir au finalizat prima puşcă de asalt la standarde NATO, precizând că arma este “o concepţie sută la sută românească”. Crişan a spus că puşca de calibru 5,56 X 45 milimetri respectă standardele NATO şi, ca element inedit, este ambidextră, putând fi folosită de soldaţi atât cu mâna dreaptă, cât şi cu stânga.

El a afirmat că Fabrica de Arme Cugir a finalizat deja primele zece arme pe care le-a trimis pentru testare la Ministerul Apărării Naţionale. “Am terminat zece produse. În prezent se află la MApN, unde arma este supusă unor teste NATO (…) Armele sunt trimise în teatrele de operaţiuni unde soldaţii noştri, militarii Armatei Române, desfăşoară activităţi, misiuni de luptă şi le supun unor încercări reale”, a spus directorul general al ROMARM.

Vasile Crişan a afirmat că, după ce testele vor fi terminate, Fabrica de Arme Cugir va începe, cel mai probabil din toamnă, să lucreze la prima comandă de 60.000 de produse pentru dotarea Armatei Române.

Conducerea Fabricii de Arme din Cugir anunţa, anul trecut, că unitatea lucrează la producerea prototipului unei arme de asalt cu muniţia aferentă, realizată la standarde NATO, cu care ar putea fi dotată în anii următori Armata Română.

Directorul Fabricii de Arme Cugir, Horea Suciu, declara, în luna mai a anului trecut, că fabrica a încheiat un acord de colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale, în baza unui program naţional, prin care realizează prototipul unei arme de asalt calibrul 5,56X45 milimetri cu muniţia aferentă, care să îndeplinească standardele NATO.

Suciu spunea că primele prototipuri ale acestui produs militar ar trebui finalizate până la sfârşitul anului 2011, iar noua armă ar putea înlocui actualele AKM-uri aflate în dotarea Armatei Române. El afirma că arma este realizată pe scheletul vechiului AKM, dar este îmbunătăţită, având dotări şi caracteristici conform standardelor NATO. Potrivit sursei citate, noua armă de asalt este realizată în totalitate la Fabrica de Arme Cugir, ea fiind la acea dată în fază de testare, iar testele se realizau atât în laboratoarele fabricii, cât şi la Academia Naţională de Tehnică Militară.

Tot atunci, Radu Roşianu, administratorul special al UM Cugir şi al Fabricii de Arme Cugir, declara că producerea unei noi arme de asalt la Cugir ar putea însemna pentru Fabrica de Arme comenzi de câteva zeci de mii de bucăţi pe o perioadă de câţiva ani, dacă se va decide dotarea Armatei Române cu această armă.

Fabrica de Arme Cugir s-a format în 2004 prin divizarea Uzinei Mecanice Cugir, societatea preluând o parte din producţia de armament şi fiind o filială a Companiei Naţionale ROMARM SA. Fabrica are în prezent 655 de angajaţi şi este specializată pe producţia de armament şi muniţie pentru infanterie.

Mediafax-ul spune ca asa ar arata (erata)noua arma de asalt. E frumoasa si sper sa fie asta! Acum dati-va si voi cu presupusul…

Si o poza mai veche de sit-ul Academiei Militare, trimisa de Marius, poate un prototip de lucru, ca prea seamana cu AKM-ul clasic, iar Cugirul zice ca asta noua este 100% romaneasca…

UAV-uri construite in Romania

Iata cele trei modele de avion fara pilot construite in Romania: IAR-T construit de INCAS, ARGUS S si ASRGUS XL construite de INAV SA. Ar fi interesant de stiut daca Ministerul Apararii sa aratat interesat de aceste proiecte, stiuta fiind cererea de astfel de sisteme de supraveghere in Irak si Afganistan acolo unde trupele noastre utilizeaza SHADOW 600, un sistem performant dar destul de scump.

IAR-T

greutate maxima 20 kg

viteza maxima 180 km/h

enduranta 30 minute

motor 4,1hp/10000 rpm

raza actiune max. 10 km

sistem video in timp real

Argus S

Argus SARGUS S este un avion fara pilot, conceput in principal pentru misiuni de supraveghere, avand o raza de actiune de 200 km in zbor autonom. Fazele de decolare si aterizare sunt radio-comandate de la sol, de la distanta, de un operator, in timp ce zborul de croaziera se bazeaza in intregime pe echipamentele de al bord.

Misiunile pe care le poate indeplini includ analiza factorilor de poluarea a mediului, fotografia aeriana, supravegherea traficului rutier si de recunoastere.

Argus XLArgus XL este un vehicul aerian fara pilot in configuratie Canard. Fuselajul, aripile si ampenajele sunt realizate in intregime din materiale compozite, rezultand o structura cu o greutate redusa. Pentru depozitare si transport, aripile si ampenajele sunt detasabile. Trenul de aterizare principal este o lama elastica, echipata cu frane mecanice si nu este retractabil. Trenul de bot este fix cu directie, cu piston oleo-pneumatic.

UAV-ul este propulsat de un motor de 20HP in doi timpi cu o propulsiva.

Echipamente electronice de bord pentru navigare constau in pilotul automat legat de mai multi senzori, cum ar fi GPS, tub Pitot, busola si sonda cu ultra-sunet.

Zborul inaugural a fost efectuat in iunie 2009.

Caracteristici generale:

Poze frumoase de la Varu’ Sam

F-16 in patrula matinala deasupra Coreei de Sud

F-16 si “mersul elefantului”, sau F-16 cat vezi cu ochii. Coreea de Sud, Kunsan Air Base

Raptor deasupra Nevadei

Niste americani, dand cu ceva mortiere dupa cineva. Nu stim cine! Persoane importante…

Nava experimentala FSF-1, langa Panama City

Golful Arabiei pe furtuna

Cu HH-60G la munte sus. Alaska Air National Guard

Foto: Armata lu’ Varu’ Sam, via strategypage

Poze de la unchiu’ Vania

Daca in urma cu cateva zile il faleam de Varu” Sam si frumoasa lui armata trasa in poze profesionist, astazi, de undeva dintr-o benzinarie OMV, din sudul Moldovei, urmeaza, ca sa pastram echilibrul de forte: Armata Rosie!

Poftiti sa va bucurati de minunatiile rusesti, in mare parte noutati.

Frumoasa Karatelia by Zil

VPK-3927 Volk (Wolf)

UAV Dozor 600

Tornado G

BM-30 “batranul” Smerch

Suhoi 35 in zbor test

O noua familie de UAV-uri rusesti pe scheletul Yak-130. Se preconizeaza ca 70%-80% din subansamble sa fie comune.

Cel mai frumos elicoptwer de atac din lume, Mi-28N!!!

Sursa: russiandefence , un ex-ce-lent forum despre armata si industria militara rusa, totul in engleza! Vi-l recomand cu foarte mare incredere.

Poze de la China Military

Asadar dupa Varu’ Sam si Unchiu’ Vania, urmeaza prietenul nostru cu ochii mici si oblici si care atunci cand vine la tine acasa in vizita, e preferabil sa-ti ascunzi bichonul francez de l-ai cumparat nevestei ca s-o indulcesti dupa cine stie ce tampenie ai facut…Sa nu creada omul ca este in meniu si mai apoi sa fie dezamagit.

Dupa cum probabil a-ti priceput urmeaza China Military!

Cum va arata primul portavion al China Navy. parerea lor!

…tot parerea lor!

J-15 rechinul zburator! Un fel de Su-33 si inca unul din motivele pentru care rusii striga: Hotiiiiii!

Jinggang Shan 999, Type 071, Yuahao class amphibious transporter dock(LPD)

ZTZ-99, type-99 MBT

Type 052 Luyang II class missile destroyer

Type 022 (Houbei Class) Fast Attack Missile Craft

Y-8GX4 ELINT Aircraft (High New 4) PLAAF Chinese People’s Liberation Army Air Force

HQ-12

HQ-16ABC LY80 Surface-to-Air Missile

Z-8,AEW&C AWACs Avicopter AC313 Aérospatiale Super Frelon radar People’s Lib

Kong Jing 2000(KJ-2000) Airborne Early Waring and Control (AEW &C)

China, Rusia si furtul de tehnologie intre prietenii

In ultimii 20 de ani China a fost un mare jucator pe piata importurilor de armament, mai ales pe relatia lor privilegiata cu Rusia si tehnologia ruseasca. Din acest punct de vedere putem chiar spune ca Armata Chineza este o alta Armata Rosie dotata la mana a doua. Dar in ultimii ani, in pofida cresterilor masive de buget dedicate apararii, importurile Chinei nu mai sunt ce au fost.

Su-27 originalul (foto: fsaircraft.ne )

J-11, varul chinezesc al Su-27 (Foto: www.king-titanium.com )

In prezent industria apararii proprie fiind principalul furnizor al Armatei Chineze. China, ca orice tara serioasa, face tot posibilul pentru a-si potenta propria industrie, in ideea de a putea produce singura cea mai mare gama din armamentul folosit. Acest heirupism chinez, nu mai de mult, obiectul glumelor si ironiilor, din vremea cand China putea cel mult sa fabrice clone, mai slabe ca originalele, dupa modele sovietice…Ei bine acele timpuri au murit, sau nici mult nu mai au.

In centrul dezvoltarii industriei militare chineze sta inca Rusia, cu voie sau fara voie! :)Adica chinezii au pus ochii de mult pe tehnologia ruseasca si daca inainte timp se multumeau s-o copieze, acum incearca s-o dezvolte in modele proprii. Pana aici nimic deosebit, problemele apar din metodologia folosita, practic chinezii nu au nici mama nici tata, cand vine vorba de armament: cumpara si apoi copieaza, cu licenta sau fara, fura tehnologie, adica fac cam ce le trece lor prin cap, spre disperarea altora!

Cand spune “altora”, trebuie sa-i avem in vedere in primul rand pe rusi, principali “beneficiari” ai furtului chinez de tehnologie.

Astfel de ceva timp se desfasoara negocieri dure intre Moscova si Beijing, privind achizitionarea de catre cei din urma a 48 de Su-35 cu tractiune vectoriala. Rusii vor asigurari marite si exceptionale ca nu se vor trezi iar ca chinezii pun sublerul si rigla pe avioanele lor. Ar putea fi considerati paranoici, dar nu este asa: Su-27 este cel mai bun exemplu! China a cumparat cateva bucati, apoi apare pe piata J-11!

Ori J-11 este, si pentru cel mai putin avizat in ale aviatiei, o copie fidela a Su-27 rusesc. Rusii au protestat, au plecat acasa, dar tot cu buza umflata au ramas. Relatia dintre cele doua tarii este una de tip dragoste-ura de destul de mult timp, asa ca s-au impacat pana la urma.

Su-33, varianta pentru portavioan al Su-27, este un foarte bun exemplu! Initial China dorea sa cumpere cateva zeci de bucati, mai apoi s-au razgandit si au cerut…fix 2 bucati, cica pentru evaluare! Rusii au injurat zdravan si au transmis partenerului lor sa mai fure si de la alti! Auzi tu…pentru evaluare! Adica pentru evaluare si intrare in productie sub cine dracu stie ce denumire, cu “J” in fata! Rusnacii au spus: NIET!

HQ-9, sistem AA cu raza lunga, similar cu S-300 si Patriot, sistem pe care China il ofera si la export, este intradevar similar cu cele doua mentionate inainte, similar pana la furtul de tehnologie de la ambele tari si inglobarea lor in HQ-9. Dovezi nu sunt, da surse rusesti si americane se jura ca asa s-a intamplat.

S-300, de la mama lui (Foto: romanian.ruvr.ru )

HQ-9, se pare o coproductie ruso-americana, impotriva vointei celor doi coproducatori!

Lucrurile se intampla cam asa: China cumpara cateva bucati, le…sublereste, adicalea le ia la puricat, electronica si radare mai ales, apoi dupa cativa ani apar copii chinezesti ale originalelor rusesti si nu numai…Problema Rusiei este ca are nevoie de piata chineza, asa ca nici prea dura nu poate sa fie, majoritatea acuzelor si loviturilor la picioare se dau pe sub masa. Seria de scandaluri si impacari este lunga si cel mai probabil va continua. Asa cum pana la urma se pare ca Rusia va livra Chinei Su-35, in urma unor acorduri speciale care sa protejeze cat de cat tehnologia ruseasca, numai ca astfel de acorduri au mai fost si altadata!

Occidentalii lupta cu duritate in fata haiduciei chinezesti, prin toate mijloacele si au mai reusit sa faca cate ceva, Rusia insa este principala victima a succesului industriei militare chineze, asa ca pana una alta “imprumutul “de tehnologie militara de la altii, este una dintre cele mai importante activitatii ale departamentelor de cercetare-dezvoltare ale Armatei Chineze!

Iar daca rusii pozeaza astazi in victime, sa ne aducem aminte modul in care industria lor militara s-a dezvoltat dupa 1945: furt masiv de tehnologie vestica! De la copierea directa si fara jena a B-29, pana la prima lor racheta functionala AA IR Atoll, copie a Sidewinder-ului american…

Ironia sortii, sau memoria istoriei. Altfel spus, pe rusi i-au cam ajuns blestemele vesticilor, cand sovieticii, bunicii actualilor rusi, le sparleau occidentalilor propria tehnologie. Stiti cum se spune: blestemul cade pe capul copiiilor si nepotiilor! :)Si mod clar a cazut!

“Nu pot schimba directia vantului, dar pot schimba pozitia velelor astfel incat sa ajung intotdeuna la destinatie.” Jimmy Dean; “Zambeste, atunci cand doare cel mai mult.”Daca ne-am da seama cat de puternice sunt gandurile noastre, nu am mai avea nici un gand negativ.” Pace Pilgrim;”Un pesimist vede dificultate in orice oportunitate; un optimist vede oportunitate [...]

 

 


Niciun comentariu: