Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

luni, martie 27

Margarina

UN ALIMENT CARE RÃSTOARNÃ ORICE REGULÃ A NUTRITIEI


Margarina a apãrut în timpul celui de-al doilea rãzboi mondial, când untul se gãsea tot mai greu. O echipã de cercetãtori americani a avut atunci ideea sã ia diverse uleiuri vegetale, sã le încãlzeascã la 150°C, si sã le adauge hidrogen în prezenta unor catalizatori de nichel, ca sã se întãreascã. A fost obtinut un produs alb, asemãnãtor cu untul ca si consistentã si cu ... plasticul ca structurã molecularã, adicã margarina.

De atunci - timp de 50 de ani - , margarina s-a "îmbogãtit" cu coloranti, cu vitamine sintetice, mai nou cu aromatizanti artificiali, care o fac sã miroasã a lapte mai tare decât laptele. Aceasta este mica poveste a margarinei - un amestec de grãsimi asemãnãtoare cu cele din alimentele prãjite mult timp, greu de transformat de cãtre organism în energie. Atunci când aceste grãsimi sunt metabolizate de cãtre organism, au "darul" sã încurce o multime de procese naturale.
Sunt încorporate în membrana celulelor sistemului imunitar, împiedicând activitatea acestora. Aceasta înseamnã sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii, la CANCER. Cercetãri clinice - care s-au întins multi ani la rând, subiectii consumatori de margarinã fiind observati cu atentie - aratã cã nu existã mijloc mai eficient de paralizare a sistemului imunitar decât consumul de margarinã sau de alimente PRÃJITE. Pãtrunse în organism, pe lângã faptul cã solicitã
excesiv ficatul pentru a fi metabolizate, grãsimile din margarinã iau locul anumitor substante naturale care au rolul de a curãta peretii vaselor de sânge, ceea ce înseamnã sclerozarea acestora, cu rezultate nefaste pentru inimã, creier, sistemul circulator per ansamblu. De
asemeni, consumul frecvent si constant de margarinã favorizeazã formarea de depozite de grãsime pe talie si pe fese, precum si aparitia celulitei. Nutritionistii spun cã margarina rãstoarnã orice regulã a nutritiei. Structura naturalã a uleiurilor este o "cis", iar în cazul margarinei - prin hidrogenare - se transformã în structurã "trans", care este una sclerozantã. Aceste grãsimi sunt foarte dãunãtoare, deoarece nu pot fi "arse" de cãtre organism. Ele se depoziteazã în tesuturi si acoperã membrana celulelor sistemului imunitar, paralizându-l. Dacã lipseste structura naturalã "cis", membranele noastre celulare capteazã aceste uleiuri cu structurã "trans" si degenereazã. Astfel, nu se mai fac schimburile ionice la nivel celular, iar celula, în final, MOARE.

Prin urmare, nu este bine sã consumãm margarinã, aspect de luat în calcul în special la copii, pentru cã acest aliment - de orice firmã ar fi preparat - degenereazã si sclerozeazã toate tesuturile. Din fericire, margarina are destui substituienti naturali, care nu numai cã o înlocuiesc cu succes, ci si ajutã la eliminarea efectelor sale nefaste. Untul românesc este mai bun decât cel din import, deoarece este mult mai putin procesat si denaturat. Uleiurile obtinute prin procesare la rece (de floarea-soarelui, mãsline, arahide, susan etc.) duc la scãderea colesterolului si curãtã vasele de sânge.

Niciun comentariu: