Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

marți, mai 26

Metode de întărire a sistemului imunitar






Recomandari ale dr. Stefan Stangaciu:

"Nu virusul este vinovat de producerea bolii, ci sistemul imunitar slabit"

- Sfarsit de toamna, inceput de gripe si de raceli. Cum actioneazavirozele? De ce unii dintre noi suntem abonati permanent la ele, in timp ce altii scapa nevatamati?

Raspunsul la aceasta intrebare a fost dat in urma cu mai mult de o suta de ani, chiar de catre celebrul Louis Pasteur, tatal microbiologiei
moderne: "Le microbe cest rien - le terrain cest tous" (microbul nu inseamna nimic, totul este organismul). Vom intelege deci, la o analiza mai atenta, ca nu virusul sau microbul este marele "vinovat", ci slabirea sistemului nostru imunitar, care "invita", de fapt, aceste microorganisme sa se inmulteasca in voie...

Sistemul imunitar - armata de aparare a organismulu

● Alimente sanatoase si aer curat

Respiratia corecta inseamna, printre altele, o pozitie dreapta a spatelui, activitate constanta in aer liber (zilnic, indiferent de vreme), plimbari in parcuri sau drumetii pe munte. Alimentatia ideala in cazul unei boli virale ori bacteriene presupune consumarea de lichide si alimente care permit ajungerea in timp record a substantelor nutritive in "cazarmele militarilor", adica la nivelul sistemului imunitar. Cele mai bune alimente si lichide sunt acelea care se digera, respectiv se absorb rapid, de exemplu produsele apicole (miere, polen, laptisor de matca), iaurtul, galbenusul de ou si sucurile proaspete de fructe si legume, baute incet, inghititura cu inghititura. Este interesant de mentionat faptul ca aceste alimente nu numai ca hranesc rapid sistemul imunitar, dar nu irosesc - printr-o digestie greoaie (asa cum se intampla in cazul unei alimentatii copioase, bazata pe carne de porc, de vaca, dulciuri concentrate ori branzeturi) - pretioasa energie a organismului, care trebuie redirijata catre armata proprie - sistemul imunitar. Alt grup de nutrienti extrem de importanti pentru buna functionare a sistemului imunitar sunt sarurile minerale si bioflavonoidele, pe care le gasim din abundenta intr-un alt miraculos produs al stupului de albine: propolisul.

●Caldura - dusmanul microbilor

Drumurile de acces catre "zona de conflict" inseamna, de fapt, vasele sanguine si limfatice, pe care trebuie sa circule cu maxima viteza "armata" sistemului imunitar, in drumul lor catre agresorii localizati in aparatul respirator (nas, sinusuri, bronhii, plamani), digestiv sau in oricare alta zona a corpului. O circulatie buna presupune, pe langa "drumuri" (artere, capilare, vene, vase limfatice) de maxima calitate, si suficienta caldura. Caldura (uneori chiar si febra) este cea mai buna metoda pentru a deschide caile de acces catre inamic. Iata de ce, orice metoda ce poate creste caldura in tot organismul, respectiv in zona afectata, este extrem de utila. In acelasi timp, orice metoda care raceste organismul (inclusiv folosirea medicamentelor ori a metodelor antitermice) poate fi contraproductiva si, in anumite cazuri, extrem de periculoasa.


Cum se creste caldura?

Prin consumarea in cantitate suficienta de ceaiuri calde, de alimente picante (care inrosesc limba si incalzesc imediat gura, desfundand ulterior nasul), de vin rosu fiert (cu 2-3 boabe de piper la cana, boabe care trebuie rontaite), printr-o izolare perfecta de frigul din exteriorul casei sau al camerei (imbracaminte groasa, stat in pat sub doua, chiar trei plapumi, prin folosirea caciulilor si a ciorapilor grosi, stiut fiind faptul ca cea mai mare parte a caldurii se pierde la nivelul capului, respectiv al picioarelor).


Cand
stim ca aportul de caldura este suficient?

Cand apare transpiratia! In marea majoritate a cazurilor, daca febra este suficient de mare pentru a produce una sau doua puternice transpiratii inca din prima noapte, dupa declansarea bolii, vindecarea se obtine in timp record, chiar daca organismul va fi ceva mai slabit prin pierderea mineralelor si sarurilor eliminate prin transpiratie.

 ●Alte remedii pentru un sistem imunitar puternic

Vitamina A. Durerea de gat, infectiile sinusale si ale urechii pot sa apara mult mai frecvent daca exista un nivel inadecvat al vitaminei A. Vitamina A se gaseste in mod natural in laptele prins, in galbenusul de ou, in peste si uleiul de peste, in ficat si alte organe animale. Vegetarienii trebuie sa stie ca o mare parte din cantitatea de vitamina A provine direct din carotenoizi (inclusiv beta-caroten). Legumele galbene si portocalii, cum ar fi morcovii si dovleacul, sunt surse bogate in carotenoizi. De asemenea, fructele galbene si portocalii (portocalele, caisele, piersicile si pepenele galben), precum si legumele cu frunze verzi (spanacul, broccoli, frunzele de varza si de rapita) contin carotenoizi. Nu trebuie uitat faptul ca o mare parte din continutul de vitamina A si/sau beta-caroten poate fi pierdut prin prelucrarea si stocarea lor, expunerea la caldura prea mare si la lumina.

Vitamina C stimuleaza productia anumitor anticorpi care lupta contra virusurilor, bacteriilor si fungilor ce invadeaza organismul, protejandu-l impotriva infectiilor si bolilor. Sursele bogate in aceasta substanta includ macesele, catina, coacazele negre, fragii, capsunele, broccoli, varza de Bruxelles, varza de iarna, patrunjelul, ardeiul gras, conopida, salata verde, guliile, spanacul, citricele (grapefruit, lamai, mandarine). Se recomanda consumarea acestora in stare proaspata, intregi, deoarece chiar si sectionarea lor in portii mai mici poate duce la o scadere rapida a continutului in aceasta substanta atat de valoroasa pentru organism.

Zincul - poate ajuta la reducerea frecventei racelilor si a durerilor de gat, putand chiar scurta durata simptomelor racelii. Cele mai bune surse de zinc sunt carnea de pui, ficatul, pestele, galbenusul de ou,semintele de dovleac, fasolea fiarta, lintea fiarta, migdalele, nucile, faina de ovaz, germenii de grau.

Fierul este necesar in producerea globulelor rosii (hematii), cuprul este necesar pentru producerea de celule sanguine in maduva osoasa. Lipsa oricareia dintre aceste substante minerale limiteaza imunitatea. Fierul se gaseste in produsele animale (ficat, carne de pui si peste), dar si in plante (fructe uscate, nuci, legume si cereale integrale). Cele mai bune surse alimentare de cupru includ ficatul, rinichiul, crustaceele, strugurii, nucile, legumele, cerealele integrale, mazarea, anghinarea si ridichile. Se recomanda ca, in special fructele, legumele si zarzavaturile, sa fie consumate crude.

Coenzima Q10. Spre deosebire de multe medicamente folosite astazi impotriva afectiunilor sistemului imunitar, Coenzima Q10 este lipsita de efecte secundare.

Echinacea. Specialistii fitoterapeuti recomanda utilizarea acestei plante de la primele semne de raceala sau gripa si continuarea tratamentului timp de 10-14 zile. Echinacea nu poate fi folosita profilactic, in speranta prevenirii racelilor si gripei, dar nici mai mult de 8 saptamani consecutiv. Se impun cateva precizari: bolnavii cu infectie Hiv, cei cu diabet sau cu tuberculoza sunt sfatuiti sa nu foloseasca suplimente alimentare realizate din aceasta planta. De asemenea, nu folositi echinacea daca sunteti alergici la alte plante inrudite cu echinacea, cum ar fi: floarea-soarelui, margarete, galbenele, crizanteme.

Busuiocul - datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, antifungice si febrifuge, poate fi folosit sub forma de infuzii in gripe, raceli, bronsite acute si cronice, cat si sub forma de inhalatii. In casa,  folositi cat mai mult in aceasta perioada lampile odorizante in care picurati ulei de conifere (pin, brad, molid), de eucalipt sau de levantica. In perioadele de epidemie, daca nu aveti afectiuni ale stomacului, consumati mai mult decat de obicei usturoi, ceapa, hrean, suc de lamaie indulcit cu miere. Datorita substantelor pe care le contine, usturoiul are totusi o serie de contraindicatii: nu se administreaza in cataruri gastrice si intestinale, in simptomele congestive pulmonare (tuse seaca, sanguinolenta, stari febrile), deoarece poate accentua starea iritativa.

Propolisul este o bioflavonoida care exercita peste 70 de proprietati farmacologice utile. Doua dintre ele, care ne intereseaza in articolul de fata, sunt activitatea antivirala si efectul de imunostimulare. Se recomanda deci, in scop preventiv, 1 picatura de tinctura de propolis 20-30% pentru fiecare kilogram de greutate corporala zilnic (de exemplu, o persoana de 80 kg are nevoie de 4 doze a cate 20 de picaturi pe zi), iar in scop curativ doza se poate dubla sau chiar tripla. Administrarea cea mai buna este pe o lingurita de miere, urmata de consumarea a minimum 100 ml de ceai sau apa calduta. Durata tratamentului trebuie sa fie pana la obtinerea vindecarii complete, doza reducandu-se treptat pana la 1 picatura pe kilogram/ corp zilnic, numai dupa ce medicul a confirmat vindecarea.

D-l dr. Stefan Stangaciu poate fi contactat la tel.
021/430.33.65 <tel:021/430.33.65> , e-mail: drstangaciu@apitherapy.com <mailto:drstangaciu@apitherapy.com>

Cum să ai un sistem imunitar puternic

Mai jos o să îți prezint 4 alimente care îți vor ajuta și întări sistemul imunitar, cu mențiunea că ele sunt singurele "medicamente" cu efect sigur, cand sunt luate ca tratament si nu ocazional.


1. Cătina – cel mai puternic antioxidant al organismului

La 1 kg de cătină <http://www.apropo.ro/news/util/catina-cel-mai-puternic-antioxidant-al-organismului-5118085> . Spăl bine bobițele, le pun în 2 borcane de 800 ml, pe care le umplu cu miere de albine. În fiecare dimineață, pe stomacul gol, iau câte o linguriță de cătină cu miere.

Beneficiile cătinei: Cătina este o plantă miracol, efectele ei fiind cunoscute încă din antichitate. Este folosită în astenie fizică și psihică și pentru mărirea imunității organismului. Este un puternic antioxidant și sunt binecunoscute efectele sale antitumorale. Cătina conține: foarte multă vitamina C, vitamina E, betacaroten, acizi grași nesaturați, vitamine: B1, B2, PP, D, minerale: Ca, Fe, fosfor, potasiu, magneziu.


2. Propolis – antibiotic natural


Propolisul <http://www.terapii-naturiste.com/terapii_naturiste/apiterapia/propolis.htm>  este o substanță produsă de albine, cu proprietăți miraculoase. Studiile au arătat că propolisul este cel mai puternic antiinfecțios cunoscut, fiind activ împotriva a 21 tipuri de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri. Este o vedetă în lumea antibioticelor – spre deosebire de cele sintetice, la care virușii devin imuni după mai multe administrări, propolisul nu nu prezintă acest dezavantaj.

Eu mi-am cumpărat în fiecare an de la apicultori câte o punguță mică cu bucăți solide de propolis. Costa în jur de 10 lei. Când mă simt vulnerabil în fața unei raceli, iau câte o bucățică de propolis și o ronțăi ca pe o gumă de mestecat până mă plictisesc de ea, apoi o sfărâm cu dinții și o înghit.

Anul asta am primit cadou un borcănel mic cu propolis sub forma de praf – se pune o lingură de propolis într-un borcan cu miere de albine (de preferat de salcâm, că este mai lichidă), se amestecă, și se ia din când în când câte o linguriță de miere propolizată, pe stomacul gol.

Propolisul este un produs cu proprietati antivirale, antitoxice si antiinflamatorii. Tinctura de propolis este un foarte bun detoxifiant si se afla printre cele mai puternice tratamente naturale <http://www.acasa.ro/tratamente-naturale>  pentru intarirea sistemului imunitar <http://www.acasa.ro/intarirea-sistemului-imunitar>  .


3. Măceșele – pentru sănătatea ta

Lămâia? Să facă o plecăciune în fața măceșei, care conține o cantitate de vitamina C de 10-16 ori mai mare decât lămâia. Se spune că dacă le culegi după ce a dat prima brumă, măceșele sunt mai dulci. Dupa ce le spăl bine, le las să se scurgă, apoi le pun la  uscat. Iarna, când îmi fac ceai, adaug și 3-4 fructe de măceș în ceainic și îl las să facă infuzie. Se poate consuma în mai multe moduri (ceai, vin, dulceață, sos pentru mâncăruri), iar gustul măceșelor este delicios.


4. Usturoiul – pentru întărirea sistemului imunitar

Cu toții am auzit de beneficiile usturoiului <http://ro.wikipedia.org/wiki/Usturoi> , care conține peste 200 substanțe active (vitamine, minerale, aminoacizi, enzime). Odată cu venirea sezonului rece putem să creștem cantitatea de usturoi din  alimentația noastră pentru a ne întari sistemul imunitar.


Metode eficiente pentru intarirea sistemului imunitar

 Inarmeaza-te cu cele mai puternice imunostimulatoare <http://www.comunicatedepresa.ro/imunostimulatoare>  si da piept cu iarna fara teama. Daca vei consuma cel putin unul dintre ingredientele de mai jos, in mod sigur nu vei avea probleme cu raceala, gripa, bronsita sau alte viroze.


●Consuma  echinaceea si propolis

In farmacii si in magazinele naturiste se gasesc tot felul de ceaiuri, siropuri si pastile pe baza de echinaceea. In plus, consumul de echinaceea stimuleaza activitatea limfocitelor, actioneaza ca un antibiotic usor (antibacterial, antifungic), creste numarul si activitatea celulelor sistemului imunitar (inclusiv cele anti-tumorale).

Sub forma de pulbere, pastile sau sirop, echinaceea <http://sanatate.acasa.ro/boli/echinaceea---planta-care-te-fereste-de-raceala-si-gripa-9610.html>  este o planta minune care iti intareste foarte bine sistemul imunitar <http://sanatate.acasa.ro/boli/cum-sa-iti-intaresti-sistemul-imunitar-9581.html>  . Un tratament luat preventiv, atunci cand apar primele simptome de boala sau pe toata durata iernii, iti va asigura protectie impotriva afectiunilor de sezon. Pentru siguranta ta si a familiei tale, ar fi bine sa mergi la plafar, si sa achizitionezi un tratament potrivit pentru tine si pentru restul familiei. Pentru copii, cea mai buna varianta este siropul datorita gustului sau placut.

●Miere de albine si scortisoara

Mierea poate fi considerata de fapt un desert si un medicament in acelasi timp. Mierea poate fi consumata zilnic, dimineata, la pranz si seara <x-apple-data-detectors://14/> , ca un mic deliciu la finalul mesei. Iar daca este combinata cu scortisoara, efectele de intarire a sistemului imunitar vor fi cu atat mai puternice. In plus, scortisoara este un condiment utilizat impotriva frigului, a crampelor musculare si a durerilor cauzate de raceala si gripa si este recunoscuta pentru ca ajuta la crearea unei senzatii de caldura in tot corpul, mai ales in zona rinichilor si a ficatului.


●Consuma vitamina D

Iarna, cand organismul tau nu isi primeste doza necesara de soare si caldura, ai nevoie de vitamina D. <http://sanatate.acasa.ro/boli/vitamina-d-esentiala-in-sezonul-rece-141346.html>   Cercetarile realizate de-a lungul timpului, au aratat ca persoanele care consuma vitamina D in sezonul rece sunt mai protejate impotriva micro organismelor invadatoare care duc la gripa de sezon.
Un nivel scazut de vitamina D poate duce la scaderea puterii de aparare a sistemului imunitar , iar medicii sustin ca cei care iau pastile cu vitamina D inca de la inceputul sezonului rece, nu mai au nevoie de vaccinul antigripal <http://www.acasa.ro/antigripal>  . In alimentatie, vitamina D se gaseste in carnea de peste, in  galbenusul de ou, in lapte si uleiul de cod.


●Consuma multe lichide calde

Bea ceaiuri calde si consuma multe supe de legume. Lichidele calzi iti mentin corpul la o temperatura optima si omoara bacteriile. In plus, supele cu un continut ridicat de legume variate, iti vor da necesarul de vitamine si iti vor intari astfel sistemul imunitar.

De asemenea, ceaiurile <http://sanatate.acasa.ro/naturist/ceaiuri-pentru-sezonul-rece-141994.html>  indulcite cu miere te vor ajuta si ele sa fortifici imunitatea, mai ales daca ceaiurile sunt de echinaceea, tei, menta, macese, afine, mure, lamaie sau portocala.


●Consuma beta-caroten

Dupa ce este consumat, beta-carotenul este transformat in vitamina A, care intareste celulele corpului si le ajuta pe acestea sa te apere impotriva bacteriilor invadatoare. Asadar, consuma cat mai multe alimente care au un nivel ridicat de beta-caronten, cum ar fi: morcovul (ca atare, sub forma de suc sau dat pe razatoare), cartofi dulci <http://www.acasa.ro/cartofi-dulci>  , dovleac, spanac, rosii, ardei gras, piersici, mango, papaya.


●Consuma vitamina C <http://www.acasa.ro/vitamina-c>

Cel mai puternic imunizator si antioxidant este chiar vitamina C. Din fericire, vitamina C se regaseste intr-o multime de fructe, care de care mai gustoase. Pentru a-ti lua portia zilnica de vitamina C, nu te indrepta catre pastile, ci consuma cat mai multe fructe proaspete. Citricele (lamai, portocale, pomelo, mandarine, clementine etc), murele, afinele, kiwi, merele, rodiile, coacazele, fragii, capsunile si macese sunt printre fructele cu cel mai ridicat continut devitamina C, asa ca este recomandat sa le consumi zilnic.

Se stie despre vitamina C ca este o arma puternica impotriva bolilor. Vitamina C intareste sistemul imunitar, mai ales daca este consumata zilnic, iar partea buna este ca se regaseste intr-o multitutine de fructe si legume si nu este nevoie sa optezi pentru pastile.

●Ceapa si usturoi

Ceapa si usturoiul sunt cele mai puternic e alimente care lupta eficient cu raceala. Acestea contin peste 20 de substante antivirale si antibacteriene. Este de preferat sa fie consumate proaspete pentru a profita din plin de calitatile lor, insa daca nu suporti gustul sau mirosul, ele sunt foarte bune si in mancarurile gatite.


●Siropuri naturale <http://www.acasa.ro/siropuri-naturale>

Siropurile naturale de macese, afine, zmeura sau capsuni sunt bogate in vitamina C care intaresc sistemul imunitar si bioflavonoide (vitamina P - antioxidant puternic, care reduce riscurile pentru multe afectiuni). Acestea sunt 100% naturale, realizate prin presare la rece din fructe proaspete. Produsele se gasesc in magazinele naturiste si costa in jur de 10 ron. Acestea se pot consuma ca atare, cate doua – trei linguri pe zi in cazul adultilor si cate doua – trei lingurile in cazul copiilor, sau se dilueaza in apa si se consuma sub forma de suc.



Alte alimente pentru intarirea sistemului imunitar


Ceaiul verde, ghimbirul, afinele, smochinele si merele se afla pe lista alimentelor recomandate pentru intarirea sistemului imunitar.

Medicul Luigi Gratton, vicepresedintele diviziei Nutrition Education in cadrul companiei Herbalife, ne recomanda cateva alimente cu ajutorul carora ne putem intari sistemul imunitar in zilele de inceput de primavara.


●Ceai verde

Ceaiul verde contine antioxidantul EGCG, care reduce riscul declansarii multor tipuri de cancer. "Fitonutrientii din ceaiul verde favorizeaza dezvoltarea bacteriilor folositoare din tractul digestiv. Ei inhiba dezvoltarea bacteriilor nocive din tractul digestiv: E. coli, Clostridium si Salmonella. 70% din sistemul imunitar al organismului nostru se gaseste in tractul gastrointestinal", explica medicul Luigi Gratton.


●Chili


Acest condiment stimuleaza metabolismul, subtiaza sangele si contribuie la eliberarea endorfinelor in organism. De asemenea, este bogat in betacaroten, principala "arma" impotriva infectiilor, si inhiba neuropeptidele, care declanseaza inflamatiile sistemului imunitar.


●Ghimbir


Contine gingerol, un compus cu proprietati anticancerigene. Prin stimularea metabolismului, ghimbirul ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la  intensificarea arderii grasimilor. Ne reda pofta de viata si ne scoate din letargie, facandu-ne sa ne regasim tonusul, energia si optimismul.



●Afine

Afinele sunt unele din cele mai sanatoase fructe. Ele contin un "pachet" de antioxidanti numiti antocianidine, care previn actiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, blocand lezarea tesuturilor, care poate cauza cataracta, glaucom, varice, hemoroizi, afectiuni cardiovasculare si cancer. Potrivit medicului Luigi Gratton, antocianina - pigmentul rosu-albastru din afine - imbunatateste structura venelor, dar si intregul sistem vascular.

●Scortisoara

Scortisoara este bogata in antioxidanti care inhiba coagularea sangelui si proliferarea bacteriilor. "Scortisoara stabilizeaza nivelul de zahar din sange si reduce colesterolul rau", explica Luigi Gratton. "Trateaza extremitatile reci, crampele musculare, durerile cauzate de raceala sau gripa, durerile reumatice, indigestia, lipsa poftei de mancare. Condimentul nu are contraindicatii si poate fi adaugat in orice fel de ceai, avand proprietatea de a raspandi in tot corpul o puternica senzatie de caldura".


●Rosii

Aceste legume sunt un adevarat izvor de sanatate, fiind "echipate" cu o multime de nutrienti care protejeaza chiar si impotriva cancerului. Rosiile contin cantitati mari de vitamina C, 100 de grame de rosii asigurand 40% din necesarul zilnic de vitamina C. Aceeasi cantitate de rosii asigura 15% din doza zilnica recomandata de vitamina A, 8% din cantitatea zilnica de potasiu si 10% din cantitatea recomandata de fier. "Pigmentul rosu care da culoarea tomatelor este licopenul, un antioxidant cu numeroase efecte benefice asupra organismului, inclusiv neutralizarea efectelor negative ale radicalilor liberi", subliniaza medicul Luigi Gratton.


●Castraveti

Castravetii contin potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, provitamina A. "Datorita acestui continut atat de variat in vitamine si nutrienti, castravetii ajuta la o buna circulatie sangvina, sunt indicati impotriva imbatranirii celulelor, curata organismul si scad tensiunea", completeaza medicul Luigi Gratton.


●Cartofi dulci

Cartofii dulci contin glutation, un antioxidant cu rol de coenzima care intareste sistemul imunitar, lupta impotriva bolilor Alzheimer si Parkinson, precum si impotriva afectiunilor cardiace, a fibrozei chistice si a virusului HIV. "Fiind bogati in betacaroten, dar si in vitamina B6, C, mangan, cupru, potasiu, fier si fibre, cartofii dulci ajuta organismul sa isi intareasca imunitatea", completeaza Luigi Gratton.


●Smochine

Smochinele sunt o sursa naturala de minerale, cele mai importante fiind fierul, potasiul, fosforul, calciul, magneziul, cuprul si sulful. "Doza de potasiu - element de baza pentru sanatatea inimii si pentru controlul hipertensiunii arteriale -depaseste 400 de miligrame in smochinele uscate", mentioneaza Luigi Gratton.


●Ciuperci

Ciupercile sunt niste super-alimente: nu contin grasimi, zahar si sare, dar sunt o sursa valoroasa de fibre si vitamine B - vitamina B1, riboflavina (B2),niacin (B3), piridoxina
(B6) si folacin (acid folic). "Ciupercile contin si minerale esentiale, dintre care potasiu, cupru, fier si fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se gaseste in prea multe fructe sau legume", subliniaza Luigi  Gratton.


●Rodii

Aceste fructe nu au un continut foarte bogat in itamina C, dar suficient cat sa asigure cel putin jumatate din necesarul zilnic pentru un adult. "Consumul regulat de rodii  asigura o rezistenta sporita a organismului la infectii. Sucul de rodii, avand un continut crescut in polifenoli, reduce riscul de accidente ardiovasculare. Consumul de rodii scade tensiunea arteriala, are un efect antiinflamator si scade riscul aparitiei aterosclerozei", explica Luigi Gratton.


●Mere

Merele sunt cea mai importanta sursa de pectina, o fibra naturala cu multe efecte benefice asupra sanatatii. Aceste fructe scad nivelul colesterolului, previn cancerul pulmonar si afectiunile cardiace, protejeaza organismul de virusul gripei. In plus, regleaza glicemia (fiind recomandate persoanelor care sufera de diabet), au proprietati antiinflamatorii, antibacteriene si contin multi antioxidanti, care ajuta la detoxifierea organismului si la intarirea imunitatii.

CĂTINA
Dar inainte de a ajunge medicament, e bine ca ea sa fie folosita ca stimulent al sistemului imunitar, acum, in pragul instalarii sezonului rece. Cum se explica forta ei de exceptie?

Poate unii dintre cititorii nostri isi aduc aminte din numerele din anii trecuti ai revistei noastre, despre minunile domnului profesor biolog Ion Brad, un savant roman care si-a dedicat intreaga viata studiului acestui fruct galben-portocaliu, mic cat un sambure de cireasa, care sta aninat pe ramurile unor tufe albicioase din toamna si pana in primavara, rezistand frigului si inghetului. Cu extractele din acest fruct, profesorul Brad a vindecat boli din cele mai diverse, de la bronsite si cistite recidivante, pana la cancer, leucemie sau chiar SIDA.

Catina este una din plantele cu cel mai ridicat continut de vitamine F si E (vitamina E fiind numita si vitamina tineretii), intrucat este implicata in cele mai importante procese de regenerare din organism. Pe langa vitamina E, catina este foarte bogata in vitamina A, C, PP, la care se adauga intreg complexul vitaminic B. Cu un asemenea "arsenal", palmaresul impresionant al tratamentului cu catina nu mai mira pe nimeni.

Sucul de catina

Mod de preparare: se obtine casnic, din fructele proaspete de catina, prin zdrobire cu  lingura de lemn sau, mai rapid, cu mixerul, si nu prin presare sau centrifugare, deoarece in acest fel s-ar pierde componente ale catinei extrem de importante. Mod de administrare:  Pentru intarirea sistemului imunitar - acest suc (sau mai degraba nectar, deoarece contine si pulpa, si coaja fructului) se consuma zilnic, in cantitati de 50-100 ml (50 ml = un sfert de pahar), o cura durand minimum o luna.
In cazul cand nu se cumpara de la piata, fructele de catina se pot culege pe toata durata toamnei si-a iernii (chiar si atunci cand sunt inghetate), putand fi pastrate la rece, in frigider, vreme de 1-2 saptamani. Pentru a face mai suportabil gustul destul de acru si astringent al sucului de catina, se poate adauga miere curata de albine (in proportie de 3:1), care ii potenteaza efectul.

· Ca tratament al unor boli - sucul de catina, mai ales atunci cand este asociat cu o alimentatie lacto-vegetariana, este un elixir regenerant si detoxifiant foarte puternic, cura cu el dand rezultate de exceptie in bolile grave. Este indicat in:
 - boli ale sistemului  respirator (bronsita cronica, astm), sensibilitate la infectiile respiratorii ale persoanelor intoxicate prin fumat, care lucreaza in mediu toxic - o cura de o luna cu suc de catina are efecte nu doar puternice, ci si stabile in timp.
 - stari depresive - se tine un regim cu multe cruditati si se bea cate un sfert de pahar de suc dimineata si seara <x-apple-data-detectors://16/> ; pentru intensificarea actiunii tonice este indicata si cura cu polen.
 - cancer cu diverse localizari
 - o combinatie nu foarte apetisanta, dar foarte eficienta in acest tip de afectiuni, este aceea dintre sucul de catina (un sfert de pahar) si sucul de usturoi (2-3 lingurite). In leucemie, o cura de 1-2 luni cu suc de catina are efecte miraculoase.
 - Infectii virale: herpes, hepatita virala A, B si C, HIV - actiunea catinei nu se manifesta direct, asupra virusilor, ci prin stimularea imunitara, care se face gradat. Se  recomanda cura cu suc de catina, vreme de minimum 40 de zile.

Pulberea si maceratul la rece de catina uscata Pulberea

Mod de preparare: se obtine din fructele uscate ale catinei (se gasesc in magazinele Plafar), care se macina cat mai fin, cu rasnita electrica de cafea sau se piseaza in piua. Pulberea astfel obtinuta se pastreaza in borcane de sticla (tinuta in pungi de hartie isi pierde, in mare, uleiul gras, care este absorbit).

Mod de administrare:
Pentru intarirea sistemului imunitar: se administreaza cate 1 lingurita de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba vreme de 10-15 minute, inainte de a fi inghitita.

Maceratul
Mod de preparare: 2 lingurite de pulbere de catina se pun intr-un pahar cu apa si se  lasa la macerat, la temperatura camerei, de seara pana dimineata, cand se amesteca cu o lingurita de miere lichida. Lichidul nu se filtreaza, iar la sfarsit se consuma si pasta de catina ramasa in pahar. Este un remediu preferat de copii si convalescenti, foarte usor de asimilat si inviorator. Poate fi imbogatit prin adaosul unei lingurite de pulbere de macese si de afine.
Mod de administrare: se consuma pe stomacul gol dimineata.
Pentru intarirea sistemului imunitar: Pentru cresterea imunitatii la copii, se face o cura de patru saptamani cu macerat la rece de catina, administrat cu un sfert de ora inaintea fiecarei mese.
· Ca tratament al diferitelor boli:
- in timpul regimurilor alimentare restrictive - se administreaza macerat de catina pentru stimularea poftei de mancare, combaterea asteniei, evitarea avitaminozei. Contra avitaminozei, care poate aparea pe parcursul regimului cu cereale integrale (numit si Oshawa - cunoscut de cititorii nostri pentru efectele spectaculoase in combaterea cancerului), sau dupa postul complet cu apa distilata este foarte eficienta pulberea: 3-4 lingurite pe zi.
- astenie, Parkinson - se face o cura cu macerat revigorant de catina si macese. Alimentatia va fi imbogatita cu polen, miere de albine, apilarnil.  - lipsa poftei de mancare - se ia macerat obtinut dupa metoda de mai sus din catina si macese, la care se adauga cateva picaturi de suc proaspat de lamaie. Se consuma pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de masa.

Uleiul de catina

Este un remediu care se obtine exclusiv pe cale industriala, putand fi gasit in farmacii si Plafare. Dupa uleiul de palmier, este al doilea din lume ca bogatie in vitamina E.

Mod de administrare:
Pentru stimularea sistemului imunitar: se iau 30-40 de picaturi pe zi, simplu sau cu putina miere (dar nu in apa, deoarece nu se dizolva, ci formeaza pelicula). O cura dureaza minimum 14 zile, dar cel mai indicat este de la 30 de zile in sus.

· Ca tratament al diferitelor boli:
- boli de piele, dermatoze care se agraveaza la frig - are efecte puternice mai ales asupra persoanelor devitalizate, cu o constitutie mai fragila.
- sensibilitate la frig, anemie - se fac mai multe cure succesive, fiecare de cate 21 de zile, cu zece zile de pauza.

- impotenta, sterilitate, insuficienta ovariana - se face un tratament de lunga durata (minimum trei luni), avand efect foarte puternic atunci cand este asociat cu tratamentul intern cu plante cu efecte hormonale (branca-ursului, naprasnic, ginseng, ginseng indian).

Utilizari externe:
- herpes, papiloma - in aceste doua afectiuni, aplicatiile de 2-3 ori pe zi cu ulei de catina (prin ungere cu un tampon de vata) pot avea rezultate spectaculoase.
- arsuri, arsuri chimice - anumite studii facute la noi in tara au pus in evidenta efectele exceptionale ale uleiului de catina aplicat pe arsurile in curs de vindecare. Totusi, intrucat tratamentul acestor afectiuni nu este simplu, se recomanda sa fie facut numai sub indrumarea medicului specialist dermatolog, mai ales la arsurile de gradul III-IV.
- tumori exteriorizate - se foloseste o combinatie in parti egale de ulei de catina si ulei de ricin (se gaseste in farmacii), cu care se ung de 2-3 ori pe zi zonele afectate. Aceasta combinatie da rezultate foarte bune si in tratamentul lipomurilor.


Echinaceea - planta care te fereste de raceala si gripa Echinaceea , floarea cu petale roz, este recunoscuta pentru puterea sa de a intari sistemul imunitar, de a lupta cu gripa, raceala, de a trata afectiunile ginecologice si dermatologice. Utilizata sub forma de unguent, tinctura, ceai sau medicament, echinaceea este un adevarat miracol pentru sanatatea noastra.

Iata cateva utilizari ale echinaceei:
●Raceala, tuse, gripa si alte afectiuni respiratorii

Cateva pilule cu extract de echinaceea luate la inceputul simptomelor de raceala si gripa vor creste rezistenta organismului tau si il vor ajuta pe bolnav sa lupte impotriva infectiei. Tratamentul poate fi tinut chiar si dupa ce raceala s-a instalat, echinaceea grabind vindecarea.De asemenea, gargara cu ceai de echinaceea sau cateva picaturi de tinctura amestecate cu putina apa vor domoli durerile din gat.

●Infectii ale tractului urinar

O cana cu ceai de echinaceea, bauta zilnic pe perioada tratamentului si chiar si cateva zile de la terminarea acestuia, va indeparta mai repede infectiile tractului urinar. Daca nu te impaci foarte bine cu ideea de a consuma ceai, poti opta pentru capsule sau chiar praf de radacina de echinaceea (se gaseste la plafar).

●Herpes si candidoza

Spalaturile cu ceai concentrat de echinaceea in zona intima vor indeparta rapid infectiile. Planta, imbogatita cu proprietati antibacteriene va creste rezistenta la infectii a zonelor afectate. Astfel, dupa prima aplicare tratamentul va actiona precum un scut de protectie impotriva bacteriilor. Un tratament intern bazat pe pastile si chiar ceai va spori intensitatea rezultatelor.

Mai mult decat atat, poti renunta la sapunul sau gelul de dus pe care il utilzai in mod normal pentru zona intima in defavoarea unul gel cu continut ridicat de echinaceea <http://www.naturashop.ro/igiena-intima-echinaceea-galbenele-musetel-p-1202.html%20.> .

●Ranile de la nivelul pielii si infectiile epidermei

Fie ca este vorba de rani usoare, piele ridata, imbatranita, iritata sau varice, echinaceea este un produs perfect pentru infrumusetarea pielii , grabind regenerarea tesuturilor. El poate fi utilizat sub forma masaj al pielii cu crema cu extract de echinaceea <http://www.naturaplant.ro/produse/2662/Crema_echinaceea>  sau ceai amestecat cu cateva picaturi de tinctura. In acelasi timp, extractul de echinaceea ajuta pielea sa lupte impotriva efectelor negative ale soarelui.

●Imbunatateste memoria si puterea de concentrare

Majoritatea produselor pentru imbunatatirea memoriei au un continut ridicat de echinaceea. Pentru optimizarea acestui aspect nu ezita sa faci un tratament cu extractul acestei plante. Varianta capsulelor este cea mai comoda si simpla.

●Alte beneficii oferite de echinaceea:
· Creste numarul si activitatea celulelor sistemului imunitar (inclusiv celulele anti-tumorale) · Stimuleaza activitatea limfocitelor · Impulsioneaza tesuturile pielii sa se regenereze mai repede · Actioneaza ca un antibiotic usor (antibacterial, antifungic).




History in 60 Photos


ARDEAL-care este istoria adevarata?





Astazi Romania s-a trezit vulnerabila din cauza legislatiei prost concepute si a coruptiei si este pusa in situatia de a restitui in integrum proprietati, cladiri sau terenuri pentru care statul roman oricum a platit despagubiri in tone de aur, in anii '30 ai secolului trecut.

Cu alte cuvinte Romania iese in paguba de doua sau chiar de trei ori daca stam sa ne gandim ca taxele folosite pentru a ridica multe dintre cladirile din Transilvania erau platite de catre patura sociala inferioara, adica de tarani si mici mestesugari sau comercianti, care in marea lor majoritate erau romani, nobilimea din cele trei natiuni privilegiate fiind scutita de taxe.



  Unde e granita etnica romaneasca la vest? Vrem autonomie pentru Tinutul Crisanei pana la Tisa!
 

Ungurii tot urla si miorlaie, plangand dupa teritoriile pe care le-au pierdut din cauza Trianon-ului. Pana la urma cine a pierdut in urma Trianon-ului? Unde e granita etnica romaneasca la vest?

Celor care militeaza inconstienti pentru "autonomia" sau federalizarea Romaniei le trebuie reamintite anumite informatii si pentru asta o sa folosim chiar date statistice STRICT de provenienta magiara.



Dupa cum se vede in imaginea de mai sus, romanii si alte etnii de pe teritoriul actual al Ungariei au suferit o maghiarizare fortata agresiva.Cum a evoluat maghiarizarea de la eliberarea Panoniei de sub turci de catre austrieci? 

In 1715 in actuala Budapesta, pe atunci Offen, erau recenzati 55,6% germanii si doar 19,4% unguri si maghiarizati (cam 25% erau slavii si romanii), ca in 1891 sa mai ramana doar 23,7% germani in timp ce ungurii si maghiarizatii sa atinga aproape 46,1%! Intre 1880 si 1890 structura etnica a municipiului Deva a evoluat astfel: ungurii si maghiarizaţii au crescut cu 293,9%, romanii au crescut cu 21,2% iar germanii au scăzut cu 67,7%! 



Astazi Romania s-a trezit vulnerabila din cauza legislatiei prost conceputa si a coruptiei si este pusa in situatia de a restitui in integrum proprietati, cladiri sau terenuri pentru care statul roman oricum a platit despagubiri in tone de aur, in anii '30 ai secolului trecut.

Cu alte cuvinte Romania iese in paguba de doua sau chiar de trei ori daca stam sa ne gandim ca taxele folosite pentru a ridica multe dintre cladirile din Transilvania erau platite de catre patura sociala inferioara, adica de tarani si mici mestesugari sau comercianti, care in marea lor majoritate erau romani, nobilimea din cele trei natiuni privilegiate fiind scutita de taxe.

Multe din asa zisele restituiri din Transilvania s-au facut prin fraude grosolane si practic Romania este furata metru cu metru patrat in fiecare zi. Dar daca tot militeaza liderii maghiarilor din Romania pentru restituirea imobilelor in integrum pentru comunitatea maghiara de ce nu cer acelasi lucru si pentru romanii a caror biserici au fost confiscate in Ungaria?

E vorba de cel putin 192 de biserici romanesti confiscate in Ungaria si de multe alte imobile si proprietati care nu au mai fost niciodata retrocedate sau acordate despagubiri proprietarilor de drept sau mostenitorilor acestora. In Romania daca va vine sa credeti au venit unii cetateni unguri sa ceara proprietati sau imobile ca mostenire pe baza unor acte din secolul XVI!?




In cartea "NATIONALISMUL RASIAL UNGURESC - Documente " (Dr. Johann Weidlein Schondorf , Germania, 1961) partea a II-a "Razboiul de exterminare a germanilor din Ungaria" autorul citeaza articolul lui Gyulla Illyes (nn-poet, prozator) - "Ancheta despre Svabi" din ziarul "Nyugat" (1933): "Transdanubia se află în pericol, toată lumea stie asta aici (în Branau).

Ce se întâmplă dacă Transdanubia, intr-o zi, se separa de Ungaria? Poate că mica bucata care rămâne între Dunăre şi Tisa sa mai rămâna maghiara? Va avea dreptul de a exista, va fi în valoare, pentru a obţine acest lucru între naţiuni? Separarea regiunii Keil (nn-Suabiei turcesti) este o mare pierdere. Se pune piciorul pe râul Drava şi se razbate in acest fel pana in fata Pestei, realizand jumatate din calea de a avea graniţa cu judeţul Weisseburg (nn-judet la est de taul Balta - Balaton).

Împotriva ciumei nu trebuie să ne temem, pentru că acest oraş (nn- Branau capitala Suabiei turcesti, oras german, inca nemaghiarizat complet in 1933) a fost, probabil, capitala ţării (nn-Suabiei Turcesti) dar niciodată a poporului ... ". Temerile acestui scriitor ungar sunt graitoare prin ele insele si nu mai trebuiesc comentate.



Daca am proceda exact ca ungurii ar trebui sa cerem autonomia pentru o treime din teritoriul Ungariei. La schimb cu autonomia asa zisului Tinut Secuiesc vrem autonomie pentru Tinutul Crisanei pana la Tisa!

Daca ungurii au gasit de cuviinta si statul imbecil, corupt si mafiot roman a incuviintat sa "retrocedeze" proprietati sau imobile pe baza unor acte sau documente din secolul XVI de ce nu am cere si noi ce este al nostru din Ungaria?

Romanii au dreptul si ei sa ceara inapoi bisericile si celelalte proprietati furate si deznationalizate de statul maghiar! Vreti enclava ungureasca in Romania? Atunci vrem ca Romania sa se intinda asa cum ar trebui pana la Tisa!

Sursa:

http://www.itc-cluj.ro/racism/cineapierdut.htm
 
 
 


iarna nu-i ca vara


Bucurestiul de odinioara

Amintiri, amintiri!


AMINTIRI.....AMINTIRI
Vico Torriani - Antonella 1958
Aida Moga...Asta seara sa dansezi numai cu mine
Anda Calugareanu - O portocala
JEAN CONSTANTIN - Fir-ar mama ei de viata
Revelion 1959 prezinta Cleo Stiber cea mai culta prezentatoare TVR
Margareta Paslaru - Iubire, iubire (integral)
Dorina Draghici si Nicu Stoenescu - Firicel de floare-albastra
Vasile Tomazian - Nea Vasile si viata familia
​l​
a
Stefan Mihailescu Braila si Dem Radulescu
Stela Popescu şi Ştefan Bănică
​:​
​"
Un tramvai numit ...14
​"
Stroe si Vasilache "Bing Bang"
Mircea Crisan - Pana de motocicleta
Dem Radulescu - Momente de aur

miercuri, mai 20

Like Roman Coliseum 2000 years ago

Former German NFL Player

'American Football Is Like a Nuclear Explosion'
Interview Conducted By Maik Großekathöfer and Sara Peschke

Patrick Venzke was the first German national in the NFL, but he says he paid a high price both physically and psychologically. His case raises questions not only about the neurological problems linked with American football but also about a culture he describes as Darwinism run riot.

Patrick Venzke only recently turned 40, but even though his face looks youthful, his body is ravaged. He suffers terrible backaches, his left shoulder is wrecked and he also has knee trouble. "It's the price I paid to pursue my dream," he says as he drags himself up the steps of a café in Essen, Germany.

Venzke became the first German national to make a National Football League roster when he signed with the Jacksonville Jaguars in April 2001 -- although he was never fielded in any of the team's games. He began playing American football at home in Essen. At 18 he went to the States. After high school he was awarded a scholarship from the University of Idaho, where he studied marketing and spent four years playing college football. It was there that he caught the eye of the Jaguars' scouts. After a year in Jacksonville, Venzke moved to NFL Europe, where he played for Rhein Fire in Düsseldorf and Frankfurt Galaxy. He also had a spell in the Indianapolis Colts and Philadelphia Eagles squads. Today he describes American Football as Darwinism run riot. He lost count of the number of times he threw up during training. He retired in 2011.

Football is a game that rewards aggressive behavior. Ever since medical experts established an increased frequency of brain damage amongst NFL players, Venzke has been seriously worried. He's married and lives in Idaho, where he works as a realtor. In Germany over Easter to visit his father, Patrick Venzke got in touch with SPIEGEL to suggest an interview. He arrives with a notebook, in which he's jotted down some thoughts about what he wants to get off his chest. "When I was still playing I wouldn't have been in a position to give this sort of interview," he says. "It would have cost me my career."

SPIEGEL: Six NFL players retired in March. The oldest was 31. Twenty-four-year-old Chris Borland, who played for the San Francisco 49ers, explained his decision by saying he wanted to lead a long, healthy life and didn't want any neurological diseases or to die younger than he would otherwise.

Venzke: It's such a courageous decision. He'll be mocked because NFL players don't usually talk about their problems. They sweep them under the carpet. In my day it would have been inconceivable for a man his age to quit American football after just one season. But today we know more about the neurological problems linked with the game. Another decisive factor is that guaranteed salaries have gone up. I wouldn't have been able to afford a decision like that.

SPIEGEL: Is it a sensible decision?

Venzke: Yes.

SPIEGEL: Why?

Venzke: You play for the glory, the fame, the status. But if you win the Super Bowl and get inaugurated into the Hall of Fame only to forget you were a footballer by the time you're 60 because you have Alzheimer's, it's just not worth it. Players still put up with broken bones, but not with a destroyed brain.

SPIEGEL: Borland said he saw stars after one collision. Sound familiar?

Venzke: Completely normal. If I had a concussion I'd keep it to myself because I didn't want the scouts or coaches knowing, and that was easy enough. If you take a blow to the head no one can see that you can't make out the numbers on the display board because your vision's blurred. If you look unsteady they pass the smelling salts and then you're up and running again.

SPIEGEL: How often did you play with a concussion?

Venzke: About 15 times, since I was 16. I'm not sure exactly. I was the offensive tackle, so it was my job to get the opponent out of the way for the offense, or to protect my quarterback from attack to give him a couple of seconds to pitch. I was a battering ram, a kind of bodyguard. There'd be hundreds of collisions during training every day. Collisions similar to mini accidents -- the equivalent of hitting a wall at 15 miles an hour. Looking back I can see that it wasn't always the healthiest.

SPIEGEL: How is your health now?

Venzke: I'm okay. Today. I'm okay about 350 days of the year. But it's the other 15 that I worry about. Then I'm grateful I don't keep a gun in the house. Because I don't know what I might do with it.

SPIEGEL: Roughly one in three NFL players suffers cognitive impairment, such as memory loss, depression, speech disorders, paranoia and apathy. What happens to you on the days you don't feel well?

Venzke: I get aggressive, the way I was on the field. I could hurt someone very easily.

SPIEGEL: Just like that?

Venzke: Anything might trigger it. A barking dog can make me explode. The sound of kids screaming. When my two daughters start arguing then I go and take refuge in my man cave. But even happy shouting when they're playing can do it. Kids yelling in restaurants -- it can be very bad.

SPIEGEL: But you have it under control?

Venzke: Let's put it this way -- I have to be very disciplined in order to prevent things from getting out of control. So far the situation has never escalated, fortunately, but I tend to drink a lot to cope with the stress. I can put away 20 beers in no time at all. But it doesn't help, it makes it worse. Sometimes I tell myself that I have life insurance worth over $3 million, enough to provide for my family for the rest of their lives. But I don't think like that every day. Not even every week and not even every month.

SPIEGEL: Nine former NFL players have committed suicide since 2010.

Venzke: I know players who killed themselves at the age of 25 and others who are homeless by the time they're 40. What they all have in common is that they were defeated by life post-football.

SPIEGEL: Are you getting any help?

Venzke: I look after myself. I meditate everyday for 20 minutes when I get up. I read a lot. I make a constant effort to keep my brain elastic and to boost my synaptic plasticity. I train my brain by not letting anything become a habit, I never take the same route to work, I clean my teeth using my left hand every other day. And the NFL has a hotline that you can call when you're having a bad day and need someone to talk to.

SPIEGEL: Have you ever called it?

Venzke: Once or twice. When I couldn't take the kids anymore. The guy on the other end of the line asked me if I was hearing kids' voices in my head, and I said, no, they're in my living room. It was pretty funny.

SPIEGEL: So it didn't help.

Venzke: No. It's just a publicity stunt -- the NFL showing that it's there if players need it.

SPIEGEL: What makes you think that these high levels of irritability are due to head injuries you suffered?

Venzke: Because I wasn't always like this. Twenty years ago I could have worked in children's day care center. The reasons are also physiological. Head injuries damage the frontal lobes, which control the emotions. Then there are there all the steroids, painkillers and uppers I took. And of course the psychological factors. In American Football the coach motivates his team by baiting them to make them aggressive. That's how the sport works and that's the root of my problems today.

SPIEGEL: How do you bait someone in order to make them aggressive?

Venzke: They say things I wouldn't want to repeat.

SPIEGEL: Please do.

Venzke: First of all, homophobic insults. You're a fucked-up faggot, that sort of thing. Why did Germany lose the war? Because of faggots like you. You hear that sort of thing 35 times a week. Then they tell you you're not man enough. If you're not playing properly, you're a pussy. You make a mistake, the head coach sees it and yells at the co-coach and he yells at you. Shit rolls downhill. So the next time you give it your all so the coach praises you. It's a brutal business. If you want to make it, you have to eat shit.

SPIEGEL: No one forced you to play in the NFL.

Venzke: And I'm not complaining. I don't want to demonize the NFL -- I'm not criticizing it, I'm just telling it like it is. American Football is like a nuclear explosion -- there are no winners, only survivors. This may sound over the top, but it's the truth.

S PIEGEL: The NFL had revenues of $11 billion in 2014 and 45 of the 50 most-watched TV events last fall were games. Why is football so popular in the US?

Venzke: The public loves the players' aggression, their devotion to their team. The winner takes it all in America -- either you're king or you're nobody. European society is built on the Olympic principle -- it's okay to be runner-up. If you're a competitive swimmer and you get a bronze medal, that's good too. But in the NFL you can't afford to miss a single training session because the hordes of people waiting to take your place are getting bigger by the day.

SPIEGEL: Only 650 of the 10,000 young men playing high school football make it on to a university team, and only 2 will reach the NFL.

Venzke: The pressure's not off once you make it, either. During my time with the Jacksonville Jaguars we had Tuesdays off -- because every Tuesday the club would invite 50 new players along for drills, and if anyone of them were better than you, you'd be replaced the next day. They only had to give you 24 hours' notice. They were always telling me that I only had to make one mistake and I'd be on the damn plane back to Germany. I was on tenterhooks all the time.

SPIEGEL: How did that constant threat affect you?

Venzke: You get very tough with yourself. My definition of an injury is when you're carried off the field on a stretcher. Anything else is just business as usual. Once when I tore muscle fiber, I took a couple of morphine pills they give people dying of cancer and drank some Red Bull on my way to the stadium, then I was good to go. I took growth hormones to make injuries heal faster. Once when I played for the German national American Football team I brought along my bag of meds and the doctor almost had a heart attack.

SPIEGEL: In soccer a game is now interrupted for a maximum of three minutes if it looks like a player gets a concussion.

Venzke: Soccer players and American football players are very different. With soccer you have fouls and so on -- they're very dramatic. If an American Football player says one day he can't train because he's not feeling well then they take his white jersey and dye it pink because he's acting like a girl. He's on the outside looking in.

SPIEGEL: You don't seem very tough and aggressive, though.

Venzke: That's right, but you change on the field. You get into the zone -- you listen to music through your headphones that gets you pumped up. Pantera, Manowar, assertive stuff. Then you take all sorts of meds, caffeine pills, ephedrine, whatever. These are the rituals you have to get you in the mood.

SPIEGEL: How do you see the others on the pitch? As enemies?

Venzke: No. I'm not a soldier. I see an opponent who has to be taken out so that the game keeps moving.

SPIEGEL: Did you ever injure anyone?

Venzke: Of course.

SPIEGEL: Did you feel sorry for them? Or were you proud?

Venzke: I never felt sorry about anything I did on the field. Afterwards, I was always the first to go and buy them a coke and say sorry, I'm praying for you, and so on.

SPIEGEL: Did you ever wonder what you were doing?

Venzke: I was on a mission to become the first German in the NFL. I would always contrast my suffering with what my grandfather went through in the war. He marched 1,864 miles through Russia: He couldn't call his dad and ask to borrow his gold credit card to buy a ticket home. Anyway, you can put up with a lot of fear and pain when there are 80,000 people watching. And when we won, then I was in heaven. I felt like god's gift to football. Even if I was just a reserve.

SPIEGEL: A super hero.

Venzke: The elite, absolutely. The tackle is the biggest, heaviest and fastest guy on the field. I'm 6 feet and 7 inches tall, I weighed 331 pounds and I could still run 131 feet in five seconds. I was as good as an Olympic sprinter. I ate 6,000 kilocalories day, including 10 to 15 eggs for breakfast. When you play in the NFL you get chauffeured to autograph-signing sessions in a limo and carte blanche to get into any club. You're a celebrity. Women google you on their smartphones to see what your net worth is. They go off to the powder room together and discuss who's worth $3 million, who's worth going after, and who's just a reserve and not worth the time of day. The problem is that you think it's going to last forever. But at some point you're finished.

SPIEGEL: And then what?

Venzke: You think you're worthless because you're not a star anymore. You're back in the real world and having to do things you're not very good at. Football players aren't like good German husbands who can take their kids out for a walk. It doesn't work, we're not like that.

SPIEGEL: Are you serious?

Venzke: Yes.

SPIEGEL: What do you mean, exactly?

Venzke: The problem is the system. Even in high school, when you're only 12, you have a special status because you're taller, faster and stronger. You make your coach happy, he gets a bigger salary and before you know it, everyone's smoothing the way for you. At the age of 12. If you have problems in school, they get you a tutor. That's how it starts. The NFL sorts everything out for you. You know that so long as you deliver the goods the club will take care of you, even if you have trouble with the cops. You lose touch with reality, you're living in a bubble. So now that I no longer play football I am completely overwhelmed by everyday life.

SPIEGEL: For example?

Venzke: I find it very, very hard to buy diapers and baby powder. I can't deal with having to do that sort of thing, given what I used to do.

SPIEGEL: Maybe you're just a chauvinist.

Venzke: I'm not. But the price I paid was so high that I just can't bear to do that sort of thing. I can't stand in line at a concert because I'm used to using the VIP entrance. A football player is highly qualified for his sport. He can lift 440 pounds, but where does that get him in the real world? He can be a furniture remover who earns $7.80 an hour. Communication is everything in the 21st century world we live in. But football players are cavemen. They can destroy you on the football field but off it they're nothing, they know nothing useful, nothing about team work, cooperation, communication.

SPIEGEL: Running back Ray Rice was in the headlines last year when he was caught on camera in an elevator punching his fiancée in the face. Is he a caveman too?

Venzke: I don't want to name and shame but yes, sure.

SPIEGEL: How do NFL players view women?

Venzke: That's not what that was about. It's got more to do with social background. These guys are usually pretty simple, they come from poor inner-cities, they lack education. They're cannon fodder for the NFL. That's not to excuse their behavior. Rice was under a lot of pressure, he probably wasn't seeing his wife in front of him but an opponent on the field that he needed to wipe out if he wanted to stay on the team. Because if you're not on the team, you're not a star. You're just some loser from the ghetto. A nobody. Those are the extremes players live with.

SPIEGEL: The NFL has introduced new rules designed to make the game safer. As of 2013, runners and defenders are prohibited from lowering their heads and striking a forcible blow with the crown of their helmets when they are outside the tackle box. Do you wish these rules had been in place in your day?

Venzke: Not at the time, but in retrospect, yes. But these rules are just window-dressing. These days players don't weigh 250 but rather 350 pounds -- and at the same time, they're faster than ever. The combination of mass and momentum ups the stakes so there's more going on than there was 20 years ago. But the brain hasn't changed.

SPIEGEL: When you look back at your career, would you say it was a good time?

Venzke: For me personally, yes. But I wonder what it would have been like if I hadn't been the first German national in the NFL. Everything would have been different. The cost-benefit analysis wouldn't have added up. I don't want my son to play football.

SPIEGEL: Why not?

Venzke: Because I don't want to see him injured. I don't want him treated the way I was treated. I don't want his every whim being catered to just because he's a talented athlete. It's too risky. It's in my will: Lukas Patrick Venzke will only get his inheritance if he doesn't play football.

URL:
http://www.spiegel.de/international/world/spiegel-interview-with-patrick-venzke-on-nfl-career-a-1032947.html



1. Quite Right!
Inglenda2 05/11/2015
The claim, 'American Football Is Like a Nuclear Explosion' may at first glance seem absurd. After some consideration however, it does become obvious, that they do in fact both have something in common. They are senseless activities! Nevertheless, one question still remains unanswered. Are these players deranged before they take up the sport, or does American Football itself cause this condition?
2. 'American Football Is Like a Nuclear Explosion'
setjeff15081947 05/11/2015
I am goin' enter my 51st season as a Minnesota-Vikings-Fan this Fall, and I dig watching the sport. These clowns have been disappointing me, and entertaining me, for half a century. But ... Herr Venzke raises some serious concerns that I'd rather not face; I am, by my simple viewing, supporting this game which causes guys life-long-injuries. I dun't (Lucy) want to stop watching, but I can only hope that the NFL finally addresses these life-threatening injuries. Oh, by the way, I have the full plate of ESPN offerings on my TV and my laptop; I'm even watching cricket. One day, I hope to understand what is going on.
3. Wimpy?
rbrjto2003 05/11/2015
In America, we call guys like Venzhke wimpy. Get out of the kitchen if you can't stand the heat or the money. And yes, it is Darwinism because only the strong and adaptable survive.
4. American football is like nuclear explosion
fospanton 05/11/2015
A service to all aspiring footballers! Congratulations to him!
5. your interview with Venzke
gorrafamd 05/12/2015
Excellent intervier. I stopped watching football games about 2 years ago ,after i became aware of the long term damage to cerebral functions . This is an eye-opener ,and should be required reading fo high school kids . Of course, they will laugh at it . I do not expect the American press will even acknowledege it I wish Venzke the best . I greatly admire his honesty

6. Perspective
spon-facebook-1270454953 05/12/2015
I do not discount the the descritions and analyses of American football, but some perspective should be considered. There are many sports which are dangerous. Boxing, horse racing, and automobile racing instantly come to mind. Boxers can die before the end of a normal life span. Jockeys can die instantly if they fall from the back of a horse. Drivers are killed nearly every day in crashes. Football is dangerous, but it is not barbaric. Players receive the best posiible equipment and the best possible medical care. The knee surgery performed today on nearly everyone was the result of the development of better knee surgery for football players. As I said, I do not dispute the experience of the player, but I think we should take a broader view of the sporting world.
7. It's all just a game
mdk4130 05/12/2015
All I can say is he's a better man than I am. Imagine---331 pounds traveling 131 feet in 5 seconds- I'd get out of his way as fast as possible. The story was very honest. Fame and Glory. He got paid well for getting beat up. Just like a boxer. Or Ice Hockey. No tears, please!
8. Vicarious Violence
mossgr 05/14/2015
As we Americans become increasingly risk-averse under the control of those who best might be called "Radial Maternalists", there are progressively fewer outlets for sublimated, male aggression. Consequence? Instead of actual outlets, we engage in virtual outlets such as video-games and televised sporting events. Instead of the actual reinforcement of personal participation, we receive vicarious reinforcement from others' participation. "Hypocrisy is a tribute vice pays to virtue." -La Rochefoucauld (1630-1680) So, American football. Many of its players are recruited because of their violent predispositions. We watch football, in part, for its violence on the field. Then, we condemn its participants for violence off the field. Consider the case of Ray Price.
9. american football
ernstanton 05/15/2015
I'm living in the US for over 30 years. This report doesn't surprise me at all. Brutal force, bodily harm, murder, shoot to kill, all those ugly actions are performed every day more then 10000 times. That is the american way of life. The NFL is a collection of brutal, greedy and ruthless people and they have the "NO TAX" status. Of course they don't care about the players, never did, never will. Patrick is 100% on the money, when he stated, that most of the NFL players coming from poor backgrounds, no education, no knowledge, what life is all about. They hire a lawyer and an agent to take over their personal affairs and get cheated from both groups royally. Drugs and I mean any drug is given to them to keep them going. When they get old, none of the teams cares what's happening to those former players. That 's when the "AMERICAN NIGHtMARE" begins. I just hope that millions of people read this story and get a different perspective!!!
10.
wsiuda 05/16/2015
American football is nothing more than wrestling,but for real.

11. public sports
alvinperk1 05/17/2015
sounds like the roman coliseum 2000 years ago

luni, mai 11

Energiile casei - Extraordinar de interesant !!


  
 






Sa ne "dotam" casa impotriva ... "vampirilor energetici"...
 
 
Energiile casei - foarte important !
 
Pisicile  iau energie de la oameni dar numai cand trebuie si cat trebuie. Este suficient sa va luati pisicuta in brate si sa-i mangaiati blanita moale, ca durerea de cap care v-a chinuit intreaga zi incepe treptat sa va lase. De ce? Pentru ca se normalizeaza presiunea sangelui din cauza careia va durea capul. Pisica este capabila sa absoarba energia de care nu aveti nevoie la un moment dat, determinand vasele sanguine din corpul dumnevoastra sa se ingusteze sau sa se relaxeze, in functie de presiunea arteriala pe care o aveti. Pisicutele de culoare neagra insa, iau cam mult din energetica casei.
Pisica este un exceptional dispozitiv energo-informational. Ea simte toate neregulile din organismul omului, dar nu "trateaza" pentru ca ar sti cum, ci din cauza ca dereglarile din organismul uman, durerile, sunt cauzate de modificarile potentialului energetic intr-o anumita regiune a corpului si aceste modificari sunt percepute foarte bine de catre pisici. Pisica este singurul mamifer care, pentru a trai, are mereu nevoie de o anumita cantitate de energie negativa. Nu se poate sa nu fi observat si dumneavoastra ca pisicilor le place sa stea pe televizor, frigider, computer, masini de spalat in functiune, adica pe aparatura ce iradiaza in mediul inconjurator oscilatii electromagnetice negative. Cu cat mai mare este nivelul acestor oscilatii, cu atat mai fericita este pisica.
Omul, dimpotriva, pentru a se insanatosi, trebuie sa scape de energia negativa si sa-si normalizeze astfel sistemul energetic. Cand pisica simte ca o anumita portiune a corpului omului este incarcata negativ, se duce si se aseaza exact pe locul bolnav, se instaleaza comod si incepe sa se "incarce". Inainte de a se aseza, unele pisici framanta cu labutele locul, pregatindu-si culcusul, iar acest masaj este si el foarte folositor pentru om. Cand burtica pufoasa si calda a pisicii se lipeste de locul bolnav, omul beneficiaza in egala masura si de termoterapie. Pisica ramane pe locul bolnav pana ce nu mai are ce lua de acolo. Daca energia negativa s-a epuizat sau daca pisica se simte "satula", ea se ridica si pleaca.
Orice pisica va va normaliza presiunea arteriala, se va lupta cu afectiunile cardio-vasculare (daca nu sunt de origine organica), va vindeca gripa, angina, racelile, contuziile, cefaleea, insomnia, procesele inflamatoare din tesuturi si limfa, va va alina suferintele in crizele de ficat si de stomac. Nu trebuie sa retineti pisica daca ea vrea sa plece. Inseamna ca nu este gata sa "lucreze", sau ca a facut déjà tot ce era necesar iar rezultatele se vor vedea in scurt timp.

Cainii
 sunt donatori de energie. Ei nu iau energia negativa ci o suplimenteaza pe cea pozitiva.  Cainii sunt ca niste acumulatori vii care pe masura ce dau din energia lor, se incarca cu alta noua. Cateii de culoare neagra nu influenteaza energetica casei pentru ca ei sunt donatori de energie.
Pentru caini viata fara miscare nu este viata. Procesele metabolice decurg foarte rapid in organismul lor, cainii trebuie sa aiba tot timpul o ocupatie, fie si numai alergatul dupa propria coada. Au nevoie, mai mult decat oricare alte animale, sa comunice in permanenta cu oamenii. Un caine lasat singur in apartament mai mult timp, se simte parasit si, daca I s-ar permite, nu s-ar indeparta niciodata de stapan.
Cainele cedeaza bucuros din energia sa, el este gata sa-i dea stapanului toate fortele sale, fara sa aiba de suferit din aceasta cauza, fara sa se simta epuizat sau slabit, pentru ca este capabil sa-si restabileasca imediat echilibrul energetic. Insa, iritarea si nervozitatea cainelui il impiedica sa doneze energie. Cainii nervosi, prost educati de stapanii lor, nu sunt capabili sa ajute, ci mai degraba fac rau. Energia lor vine in fascicole, haotic, procesul raspandirii energiei prin corpul uman are loc la intamplare, unele regiuni fiind suprasaturate, altele, dezavantajate. Rezultatul este varianta cea mai grava a dezechilibrului energetic. Un caine bolnav este ca un om bolnav, nu doneaza ci ia energie sau, in cel mai bun caz, doneaza incomplet. Orice modificare survenita in psihicul unui caine este semnul unei boli.
Daca aveti un tonus scazut, sunteti obosit, somnolent, dar nu sunteti racit, nu aveti dureri si nici vreo inflamatie oarecare, atunci aveti nevoie de un caine. Daca dupa "tratamentul" pisicii va tiuie urechile, aveti ameteli si sunteti somnolent, chemati cainele.
Pentru un om bolnav, ideal ar fi sa aiba si pisica si catel. Daca pisica este capabila sa anihileze procesele inflamatoare, sa inlature durerea, surescitarea, sa normalizeze  presiunea arteriala, cainele il ajuta pe om sa-si refaca puterile si sa-si ridice tonusul vital. Cand in casa exista si caine si pisica, ei 'lucreaza" impreuna.
Pisica isi ofera prima serviciile iar apoi intra in scena si cainele.
Cantitatea cea mai mare de energie o doneaza animalele roscate, in timp ce animalele cu cu blana de culoarea nisipului sau galben-crem, tonifica energetica stapanilor. Culoarea cenusiu-albastruie linisteste, neutralizand izbucnirile emotionale. Albul poate fi considerat culoarea ideala.
Animalele si plantele reprezinta ambianta care-i este necesara omului pentru o viata completa. Ele ne sunt cu mult mai necesare decat alimentatia rationala sau efortul fizic, pentru ca doar ele sunt capabile sa asigure distribuirea corecta a energiei intr-un spatiu de locuit.
Casa unde traiesc in armonie oameni, animale si plante, este ocolita de nenorociri, pentru ca aici se creeaza si un intreg sistem energetic benefic, care se autoregleaza in permanenta.

Problema este ca oamenii incearca sa organizeze viata animalelor ca si cum aceastea ar fi tot oameni. Ei nu inteleg necesitatile animalelor de companie si, desi fara rele intentii, le afecteaza negativ viata.
Animalele comunica intre ele cu ajutorul imaginilor. Toate animalele poseda, intr-o masura mai mare sau mai mica acest dar pe care noi il numim telepatie. Copiii sub sapte ani inteleg cel mai bine animalele pentru ca pana la aceasta varsta constientul si subconstientul lor (in plan energetic – campul astral si campul mental) nu sunt atat de bine separate ca la adulti. Copiii au o gandire imaginativa, de aceea pot lesne prelua imaginile formate in creierul animalelor. In cazul copiilor peste 7 ani, constientul si subconstientul lor sunt déjà net separate, ei incep sa gandeasca utilizand categorii abstracte, la fel ca adultii. Ei trebuie sa invete la fel ca oamenii mari sa inteleaga animalele. De asemeni, la varste mai mari de sapte ani incepe sa se manifeste agresivitatea copilului.

Padurea este un mare stabilizator al energeticii noastre. O ora petrecuta in padure echivaleaza, ca grad de eficacitate, cu o luna de fizioterapie la policlinica.
 
Stramosii nostri stiau sa-si aleaga un loc benefic pentru construirea locuintei. Se considera ca daca pe locul respectiv nu se culca vaca sau cainele, nu era bine sa construiesti pe el. Abundenta cuiburilor de soareci era considerata un semn foarte bun, de asemeni abundenta cuiburilor de pasari. Mamiferele si pasarile sunt in marea lor majoritate, donatori de energie.
Prezenta serpilor, broastelor, sopirlelor, insectelor era considerata un semn rau. Toti amfibienii si reptilele, gandacii si fluturii sunt vampiri deci se simt bine in locuri cu un camp electromagnetic instabil.
Pestii, de asemeni inghit energie si preluand energia negativa, creeaza ca si pisicile un camp energetic  benefic.
 
 
Casa:
Din ce este compus campul energetic al familiei noastre? Din locul pe care este amplasata casa, care se hraneste cu energia emanata din adancurile pamantului, din energetica materialelor folosite la constructia casei, din energia membrilor familiei si ale animalelor de companie. Pentru ca fiecare dintre noi sa se simta bine in propria casa, trebuie sa aiba suficienta energie vitala, iar aceasta energie sa fie corect distribuita. Animalele de casa mentin energetica locuintei la nivelul care ne este necesar noua, oamenilor.
Fortele necurate sunt atrase de resturile de mancare, in special carnea alterata si, daca ati lasat peste noapte pe masa, in chiuveta sau chiar in cosul de gunoi firimituri, resturi de mancare, sa stiti ca se vor delecta cu ele nu numai mustele si gandacii de bucatarie ci si alte creaturi, din alta lume. De aceea pastrati-va intotdeauna vasele curate, daca nu vreti ca aceste creaturi sa se stabileasca in casa voastra sau, si mai rau, in corpul dumneavoastra, tulburandu-va astfel echilibrul energetic.
Pentru  a ne proteja pe noi si casa noastra de invazia entitatilor negative trebuie sa fim mereu curati si sa ne mentinem curata locuinta.
 
Sfaturi:
Incercati sa va tundeti macar o data pe luna (urmariti fazele lunii) deoarece in varful firelor de par se acumuleaza murdaria energetica, de care nu veti reusi sa scapati doar spalandu-va pe cap. Aruncati imediat parul tuns sau, si mai bine, ardeti-l.
Stergeti des oglinzile din casa, deoarece prin ele iese energia negativa.
Mobilierul dumneavoastra poate sa se comporte ca un vampir, mai ales daca este din lemn masiv. Inainte de a achizitiona o piesa de mobilier, interesati-va din ce lemn este facuta  si in nici un caz nu va puneti  in dormitor o comoda sau un sifonier din lemn de plop tremurator, ulm , salcie sau stejar! Sau, si mai rau, din lemn de culoare neagra, dupa moda din ultimii ani. Acesti arbori sunt vampiri si in timpul noptii va vor fura toata energia, astfel incat dimineata va veti trezi cu dureri de cap si suparati pe toata lumea.
Mobila din lemn de mesteacan, tei sau fag este foarte potrivita pentru odihna.
Mobila din lemn de pin poate degaja in timp uleiuri eterice, ceea ce nu este benefic pentru unele persoane.
Mobila de culoare neagra absoarbe prea multa energie iar cea alba aminteste de un salon intr-un spital.
Din punct de vedere energetic cea mai potrivita este mobila maro-deschis.
Pot sa absoarba energie si alte obiecte din casa? Da. Cel mai bine fac acest lucru scoicile marine, ramurelele de corali, buchetelele de flori uscate. Pentru ca sunt tesuturi moarte. Si vesela din portelan de proasta calitate, statuetele si bibelourile din os ne sorb energia; de asemeni, coarnele de cerb de pe pereti, blana de urs de pe podea, functioneaza ca aspiratoare de energie.
De asemeni, cartile pe care nu le atinge nimeni cu anii, nici macar pentru a le scutura de praf; lucrurile vechi, depozitate si uitate in cutii sau geamantane sunt si ele vampiri. Sfatul meu este sa faceti macar de doua ori pe an curatenie generala in casa si sa aruncati fara regrete toate vechiturile. Incercati  de asemeni sa nu luati de la nimeni nici un fel de lucruri folosite, chiar daca va sunt oferite de oameni cumsecade la prima vedere. Aceste lucruri vor aduce in casa dumneavoastra o energie straina, cel mai adesea negativa.
Cei ce au in casa soba sau semineu vor avea energetica locuintei corecta si stabila, deoarece focul este un foarte bun corector al energiei, flacarile sale mistuind orice energie negativa. Este suficient sa faceti focul chiar si o singura data pe saptamana.
In general, impotriva vampirilor sunt foarte eficiente trei tipuri de purificare : prin foc, apa si lumina solara
Purificarea cu ajutorul apei:  este obligatoriu sa faceti zilnic un dus sau o baie in cada in timpul careia sa va cufundati cu totul in apa timp de o secunda. Apa va lua cu sine toata energia negativa.
Lumina soarelui este si ea un minunat donator de energie.
Daca vreti sa umpleti casa de energie solara, aveti grija ca ferestrele sa fie curate, spalati des perdelele deoarece prin ele iese energia malefica din casa si patrunde energia benefica, asa ca dati-i posibilitatea sa circule libera, fara obstacole.