Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

sâmbătă, decembrie 6

Bancuri si proverbe





Pictorul Degas a asistat la o licitație unde un tablou al său, aparținând unui bogătaș, s-a vândut cu 50.000 de franci. Cineva i s-a adresat:
- Cum va simțiți, maestre?
- Ca un cal de curse care a câștigat marele premiu și el capătă numai ovăz.
*
Diogene, fiind îmbiat cu un pahar de vin, a vărsat lichidul pe jos.
– De ce-ai făcut așa ceva? l-a întrebat gazda.
– L-am răsturnat eu înainte de a apucă el să mă răstoarne, a răspuns înțeleptul.
*
Un prieten care l-a vizitat pe marele inventator Edison, l-a întrebat:
- Bine, măi Thomas, de ce nu repari poarta pe care am deschis-o atât de greu?
- Pentru că fiecare intrare și ieșire sporește volumul apei din rezervorul meu cu 5 litri, a precizat ingenioasă gazda.
*
Deoarece uitase să-și ia ochelarii, Einstein i-a cerut chelnerului să-i citească lista cu meniuri. Acesta i-a răspuns:
- Nu pot, domnule! Nici eu nu știu citi. Sunt analfabet ca și dumneavoastră…
*
- Domnule Hegel, arde casa! i-a strigat valetul înspăimântat.
- Spune-i soţiei, ea se ocupă de casă, i-a răspuns filozoful concentrat asupra ideilor sale.
*
- Pablo, cum de n-ai nici un tablou de-al tău în camera? l-a întrebat un prieten pe Picasso.
- Unele îmi plac chiar foarte mult, dar se vând prea scump că să-mi permit să le cumpăr eu, a răspuns pictorul.
*
Într-un spectacol de teatru, un tânăr actor a avut o singură replică: Majestate, flota engleză a distrus flota spaniolă. Fiind emoționat, acesta a zis: "Majestate, flota spaniolă a distrus flota engleză!"
Maria Filotti, care era regina, neavând o replică adecvată pentru acest anunț inversat, a izbucnit: "Nu te cred! Ești un spion. Piei din faţa mea!"
*
Un student a încercat să-l păcălească pe marele medic internist, Iuliu Hatieganu, așezându-se într-un pat din salonul vizitat de acesta și simulând o boala.
– Scoate limba! i-a cerut profesorul, când a ajuns la el. După ce i-a privit-o, i s-a adresat:
– Fă-ți formele de ieșire. Boala ți-a trecut.
*
– Piesa asta a lui Caragiale – Năpasta – poate fi socotită ca și căzută, a spus un adversar al marelui dramaturg înainte de spectacol.
– Da, însă căzută din cer! a ripostat Delavrancea care auzise pronosticul.
*
Coşbuc trecea foarte rar pe la Terasa Oteteleşeanu, locul de întâlnire al scriitorilor, dar a nimerit o dată acolo, când cafeneaua era goală.
– Domnule, i s-a adresat un chelner, luați loc la alta masa, aceasta este rezervată poeților!
– Scuzați-mă! a spus Coşbuc și s-a mutat alături.
 
 
PROVERBE SCOŢIENE
Unui om este mult mai uşor să-i dezvolţi calităţile decât să-i înlături defectele.
==
Fii fericit cât trăieşti, pentru că mort o să fii mult timp.
==
Nu te căsători pentru bani, poţi găsi un împrumut mai avantajos.
==
Un foc mic, care dă caldura, preţuieste mai mult decât un foc mare, care frige.
==
Leneşul este fratele cerşetorului.

PROVERBE OLANDEZE
Şi ţapului bătrân îi place iarba fragedă.
==
Măgarul drept mulţumire loveşte cu piciorul pe cel care îl scarpină.
==
Teme-te de marinarul care ajunge pe uscat!
==
Câinii au dinţi in orice ţară.
==
Ţine-te de partea groasă a copacului.
 






































Enigmele lumii : Copiii indigo


Copiii indigo
Copiii indigo au un IQ de peste 150 de puncte
 
De la o vreme incoace, in lume se nasc copii cu o inteligenta fenomenala si cu puteri extrasenzoriale. Numiti si "seminte de stea", ei ar trebui educati in mod special, pentru ca societatea sa se bucure de superioritatea lor

Santa Cruz, California, mai 2010

Departe, pe tarmul Pacificului, in statiunea Santa Cruz, particip cu emotie, alaturi de familie si prieteni, la ceremonia de pomenire a unui baiat inecat in urma cu cateva zile in valurile nemilosului ocean. Stuart Moore, in varsta de 12 ani, fusese un baietel cu totul special. Cand l-am intalnit pentru prima data, in 2002, la o conferinta din Sacramento, California, Stu avea doar 4 ani. Asemeni unui om mare, mi-a intins mana sa micuta si s-a recomandat hotarat. Ochii sai patrunzatori parca m-au hipnotizat. Chipul sau radia de o fericire superioara, aproape nepamanteana.
Ma simteam privilegiata pentru ca reusisem sa ajung la aceasta Conferinta Internationala pe tema "Copiilor indigo", la care participau mari specialisti in domeniul parapsihologiei. Dar dupa ce l-am cunoscut pe Stu, am fost convinsa ca sunt cu adevarat norocoasa. O astfel de intalnire te marcheaza. Stuart Moore se afla acolo in calitate de invitat, ca un exemplu de copil al viitorului. Stu era pentru toti cu adevarat fascinant. El facea sa functioneze toate jucariile cu baterie, fara baterii, stia cine era la telefon, inainte ca cineva sa raspunda, cine era la usa, inainte ca cineva sa o deschida. Dar visul lui cel mai mare, dupa cum singur mi-a marturisit, era sa refaca lumea, intr-una "lipsita de razboi, mizerie si saracie", la doar 4 ani...
Copiii indigo
 
Timpul a trecut si baietelul Stu a crescut, alaturi de ceilalti copii ai familiei Moore, dar totusi nu ca ei. La 10 ani a fost acceptat sa frecventeze cursurile Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii Stanford. Insa evolutia vietii lui fulminante s-a intretaiat brusc si nefiresc. In primavara acestui an, s-a inecat in ocean, chiar sub privirile neputincioase ale prietenilor lui. Am fost alaturi la ceremonia de despartire, organizata de familie pe malul oceanului, la care au participat si cativa dintre profesorii micutului "student". Cu totii am confectionat corabioare din hartie, impodobite cu floricele, pe care le-am lansat pe apa. Pe fiecare corabioara familia inscriptionase un text: "Sail little boat, across the water blue to that fair land where wishes all come true. Peace and joy to Stu and all (of) us left behind until we meet in love again at any time." ("Croieste-ti drum printre valuri, micuta barca, catre taramul fermecat unde toate visele se implinesc. Ii uram pace si bucurie lui Stu si tuturor celor care au ramas in urma sa, pana cand ne vom reintalni").
Valurile aruncau inapoi catre mal barcutele, insa unele razbateau in larg. Asa cum razbatuse si Stu.

Volgograd, Rusia

Medveditkaia Griada, situat la 15 kilometri de orasul Jirnovsk, din regiunea Volgograd, este un lant de dealuri cu o inaltime de aproximativ 250 de metri, considerat una dintre principalele zone cu activitate paranormala din Rusia. Este un loc unde motoarele masinilor se opresc, iar ceasurile o iau razna. Acest teritoriu deluros aduna, poate, cele mai multe fenomene stranii din intreaga lume: fulgere imense, tuneluri subterane misterioase, aparitii de OZN-uri. Tot aici se spune ca s-a realizat prima calatorie in timp - experimentul LOVONDATR 7, condus de savantul Vadim Cernobrov.
Tocmai in aceasta regiune s-a nascut un baiat neobisnuit. Povestea lui a fost descoperita, intamplator, de catre o echipa de savanti rusi ai organizatiei "Kosmopoisk" (Studiul cosmosului), care analizau activitatea paranormala din zona.
In 2004, profesorul universitar Ghenadi Belimov, unul dintre savantii de la "Kosmopoisk", a relatat pentru ziarul Pravda strania intalnire a cercetatorilor rusi cu Boriska, baiatul neobisnuit.

Povestea "Micului print" de pe Volga

Copiii indigo
 
Intr-o seara, pe cand discutau aprins despre experientele lor, un baietel de 7 ani a aparut printre ei, captandu-le intreaga atentie. Timp de o ora si jumatate, a povestit despre viata pe planeta Marte si despre locuitorii ei. Era incredibil! Baietelul spunea o poveste magnifica despre civilizatia de pe Marte, despre orase megalitice, despre un taram numit Lemuria. Cel mai surprinzator era faptul ca baiatul avea niste cunostinte extrem de vaste, detinand o terminologie stiintifica departe de cea normala a unui copil de 7 ani. Cunostea in detaliu istoria Lemuriei, acel continent enigmatic care se presupune ca s-a aflat undeva in sudul Oceanului Pacific si a disparut in urma cu mii de ani. Acest taram stravechi se pare ca a fost leaganul unei culturi foarte avansate si spirituale, poate rasa-mama a intregii omeniri, dar s-a scufundat in valuri, cu multe mii de ani in urma, ca urmare a unui cataclism geologic. Desi existenta Lemuriei nu a putut fi cu siguranta atestata de catre arheologie si nici detaliile povestite de Boris nu ar putea fi demonstrate, totusi, intreaga echipa de savanti de la "Kosmopoisk" a cazut de acord in privinta unui lucru cert: baiatul cu siguranta nu mintea, si nici nu inventa!
Profesorul Belimov a fost cel care a ramas alaturi de Boris, studiind indeaproape cazul. Dupa ce i-a cunoscut si parintii, convingerea ca baiatul spune adevarul s-a inradacinat si mai mult. Boris se nascuse in 1996, intr-o familie de medici. Inca din primele zile si-a uimit parintii cu "puterile" sale. La 15 zile de la nastere, putea sa-si tina singur capul si isi privea parintii in ochi, "performante" realizate de copiii obisnuiti abia la cateva luni. La 7 luni, vazand un cui batut in peretele de deasupra patutului sau, a rostit prima sa propozitie: "Vreau un cui". Cand a implinit un an, mama lui Boris a inceput sa-l invete literele, astfel ca la un an si jumatate Boris putea citi principalele titluri din ziare.

Boris si NASA

Inainte de a implini varsta de 3 ani, Boris a inceput sa vorbeasca despre Univers. "Putea sa numeasca toate planetele sistemului solar si chiar satelitii lor. Imi vorbea despre numele si numarul galaxiilor. Initial, m-am inspaimantat, crezand ca fiul meu nu este in toate mintile, dar m-am hotarat sa verific daca toate aceste lucruri exista cu adevarat. Am luat niste carti de astronomie si am descoperit uluita ca afirmatiile lui Boris erau exacte, ca baiatul meu stia atat de multe din acest domeniu", a spus Nadejda Kiprianovici, mama lui Boris.
Copiii indigo
Albii de rauri pe Marte
 
Periodic, cadea intr-un fel de transe scurte, dupa care capata cunostinte noi, uluitoare, pe care le comunica parintilor cu seninatate. Zvonurile despre micutul astronom s-au raspandit cu viteza luminii, Boris devenind o celebritate locala. Toata lumea era curioasa sa afle cum de baietelul cunostea toate aceste lucruri. Iar Boris era dispus sa primeasca toti vizitatorii si sa le povesteasca despre civilizatiile extraterestre, despre existenta lemurienilor, acele fiinte gigant care comunicau doar telepatic, si despre schimbarile climaterice ale globului ce vor urma.
Povestea adesea despre viata lui anterioara de pe planeta Marte, despre faptul ca planeta fusese locuita, dar, ca urmare a unei puternice catastrofe, si-a pierdut atmosfera si ca, in prezent, viata s-a mutat in orase subterane. "Populatia martiana inca traieste, dar sub pamant. Ei respira gaz carbonic. Traiesc pentru ca sunt fiinte ce detin calitati incredibile". Pe vremea aceea, dupa cum sustine el, Boris obisnuia sa faca zboruri spre Pamant destul de des, in scopuri comerciale sau chiar de cercetare. Acest lucru se petrecea in legendara epoca a civilizatiei lemuriene de pe Pamant. Astfel se pot explica, teoretic, si vastele lui cunostinte despre aceste timpuri mitice. Dovezi referitoare la posibila viata pe Marte putem gasi si pe site-ul oficial al NASA. In 2005, doi oameni de stiinta de la NASA, Carol Stoker si Larry Lemke, au facut declaratii ca detin dovezi concludente ca si astazi poate exista viata pe Marte, undeva ascunsa in pesteri. Inca de acum cativa ani, NASA a descoperit ca metanul face parte din structura atmosferei de pe Marte. Metanul este un gaz din grupa hidrocarburilor, fara culoare si fara miros, care arde in aer cu flacara albastruie si care se formeaza din materia organica in descompunere. Aceasta descoperire demonstreaza ca viata pe planeta Marte poate exista, dar probabil undeva la o mare adancime. De asemenea, s-a mai dovedit ca, in urma cu mii de ani, pe planeta Marte a existat apa, fapt sustinut de albiile secate care strabat planeta. Cartografierea cu ajutorul radarului prin satelit a polului nord al planetei Marte a dezvaluit varsta calotei de gheata, care s-a format cu 5 milioane de ani in urma. Duritatea rocilor aflate sub stratul de gheata indica faptul ca apa lichida si eventualele forme de viata, daca exista, se afla la o adancime mare, sub scoarta planetei.

Copiii indigo

Istorisirile lui Boris au atras atentia mai multor oameni de stiinta, astfel ca specialistii de la Institutul de Magnetism si Unde radio al Academiei Ruse de Stiinte au fotografiat aura baiatului, care s-a dovedit a fi neobisnuit de puternica. "Boris are spectrograma portocalie, ceea ce dovedeste ca are un intelect puternic", a declarat profesorul Vladislav Lugovenko.
Copiii indigo
Numiti si "Copiii Razei Albastre", se detaseaza, toti, prin inteligenta
 
Potrivit profesorului Lugovenko, in zilele noastre este posibil sa se masoare puterile extrasenzoriale ale oamenilor, cu ajutorul unor dispozitive speciale. Oamenii de stiinta din toate colturile lumii realizeaza cercetari extinse, in incercarea de a descoperi misterul copiilor fenomenali. Dupa cum s-a dovedit, oameni care poseda abilitati unice s-au nascut pe toate continentele planetei, in ultimii 20 de ani. Savantii ii numesc "copii indigo" dupa culoarea aurei pe care o au in jurul lor. Iar Boris este unul dintre ei. Acesti copii sunt extrem de inteligenti, cu o memorie uimitoare, dotati cu puteri extrasenzoriale. Majoritatea au un IQ foarte ridicat, depasind 140. Media IQ-ului pe glob este de aproximativ 100 de puncte. S-a demonstrat ca persoanele care au o capacitate a creierului mai mare decat cea "normala" pot detine abilitati speciale, cum ar fi clarviziunea, premonitia sau telepatia.
Si totusi, ce este cu acesti copii? Cum de se nasc de-o buna bucata de vreme, peste tot in lume, copii cu un intelect si un suflet pe care nu reusim sa le intelegem? Omenirea si planeta fac un salt evolutiv. Un salt pe care omenirea inca nu-l sesizeaza. Noua generatie, cea a "copiilor indigo", vine in intampinarea noastra, sa ne invete ca de acum incolo trebuie sa comunicam mai ales la nivelul sufletului, mai putin al ratiunii.
Un asemenea copil se poate naste in orice familie. Astfel ca este bine sa cunoastem cele mai "obisnuite" trasaturi ale "copiilor indigo". Ei se nasc cu sentimentul ca sunt de vita nobila si, de obicei, se si comporta ca atare. Au sentimentul ca "merita sa fie aici" si sunt surprinsi ca ceilalti oameni nu gandesc la fel. Pretuirea de sine nu reprezinta o problema pentru ei. Adesea le spun parintilor "cine sunt". Au probleme in a accepta autoritatea absoluta, acea autoritate care nu da explicatii si nu ofera posibilitatea de a alege. Se simt frustrati cand sunt incadrati in sisteme bazate pe "ritualuri" si care nu necesita gandire creativa. Vad modalitati mai bune de a face ceva si nu se subordoneaza nici unui sistem monoton. Par antisociali, daca nu exista in jurul lor si alte persoane cu acelasi gen de constiinta. Uneori, se interiorizeaza pana la refuz, considerand ca nici un om nu le poate cuprinde intelesul vorbelor.
Familia si profesorii trebuie sa-i inteleaga, sa le accepte superioritatea si faptul ca nu accepta sa fie educati conform stereotipului: "asa am crescut si noi".
Unii oameni ii numesc "Copiii Razei Albastre", "Seminte de Stea" sau "Copiii Indigo", dar i-am putea numi "Copiii Mileniului". In miezul marilor provocari pe care civilizatia umana a mileniului III le intampina - de la razboaiele ideologice la poluare, incalzire globala si saracie - un miracol pare sa inmugureasca. Se pare ca printre noi exista un numar in crestere de copii cu abilitati intuitive, intelectuale si fizice remarcabile - clarvedere, telechinezie, clar-auditie, IQ genial, simturi extrem de ascutite si o forta fizica neobisnuita. Ei povestesc, la varste fragede, amintiri din vieti trecute, isi amintesc perioada din pantecul mamei, sau, mai surprinzator, uneori perioada de dinainte de conceptie. In mod frecvent, ei povestesc despre interactiunile lor cu "extraterestrii".
Asemenea copii exceptionali trebuie detectati din timp si educati intr-un mod cu totul special, pentru ca societatea sa se poata bucura de inteligenta lor. Astfel, inca din anii '50, in statele occidentale, mai intai in Anglia, s-a fondat societatea MENSA, o organizatie care identifica si totodata pune in legatura oameni cu un coeficient foarte inalt de inteligenta.

Copiii minune

Periodic, mai multe organizatii internationale realizeaza topuri ale celor mai inteligenti si talentati copii. Conform unei statistici aparute in 2009, in acest top figureaza si o micuta reprezentanta a Romaniei: Cleopatra Stratan. Ea ocupa locul 4.
Pe primul loc se afla coreeanul Kim Ung Yong, nascut in 1962. La varsta de 4 ani, a intrat la Universitate, iar la 15 ani avea deja doctoratul. Astazi este in Cartea Recordurilor, ca fiind cel mai inteligent om din lume, cu un IQ de aproximativ 210 puncte.
Pe locul doi este Gregory Smith, nascut in 1990. El calatoreste in intreaga lume si promoveaza pacea si buna intelegere intre tineri, astfel ca a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru Pace.
Pe locul trei il gasim pe Akrit Jaswal, nascut in India. Are un IQ de 146 de puncte si este considerat cel mai inteligent om din India, tara cu o populatie de peste un miliard de locuitori.
Copiii indigo
Aelita Andre
 
Cleopatra Stratan ocupa locul 4 in acest top. Nascuta la Chisinau, in 2002, la varsta de 3 ani, Cleopatra detinea recordul pentru cel mai tanar artist care a sustinut un concert live, timp de 2 ore, in fata unei mari audiente, cel mai bine platit artist de varsta ei, cea mai tanara interpreta care a primit un premiu MTV.
Aelita Andre, care la varsta de 2 ani a avut primul vernisaj intr-o faimoasa galerie de arta din Australia, este pe locul 5.
Este imperativ pentru adulti, in calitate de parinti sau educatori, sa-i ajute pe acesti copii talentati sa treaca in stadiul de maturitate, fara sa-si piarda exceptionalele lor calitati. Din pacate, in Romania, atat mediul sau atmosfera din familie, cat si cele de la scoala si chiar din societate, nu numai ca nu incurajeaza dezvoltarea acestor aptitudini deosebite, dar chiar le inabusa. Saracia, anxietatea, presiunile care se fac asupra copiilor sa creasca prea curand, precum si "traditiile" rigide, bazate pe discriminare si teama, subjuga definitiv calitatile lor de genii in dezvoltare. Scoala ar trebui sa le ofere un climat intelectual si social stimulativ, de aici si necesitatea obligatorie ca acesti copii sa aiba o educatie cu totul aparte. "Tot ceea ce este valoros intr-o societate umana depinde de oportunitatea acordata individului de a se dezvolta. Tot ceea ce este grandios si plin de inspiratie este creat de individul ce poate lucra in largul sau." (Albert Einstein)
Conform statisticilor de la MENSA, numai 2% din populatia globului are un IQ de peste 150 de puncte. Acesti copii speciali sunt fiinte de lumina, pentru ca raspandesc prin munca lor inspiratie, credinta in efortul lor creator, dorinta de a face bine in lume si iubire.
"Micul print" de pe planeta Marte, Boris Kiprianovici, despre care am vorbit la inceputul incursiunii noastre in lumea copiilor minune, este considerat un mic profet. Mai toti "copiii indigo" propovaduiesc binele si pacea in lume, ne vorbesc despre sfarsitul acestei lumi si un nou inceput, despre faptul ca ei stiu ca sunt aici pentru a schimba in bine cursul vietii pe Pamant. Intrebat de catre ziaristi de ce crede el ca oamenii se imbolnavesc, Boris ne raspunde: "Boala apare din incapacitatea oamenilor de a trai corect si de a fi fericiti... Trebuie sa-ti astepti jumatatea cosmica. Nimeni nu ar trebui sa se amestece in destinele altora. Oamenii nu ar trebui sa sufere din cauza greselilor din trecut, ci sa astepte ceea ce le-a fost predestinat. Sa incerce sa atinga inaltimile, sa-si cucereasca visurile. Oamenii trebuie sa fie mai inimosi. In caz ca cineva te loveste, imbratiseaza-ti dusmanul, cere-i iertare si ingenuncheaza in fata lui. In caz ca cineva te uraste, iubeste-l cu toata iubirea si devotiunea ta. Acestea sunt regulile iubirii si umilintei. Stiti de ce au murit lemurienii? Si eu sunt partial vinovat pentru asta. Ei nu mai doreau sa se dezvolte spiritual. Ei au calcat gresit pe calea predestinata, distrugand astfel integritatea globala a planetei. Calea Magica duce catre o fundatura. Iubirea este adevarata magie!".
Profet sau nu, acestea sunt cuvintele unui baiat de 7 ani. Fie ca s-au nascut pe Terra, pe Marte sau in civilizatii demult apuse, acesti copii, cu aspiratii mereu mai inalte, participa la o lucrare interioara, neintrerupta, de a se dezvolta si de a ridica intreaga societate, poate catre un alt nivel. Celebrul filosof francez Blaise Pascal spunea: "Tacerea acestor spatii infinite ma infioara". Se pare ca in prezent, din nemarginitul Univers razbat catre noi niste voci inca timide, soapte care ne avertizeaza si pe care deocamdata omenirea, in zvarcolirea ei, le ignora. Le vom auzi vreodata?










Logica




Nicăieri nu este mai bine decât în altă parte.

Minciuna presupune studii superioare adevărului.

Cel mai  mult îmi place să mă întîlnesc cu şefii mei care au ieşit deja la  pensie.

Un idiot bogat este
considerat, în primul rând, bogat. Un idiot sărac este considerat, în primul rând, idiot.

Cine nu-i iubeşte pe
proşti are tare mulţi  duşmani.

Nu poţi muşca
apa.

Problema asta
mă depăşeşte, e mult prea mică pentru mine.

Rataţii, sau plătitorii de rate.

Politician e unul care strigă. Diplomat e unul care  tace.

Dreptate e asta? Eu alerg  şi el ajunge!?

La egală distanţă între  Polul Nord şi Polul Sud se află Interpolul...

Partea leului o ia leoaica.

Nimeni nu-i modest degeaba.

Cele mai mari moşteniri le primesc, de regulă, oamenii bogaţi.

Cine nu ştie să facă nimic e gata să facă orice.

O memorie prea bună nu lasă destul loc noutăţilor.

El e purtătorul de cuvânt. Ea e purtătoarea de cuvinte...

Vorbim despre sănătate mai ales când suntem bolnavi.

Prietenul la nevoie te cunoaşte.

Nici un profesor de logică nu a ajuns prim ministru.

Un musafir care pleacă este întotdeauna binevenit.
 
 



marți, decembrie 2

Foarte interesant pentru sanatate-medicul Lenkei Gábor

> > Medicul maghiar Lenkei Gábor a ramas in memoria
> multor
> > oameni ca
> > "Medicul care s-a ridicat impotriva MAFIEI
> MEDICAMENTELOR
> > ".
> >  Medicul maghiar Lenkei Gábor a sustinut, in fata
> unei sali
> > arhipline
> > din Targu Mures, o conferinta cu tilul: "Stari
> aparente de
> > boala", in
> > cadrul careia a recunoscut ca intentioneaza sa
> convinga
> > oamenii ca, in
> > cazul unor simptome de boala, sa nu apeleze imediat la
> > medic, ci, sa
> > fie cat mai atenti la consumul unor cantitati optime
> de
> > lichide, si
> > sa-i asigure organismului un aport zilnic corespunzator
> de
> > vitamine.
> >      Dupa cum specificam si in titlul acestui
> > articol, Dr. Lenkei
> > Gábor este considerat o personalitate marcanta in
> lupta
> > impotriva
> > mafiei medicamentelor. La prima sa vizita in
> Transilvania,
> > Dl. Lenkei,
> > un adevarat specialist cu un stil de prezentare plin
> de
> > umor, a
> > accentuat faptul ca fiinta umana consuma in prezent
> > cantitati mult
> > reduse de lichide, se misca insuficient si datorita
> unor
> > credinte
> > gresite, evita consumul de sare si grasimi.
> >     Aceste aspecte duc adesea la aparitia unor
> > simptome, pe care ne
> > grabim sa le consideram debutul unor boli, desi acestea
> nu
> > reprezinta
> > decat niste carente banale ce ar putea fi eliminate
> fara a
> > apela la
> > tot felul de medicamente.
> > Dr. Lenkei Gábor a obtinut diploma de medic in 1986,
> ca
> > absolvent a
> > Facultatii de Medicina din Debrecen, acumuland apoi o
> > bogata
> > experienta ca cercetator, medic internist si ginecolog.
> Inca
> > de la
> > inceputul conferintei sale, Dl. Lenkei a dorit sa
> clarifice
> > ca nu se
> > pronunta nicidecum pentru o renuntare totala la
> medicamente,
> > asa cum
> > ar crede unii.
> >      Dansul recunoaste deschis ca exista
> situatii
> > in care medicatia
> > este justificata si inevitabila. Cu toate acestea,
> dupa
> > parerea sa,
> > utilizarea acestor medicamente s-a generalizat
> ingrijorator
> > de mult,
> > desi in majoritatea cazurilor nu ar fi necesara. Prin
> > aceasta
> > generalizare lipsita de discernamant s-au amplificat
> si
> > efectele
> > secundare negative pe care aceste medicamente le au
> asupra
> > sanatatii
> > populatiei.
> >     Toate acestea au inceput in urma cu cca. 100
> > de ani in SUA, cand
> > pe piata remediilor medicale au intrat ca investitori
> > proprietarii
> > firmelor din industria de medicamente si cea chimica.
> > Interesele
> > industriei farmaceutice sunt in mod evident opuse
> > eforturilor care se
> > fac pentru intarirea sanatatii omului, intrucat, daca
> nu
> > suntem
> > bolnavi, nu cumparam medicamente. Putem afirma ca in
> acest
> > sens,
> > astazi se poate vorbi cu adevarat despre o mafie a
> > medicamentelor.
> >     Ministerul Sanatatii din Ungaria a publicat
> > niste statistici care
> > arata ca in acesta tara 1,2 din 10 milioane de persoane
> isi
> > administreaza individual mai mult de zece tipuri de
> > medicamente. Nu
> > dispun de date concrete pentru situatia din Romania,
> dar in
> > timpul
> > plimbarilor recente pe care le-am facut pe arterele
> > principale ale
> > orasului Targu Mures am remarcat o sumedenie de
> farmacii. In
> > cadrul
> > Uniunii Europene mor anual cca. 200 de mii de persoane
> > datorita
> > efectelor secundare negative ale medicamentelor, in
> timp ce
> > in Ungaria
> > cei ce platesc cu viata din acest motiv sunt in jur de
> 7-8
> > mii pe an.
> >     Printre cauzele mortalitatii acestor persoane,
> > efectele secundare
> > negative ale medicamentelor se situeaza pe pozitia a
> treia.
> > Cred ca
> > putem constata pe buna dreptate, ca aceste aspecte au
> > depasit cu mult
> > un interes rezonabil de afaceri – a afirmat
> specialistul
> > pe baza
> > acestor statistici.
> >      Dupa parerea sa, medicii din ziua de azi
> se
> > subordoneaza din
> > pacate intereselor producatorilor de medicamente,
> scapand
> > cu
> > desavarsire din vedere principiile utilizarii
> rezonabile ale
> > acestora,
> > regulile unei vietii simple si sanatoase in care
> vindecarea
> > se face
> > adesea natural, fara a apela neaparat la medicamente.
> >     Corpul omului modern contine nivele mult
> > reduse de lichide si
> > oxigen, afirma Dr. Lenkei. Pentru a ne pastra sanatatea
> nu
> > sunt
> > necesare miracole sau masuri spectaculoase, ci doar
> aceste
> > trei
> > elemente esentiale: apa, oxigen si substante
> nutritive.
> >      Corpul uman este alcatuit din cca. 60%
> apa,
> > 19% albumina, 15%
> > grasimi, 5% elemente minerale si 1% carbohidrati.
> > Alimentatia omului
> > contemporan este insa prea saraca in lichide si
> grasimi,
> > datorita
> > campaniilor de informare eronata care au reusit sa il
> > convinga pe
> > acesta ca grasimile sunt daunatoare, desi practica a
> > demonstrat ca
> > lipsa grasimilor din organism este cat se poate de
> > nesanatoasa.
> >     Un nivel corespunzator de oxigen si vitamine
> > este de asemenea
> > absolut necesar pentru buna functionare a organismului.
> Cu
> > toate
> > acestea omul zilelor noastre prezinta o concentratie
> extrem
> > de scazuta
> > de oxigen in corp datorita vietii sale sedentare si a
> lipsei
> > de
> > miscare. Situatia este mult agravata si de acoperirea
> total
> > insuficienta a necesarului de vitamine.
> >     Cea mai mare dintre aceste carente, care
> > trebuie eliminata cat mai
> > repede este data de nivelul insuficient de vitamine.
> Fiecare
> > fiinta
> > umana ar trebui sa aiba un aport zilnic regulat de 15
> feluri
> > de
> > vitamine. Necesarul de vitamina C in functie de
> greutatea
> > corporala a
> > unei persoane este de 30 mg/kilocorp, in timp ce
> aportul
> > zilnic de
> > vitamina B1 ar trebui sa ajunga la cel putin 100
> > mg/kilocorp.
> >     Daca organismul este privat de unul sau mai
> > multe dintre
> > elementele care ii asigura buna functionare, apar
> simptomele
> > aparente
> > de boala. Cu alte cuvinte, individul nu este bolnav cu
> > adevarat, ceea
> > ce face ca efectele pozitive ale medicamentelor sa nu
> poate
> > fi puse in
> > valoare.
> >     Astfel medicamentele vor actiona asupra
> > organismului doar prin
> > efectele lor secundare negative. Pe langa toate aceste
> > aspect negative
> > omul va dezvolta si o conceptie deformata asupra starii
> sale
> > de
> > sanatate, care este chiar mai daunatoare decat
> efectele
> > secundare ale
> > medicamentelor – a avertizat specialistul. Conform
> > spuselor sale,
> > producatorii de medicamente incearca prin intermediul
> > reclamelor sa
> > faca oamenii sa creada ca, daca se hranesc variat si
> > consistent,
> > atunci isi asigura fara probleme necesarul de elemente
> > nutritive si
> > vitamine pentru buna functionare a organismului. Dr.
> Lenkei
> > Gábor
> > neaga insa cu hotarare acest aspect. – Daca
> intentionam ca
> > un copil sa
> > isi satisfaca necesarul de vitamina C numai prin
> > intermediul
> > alimentatiei, trebuie sa avem in vedere pentru fiecare
> > interval de 10
> > ore un consum de 4 kg de tomate, sau 2,5 kg de lamai,
> sau 20
> > kg de
> > mere.
> >      Sa ne gandim putin la asta; in fiecare
> pauza
> > copilul ar trebui sa
> > rontaie cate 4 kg de mere. Daca, de exemplu o femeie
> > insarcinata ar
> > dori de asemenea sa-si asigure necesarul zilnic de
> acid
> > folic tot prin
> > intermediul alimentatiei, atunci ar trebui sa consume
> in
> > fiecare zi 15
> > farfurii de spanac. Acest lucru ar fi dificil, trebuie
> sa
> > recunoastem
> > si pentru Popeye, marinarul, a adugat zambind medicul.
> > Zilnic patru
> > litri de apa
> >      Specialistul a mai afirmat ca un mare
> numar
> > de afectiuni si boli
> > isi au cauza fundamentala in nivelurile mult reduse de
> > lichide
> > consumate. – Un procentaj de 95% din oameni consuma
> zilnic
> > mult sub
> > nivelul optim de lichide. Cei doi litri de apa amintiti
> de
> > majoritatea
> > celor ce trateaza aceasta problema, reprezinta de fapt
> doar
> > minimum
> > minimorum necesar.
> >     Cantitatea optima de apa necesara bunei
> > functionari a organismului
> > ar fi de cca. 4-5 litri. Acesta ar fi nivelul optim
> necesar.
> > Aici
> > intra bineinteles supele, ciorbele, sucurile si
> lichidele
> > din fructele
> > si legumele consumate.
> > Multe persoane ne spun ca nu consuma mai multe lichide
> > pentru ca nu au
> > senzatie de sete, dar ei ignora faptul ca un organism
> privat
> > perioade
> > indelungate de timp de un aport corespunzator de
> lichide,
> > isi inhiba
> > reactiile reflexe de semnalare a acestor nevoi
> >      Aceste reactii reflexe isi revin insa in
> > scurt timp la normal de
> > indata ce o persoana incepe sa consume lichide mai
> multe. In
> > cadrul
> > unui experiment, o persoana de 70 de kg a fost
> imobilizata o
> > zi
> > intreaga intr-o incapere cu temperatura optima astfel
> incat
> > aceasta sa
> > nu transpire. Individul nu putea sa se miste si nici
> sa
> > vorbeasca.
> >     Cu toate acestea, in urma experimentului a
> > reiesit ca, desi
> > persoana subiect nu a transpirat deloc si a ramas
> complet
> > imobila,
> > organismul sau a pierdut prin evaporare cca. 0,5 litri
> de
> > apa in 24 de
> > h. Din aceasta cantitate cca. 350 ml s-au pierdut
> numai
> > prin
> > respiratie.
> >     Remediu pentru dureri de cap: apa + sare Multe
> > simptome au ca si
> > cauza fundamentala nivelul scazut de apa din corp.
> Printre
> > acestea
> > putem enumera slabiciunile generale, oboseala,
> ametelile si
> > senzatiile
> > de vertij, crampele musculare, hipertensiunea
> arteriala,
> > scaderea
> > capacitatii de concentrare, etc.
> >      Multe persoane care sufera de migrene
> cauta
> > cu disperare cauza
> > acestora, punandu-le pe seama unor eventuale afectiuni
> > grave. Dr.
> > Lenkei Gábor afirma cu multa hotarare ca, principala
> cauza
> > a durerilor
> > de cap consta in nivelul scazut de apa si sare din
> organism.
> > Multimea
> > ascultatorilor a apreciat sfaturile specialistului si
> este
> > foarte
> > probabil ca un numar important dintre acestia vor tine
> cont
> > in viitor
> > de ele.
> >     Medicul recomanda ca, in cazul unor dureri
> > puternice de cap, sa se
> > consume o lingurita (4-5 grame) de sare, dupa care sa
> se bea
> > 1 litru
> > de apa. Procedand astfel, vom scapa in mod aproape
> sigur de
> > senzatiile
> > de durere extrem de neplacute.
> >     Calmantele nu reduc durerea!– Afirmatia ca
> > medicamentele calmante
> > reduc durerea este falsa, afirma cu hotarare dr.
> Lenkei. –
> > Vedem in
> > multe reclame cum moleculele continute in aceste
> medicamente
> > cauta
> > zonele dureroase si actioneaza asupra acestora. Acest
> lucru
> > nu se
> > intampla insa asa.
> >     In realitate calmantele intrerup legaturile
> > senzitive intre zona
> > dureroasa si creier, cu alte cuvinte ne scad
> capacitatea de
> > a percepe
> > durerea. Pe de alta parte insa cauza reala si profunda
> a
> > durerii nu
> > dispare. Dr. Lenkei considera total nepotrivit faptul
> ca in
> > zilele
> > noastre, in societatea actuala care este centrata pe
> > consumul constant
> > de medicamente, medicii prescriu fara ezitare o gramada
> de
> > medicamente
> > pentru orice simptom banal pe care il prezinta
> bolnavul.
> >     De exemplu daca in ziua de azi o persoana
> > acuza probleme legate de
> > constipatie, medicul ii prescrie imediat medicamente
> > laxative. Stiinta
> > medicala bazata pe principiile functionarii optime a
> unui
> > organism
> > sanatos ar pune problema complet diferit, recomandand
> > respectivei
> > persoane sa consume mai multe lichide, intrucat
> constipatia
> > este
> > cauzata adesea de un nivel insuficient de apa in
> organism.
> >     Printr-o rehidratare coreszpunzatoare a
> > organismului problema va
> > dispare ca prin farmec in cel mai scurt timp. Un alt
> > exemplu: daca
> > cineva are sangerari gingivale, acestei persoane i se
> > recomanda
> > imediat o pasta de dinti magica sau, evident,
> medicamente,
> > desi
> > respectivul simptom nu face altceva decat sa traga un
> semnal
> > de alarma
> > relativ la cantitatea insuficienta de vitamina C din
> > organism, care
> > duce la slabirea peretilor vaselor sanguine.
> >     Acestea devin astfel mult mai sensibile si
> > sangereaza in timpul
> > periajului dentar. Persoanei respective nu ar trebui sa
> i
> > se
> > administreze sub nici o forma medicamente ci mai multa
> > vitamina C.
> > Similar, in cazul unui pacient cu somn agitat, medicul
> > curant scapa
> > cel mai adesea din vedere posibilitatea unei carente
> de
> > vitamina B1 si
> > ii prescrie imediat acestuia calmante sau
> antidepresive,
> > desi este un
> > fapt cunoscut ca respectiva vitamina este de nelipsit
> in
> > buna
> > functionare a sistemului nervos, lipsa ei provocand
> > neliniste,
> > tensiuni interioare, somn agitat sau chiar depresie
> –
> > adauga dr.
> > Lenkei Gábor.
> >     Producatorii de medicamente obisnuiesc din
> > pacate sa "ascunda"
> > pentru o perioada anumite produse de sinteza cu efecte
> > nocive, pentru
> > a distrage atentia de la acestea. In aceasta directie,
> > specialistul a
> > relatat urmatorul exemplu:" In urma cu mai multi ani
> > exista pe piata
> > un medicament recomandat femeilor care doreau sa
> slabeasca.
> > Substantele active din respectivul medicament s-au
> dovedit a
> > fi insa
> > atat de daunatoare incat acesta a fost retras din
> > circulatie.Cu toate
> > acestea, peste cativa ani medicamentul a reaparut pe
> piata
> > sub cu
> > totul alta denumire, fiind recomandat de aceasta data
> > copiilor
> > hiperactivi." Substanta activa ce sta la baza acestui
> > medicament
> > figureaza pe lista nationala de droguri si stupefiante
> > periculoase.
> >     Medicul Lenkei a dorit sa evidentieze cu
> > ingrijorare modul pervers
> > in care actioneaza industria farmaceutica in acest
> sens.
> > Aceasta
> > "ascunde" in mod deliberat pentru o perioada de
> timp un
> > medicament
> > nociv pentru a-l relansa pe piata cu un nume modificat
> si
> > cu
> > recomandari ce vizeaza grupuri de pacienti total
> diferite.
> >     Colesterolul nu este daunator! Medicul maghiar
> > a tinut sa-i
> > linisteasca si pe cei care se lupta cu "problema"
> > nivelului ridicat de
> > colesterolului in sange. Desi multe persoane primesc
> cu
> > mare
> > ingrijorare vestea unui nivel prea ridicat de
> colesterol si
> > incep
> > imediat sa isi administreze o multime de medicamente
> > prescrise de
> > medicul curant, dr. Lenkei Gábor sustine pur si simplu
> ca
> > acest mult
> > mediatizat colesterol crescut nu e daunator. Mai mult
> decat
> > atat,
> > organismul sintetizeaza vitamina D si hormonul
> stresului
> > (care ne
> > ajuta sa nu clacam in perioadele stresante), tocmai
> din
> > colesterol.
> >  Colesterolul este o substanta nutritiva vitala si
> in
> > realitate nimeni
> > nu stie care este nivelul optim sau valoarea normala a
> > concentratiei
> > acestuia in sange. Medicatia specializata in controlul
> > nivelului de
> > colesterol este una din sursele cele mai profitabile
> pentru
> > industria
> > farmaceutica. Din acest motiv "specialistii" au
> stabilit
> > o valoare
> > maxim admisa a concentratiei colesterolului in sange pe
> care
> > gradat o
> > coboara tot mai mult, pentru ca "bolnavul" speriat
> de
> > acest aspect sa
> > inceapa sa consume medicamentele prescrise.
> >      Subliniez insa, a spus Dr. Lenkei, ca
> aceasta
> > valoare nu e nici
> > pe departe o valoare normala a concentratiei de
> colesterol
> > din sange
> > ci una prestabilita de interesesele producatorilor de
> > medicamente.
> >      Insasi teminologia utilizata in ziua de
> azi,
> > de exemplu termenul
> > de "pacient" care insemna "rabdator" ne indica
> clar
> > situatia absolut
> > aberanta in care se afla  actualmente oamenii carora
> li
> > se impune
> > fortat un anumit mod  de viata si un comportament
> total
> > nesanatos.
> >     Prin aceasta prezentare medicul maghiar a
> > dorit sa le deschida
> > ochii tocmai acestor "pacienti", pentru ca
> acestia,
> > avizati fiind
> > acum, sa poata decide in mod constient daca accepta sau
> nu
> > pe viitor
> > ofertele cu care ii imbie industria farmaceutica.
> >
> >